Zindelijk worden, herkenbare situaties.

zindelijk worden

Zindelijk worden, herkenbare situaties.

Een kindje dat zindelijk “moet” wordt, dat kost  je als ouders zijnde wat tijd en geduld. Daan toont er nog niet veel interesse in, maar we zijn wel aan het oefenen. Misschien herken je iets van onderstaande situaties?

Meneer heeft alle tijd…

Het was me al duidelijk dat je als moeder zijnde engelen geduld moet hebben. Nou is dat niet mijn beste eigenschap, maar ik doe wel mijn best! Alleen met het zindelijk worden raakt mijn geduld op, want als het aan mijn kleine kabouter ligt dan brengen wij onze dagen op het potje door. Laat ik daar nou net geen zin en trouwens ook geen tijd voor hebben.

Hij kan het zelf wel!

Mijn peuter is geen spraakwonder, maar de worden nee, zelf en uit kent hij heel goed. Hij kan tegenwoordig ook zelf zijn luier af doen, heel fijn… Ik heb al luierbroekjes geprobeerd, maar die lekken altijd door, ongeacht het merk dat ik gebruik. Het is dus niet anders. Hij kan dus ook zelf op het potje… yeah right, het is meer spelen dan anders wat, maar goed. Mama kan het allemaal niet zelf denkt hij, want hij moet mee naar het toilet als mama gaat en wil dan het liefst mijn billen afwegen en doorspoelen. Dat doorspoelen mag hij doen, één keer, niet vijf keer zoals hij het liefste wil.

Wij lezen over poepen en plassen.

Aangezien Daan nog niet heel veel interesse heeft in zindelijk worden, behalve het spelen dan, lezen we er boekjes over. We gaan er echt even samen voor zitten en ik hoop altijd dat hij er iets van opsteekt. Hij kan nu poep zeggen, alleen nog niet op het goede moment 😉 . Vaak roept hij het als ik het al geroken heb of als het hem irriteert, maar hij zegt het niet als hij het aan voelt komen. Aangezien lezen belangrijk is voor kinderen, gaan we daar nog gewoon lekker mee door!

Bekijk hier nog meer leuke boekjes over op het potje gaan.

Wat vindt mama?

Mama vindt zindelijk worden tot nu toe het lastigste van allemaal. Ik kan zijn blaas niet aanvoelen en kan hem er dus ook niet goed in sturen. Dat is lastig, maar ik houd me maar vast aan het idee dat hij het wel kan voordat hij 18 is 😉 .

Heb jij thuis ook een kindje die nog zindelijk moet worden? Ik ben heel benieuwd hoe je dat aanpakt, of vroeger aangepakt hebt. Wie weet kan ik er nog iets mee!


Update Voorjaar 2018:

Hoewel Daan zich ondertussen beter verstaanbaar kan maken, is hij nog niet zindelijk. Als het mooi weer is staat er een potje buiten en dat interesseert hem wel! Ik hoop dus ergens dat het hem lukt om deze zomer zindelijk te worden, of om in ieder geval een goed begin te maken!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2019 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.