Het ergste dat je als moeder kan overkomen.

Wat vind ik het ergste dat je als moeder kan overkomen?

Nu de titel er staat, denk ik wat een heftig onderwerp. Moeder zijn brengt al genoeg angsten met zich mee en nu ga ik daar ook nog eens over nadenken.

Maar wat vind ik het ergste?

Het meest verschrikkelijke wat je als moeder (ouders) zijnde kan overkomen is denk ik het verliezen van je kind. Ik kan me god zij dank niet voorstellen hoe het moet voelen, maar ondanks dat gaan mijn haren al overeind staan bij het idee alleen al. Voor alle moeders (en vaders natuurlijk) die dit ooit hebben mee moeten maken steek ik daarom op Wereldlichtjesdag een kaarsje aan. Daarnaast kan je kindje natuurlijk ook nog ernstig ziek worden, het lijkt me heel erg naar om de zorg dan deels uit handen te geven. Als je kindje ziek is dan kan je hem meestal niet zelf beter maken en dan moet je vertrouwen op anderen. Dat lijkt me ook ontzettend moeilijk.

Andere angsten…

Bovenstaande is natuurlijk, voor mij althans, het ergste wat kan gebeuren. Maar het is niet mijn enige angst en ik denk dat meerdere moeders zich daar wel in herkennen. Ik heb veel angsten, die lang niet allemaal even heftig zijn.

De angsten hebben eigenlijk allemaal betrekking op Daan, ik wil voor hem wat in mijn ogen het beste is, maar kan ik hem dat allemaal geven?

Zal hij niet gepest worden? Heeft hij een leuk sociaal leven? Kan hij goed mee komen op school? Voelt hij zich goed en vrolijk? Allemaal zorgen die de meeste ouders wel hebben denk ik.

Je door je angsten laten lijden?

Ondanks alle angsten denk ik dat het wel belangrijk is dat je je niet door je angsten laat lijden. Ik mag er af en toe bij stilstaan van mezelf, dan word ik me even weer bewust van het geluk dat we hebben. Maar daarna gaat het dagelijkse leven gewoon weer verder, want niemand weet wat hem de volgende dag te wachten staat.

Ik vond het heftig, maar ook fijn om deze blog te schrijven. Heftig, omdat ik het een moeilijk onderwerp vind. Toch ook fijn, om even mijn zorgen te kunnen delen.
Wat is de ergste van jou? Heeft deze ook betrekking op je kind(eren), of heb je juist hele andere angsten in het leven?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.