Adviezen
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || A – Adviezen

Iedere ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken, goedbedoelde adviezen van familie, vrienden en kennissen. Goedbedoeld, maar heb je er ook altijd iets aan? En wat kan je doen als je er echt niet op zit te wachten?

Adviezen

Adviezen dus, je zult ze je hele leven lang van iedereen krijgen, maar op het moment dat je ouders wordt of bent vliegen ze je echt om te oren. Aan sommige adviezen heb je echt wel iets, maar andere slaan werkelijk waar nergens op. Daarnaast kunnen al die verschillende en soms ook tegenstrijdige adviezen je erg onzeker maken. Het is dus belangrijk dat je een goede manier vindt om met al die adviezen om te gaan.

Do’s

Wat moet je vooral wel doen als je adviezen krijgt? Luister vooral goed en haal eruit wat voor jou van belang is. Niet alle adviezen die je krijgt zullen echt bij je passen en dat is ook helemaal niet erg, want iedereen is anders!

Iets wat misschien niet zo makkelijk is, maar wel heel belangrijk is het tegen mensen zeggen als je niet op hun advies zit te wachten. Dit kan misschien onaardig overkomen, maar het is ook niet de bedoeling dat jij je bijvoorbeeld onzeker gaat voelen door alle adviezen. Gewoon lekker zeggen dus en eventueel uitleggen waarom je er niet op zit te wachten, dan begrijpen ze het vast wel.

Dont’s

Wat je vooral niet moet doen met alle adviezen die je krijgt? Dat is denk ik dat je je niet teveel aan moet trekken van adviezen die niet bij je passen. Jij kent jezelf, je partner en vooral je kindje het beste en jij bent dan ook degene die in mijn ogen weet wat het beste voor je kindje is. Ga geen adviezen opvolgen die niet bij jullie passen, je moet je namelijk wel prettig voelen bij de dingen die je doet.

Trek je dus niet teveel aan van adviezen waar je niets mee kunt en ga je vooral niet schuldig voelen als je er niets mee doet. Iedereen is anders, gelukkig maar, en heeft dus ook verschillende behoeftes. Wat je wel kunt doen is wat ik eerder al schreef. De goede punten uit ieder advies halen en ze zo gebruiken dat ze wel bij je passen.

Wat is jou advies als het om adviezen gaat? πŸ˜‰ Wat is het beste of slechtste advies dat je ooit gekregen hebt?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,Β Bloglovin of Pinterest?

Bronvermelding:
Uitgelichte afbeelding – Pixabay

2 Comments

  • Frederique

    Ik was vroeger erg koppig en luisterde niet echt naar adviezen. Ik ben nu oud en wijs haha en luister wel maar ik ken mijn kinderen wel beter dan wie dan ook dus het advies, hoe goedbedoeld ook, is meestal niet van toepassing. En soms dus ook gewoon wel en dat is top.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.