Cursus
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || C – Cursus

Als je zwanger bent, zijn er allerlei verschillende cursussen die je kunt volgen! Ik heb er tijdens mijn zwangerschap voor gekozen om wel een leuke cursus te volgen, waar ik absoluut geen spijt van heb. Vandaag vertel je meer over de verschillende cursussen en natuurlijk ook over mijn eigen ervaring!

Soorten cursussen

Er zijn super veel verschillende cursussen die je als zwangere vrouw (met echtgenoot) kunt volgen. Of ze allemaal bij jou in de buurt zijn, dat is natuurlijk even de vraag! Ik zou je altijd aanraden om eens rond te vragen bij andere (aanstaande)ouders over hun ervaringen met bepaalde cursussen. Even een rijtje met de verschillende soorten cursussen die beschikbaar zijn;

  • Zwangerschapsgymnastiek
  • Zwangerschapsyoga
  • Zwangerschapszwemmen
  • Zwangerschapscursus samen bevallen
  • Voorbereiding op borstvoeding

Wel of geen cursus

Of je wel of geen cursus moet volgen, dat is helemaal aan jezelf. Of althans, in de meeste gevallen. Soms raad een verloskundige je aan om een cursus te volgen. Ik zou dit aanbod zeker niet afslaan, want naast het informatieve/ontspannen deel is het ook enorm gezellig! Als je zelf een keuze kan maken, dan zou ik zeggen; lekker doen! Het is fijn om andere moeders om je heen te hebben die op sommige momenten snappen waar je doorheen gaat. Dat trouwens niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook als je bevallen bent. Ze komen allemaal tegelijk in de welbekende sprongen terecht, gezellig! ๐Ÿ˜‰ Voor de ontwikkelingen van je baby kan ik je trouwens ook echt het boek “Oei ik groei!” aanraden. Een recensie ervan kan je hier terug vinden.

Mijn ervaring

Ik, of nou ja, eigenlijk wij, hebben de Owee cursus van het Groene Kruis gevolgd. Het was een leuke groep met allemaal verschillende meiden/vrouwen. Gedurende een 6 avonden kregen we een heleboel informatie over wat ons tijdens de bevalling te wachten stond. Het was altijd erg gezellig en er ontstond een leuke app-groep. Helaas is het daar nu stil, maar het is wel leuk om elkaar af en toe eens tegen te komen! ร‰รฉn van de kindjes zit bij Daan op de opvang, dus dat is wel heel erg leuk. Wij hebben er veel geleerd, al heb ik niet overal iets aan gehad, omdat ik uiteindelijk een keizersnede heb gekregen. Wel vind ik het zeker een aanrader, want als ik geen keizersnede had gekregen (deze was ongepland), dan had ik in ieder geval een heleboel tips op zak!

Heb jij een zwangerschaps- / bevallingscursus gevolgd? Welke was dat en hoe is die bevallen?ย 

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest?

Bronvermelding:
Uitgelichte afbeelding – Canvaย 

One Comment

  • Juliette - Strongbody.nl

    Ik begon bij mijn eerste zwangerschap (22 jaar geleden!) met zwangerschapsgymnastiek, maar ik heb het nooit afgemaakt want mijn dochter kwam 4 weken te vroeg. Ik heb wel wat gehad aan de eerste 2 lessen toen mij werd geleerd hoe ik moest โ€˜puffenโ€™ haha.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

|| WIN - Lichtgevende Miniset van Klorofil

Klik op de afbeelding
om naar de winactie te gaan!

Lichtgevende minisets van Klorofil, lekker spelen