Doelen
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || D – Doelen

Doelen, we hebben ze allemaal in ons leven. Althans, daar ga ik wel vanuit! Wat wilde jij bereiken toen je nog een kind was? Is dit veranderd toen je eenmaal aan het puberen was? Ik ben heel benieuwd of je doelen zijn veranderd toen er een kindje geboren werd.

Doelen

Bewust of onbewust stellen we onszelf een heleboel doelen in het leven. Dit kunnen kleine doelen zijn, waarvan je er niet eens erg in hebt dat je ze stelt. Het kunnen ook grotere doelen zijn. Soms zijn doelen ook wel een beetje dromen. Je wilt ze heel graag behalen, maar je weet niet goed of het haalbaar is.

Kleine of grote doelen

De kleine doelen in het leven kunnen echt allerlei verschillende (alledaagse) dingen zijn. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om een leuke dag beleven, iets lekkers te koken of het huishouden aan kant te hebben. Dit zijn niet echt de doelen waar ik op doel in deze blog ๐Ÿ˜‰ . Gedurende je hele leven heb je denk ik een toekomst beeld voor ogen. Wat wilde je vroeger worden en heb je dit doel (al) behaald? Wilde je misschien veel reizen, een mooie auto of een groot huis? Of stond er een gezinnetjes op je lijstje? Je hebt het natuurlijk niet allemaal voor het kiezen in je leven, maar je kan wel hard vechten voor de dingen die je graag wilt bereiken.

Mijn doelen

Ik wilde vroeger graag moeder worden en in de jeugdgevangenis werken. Moeder ben ik geworden, het heeft wat jaren knokken gekost, maar ik (we) zijn echt dolgelukkig met ons ventje! Verder ben ik ook gelukkig met manlief, ons knusse huisje en de dieren die gezellig bij ons wonen! We hebben het gezellig samen en genieten van het leven. Mijn doel om in de jeugdgevangenis te werken heb ik niet behaald. Ik ben met een opleiding begonnen, maar heb hem nooit af kunnen maken. Uiteindelijk heb ik Filiaalbeheer gedaan, ook erg leuk, maar ik kan er niet mee in de jeugdgevangenis werken. Wie weet wil ik er ooit nog een opleiding voor volgen, maar ik zie wel hoe het in de toekomst loopt!

Mijn doel voor de komende tijd is genieten van het leven, ons gezin en alle mooie dingen die we gaan zien/meemaken.ย 

Zijn jou doelen veranderd sinds je kindje is geboren?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest?

Bronvermelding:
Uitgelichte afbeelding – Canvaย 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.