eten
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || E – Eten

Eten, dat moeten we allemaal. Iedereen heeft zijn eigen eet gewoontes en voorkeuren. Maar hoe zit dat tijdens de zwangerschap? Zijn er dingen veranderd wat betreft je voorkeuren? En toen het kindje er eenmaal was, hebben jullie nog dingen aangepast in jullie eetgewoontes? Er valt zoveel over eten en de zwangerschap te vertellen…

Eten

Misschien is het raar om eten te koppelen aan een ouderschap abc, maar ik heb toch echt wel gemerkt dat sinds ik zwanger was, ik anders om ga met eten. Daarnaast moet ik natuurlijk niet alleen voor mezelf nadenken wat betreft het eten, maar ook voor mijn ventje.

Zwanger

Wanneer je zwanger bent, zijn er natuurlijk een aantal dingen die je niet meer mag hebben. Het Voedingscentrum kan je hier meer over vertellen en daar verwijs ik je dan ook graag naar door.

Tijdens mijn zwangerschap mistte ik vooral mijn broodje zalm, maar eenmaal bevallen had ik er helemaal geen zin meer in. Verder ben ik nooit heel dol geweest op zoetigheid, maar tijdens mijn zwangerschap heb ik heel was Mentos en Fruitella gegeten ๐Ÿ˜‰ .

Baby voeding

Al voordat je kindje geboren wordt moet je gaan nadenken over welke voeding je wilt geven. Iedere moeder moet voor zichzelf beslissen wat ze prettig vindt. De keuze borstvoeding of kunstvoeding is dan ook helemaal aan de ouders wat mij betreft. Kinderen worden met beide soorten voeding groot.

De eerste hapjes

Als je kindje er aan toe is, of oud genoeg, kan je beginnen met de eerste hapjes. Als je twijfelt, dan kan je altijd even contact opnemen met je consultatiebureau, ze adviseren je graag. Sommige kinderen zijn al vroeg toe aan de eerste hapjes, andere kinderen geven er niet zoveel om. Kijk naar wat je kindje nodig heeft, dan komt het helemaal goed.

Geef je verse maaltjes, potjes of ga je voor de Rapley methode? Je kan er natuurlijk ook een combinatie van maken.

Met de pot mee eten

En dan komt het moment dat je kindje gewoon met de pot mee eet. Op een gegeven moment mogen ze gewoon alles eten, dus waarom zou je dan nog aparte maaltjes maken? Ik vind het heerlijk dat Daan gewoon mee eet. Toch is er wel iets veranderd, want hele scherpe dingen eten we niet meer en ook kijken we naar dingen die hij echt lekker vindt. Het is rekening houden met elkaar, dat is wennen, maar prima te doen.

In deze blog ga ik niet te diep in op alle fases van het eten, wellicht dat ik daar nog aparte blogs aan ga wijden! Ik zal ook even vertellen over hoe het bij ons allemaal ging. Daan heeft als baby’te kunstvoeding gehad. Samen met mijn man heb ik die keuze gemaakt en ik heb er nooit spijt van gehad. Doordat Daan last had van reflux werd ons geadviseerd vroeg met groente en fruit te beginnen. Dit hebben wij gedaan en meneer was er dol op en het ging stukken beter met hem. Hij heeft zowel potjes als vers gehad. De potjes haalde ik bij allerlei verschillende winkels, iedere winkel heeft namelijk andere smaken, dus hij had volop variatie. Nu hij met de pot mee eet, lust hij gelukkig alles. Soms denk ik zelf, zou hij het wel lusten? Maar meneertje kauwt bijna alles weg. Ik heb van al onze beslissingen tot op de dag van vandaag nog geen spijt gehad ๐Ÿ™‚ .

Zijn jou eet gewoonten veranderd sinds er een kindje geboren is? Sta jij nog altijd achter de keuzes die je gemaakt hebt, of zou je het achteraf misschien liever anders willen doen?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest?

Bronvermelding:
Uitgelichte afbeelding – Canvaย 

4 Comments

  • Nathalie

    Ik was altijd een liefhebber voor koffie maar sinds mijn eerste zwangerschap is dat veranderd en vind ik โ€˜gewoneโ€™ koffie niets meer aan. Drink liever een cappucino of een kop thee. Gewone koffie moet ik echt niet meer hebben. Grappig dat je smaak zo opeens kan veranderen.

  • Monique

    Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet echt andere eetgewoontes gehad. Tussendoor heus wel eens een stukje brie of een biefstukje. Wel ben ik toen gestopt met roken en ben ook na de bevalling ook niet meer begonnen. Vond het echt stinken.
    Mijn zoon heeft tot zijn derde jaar alle potjes gegeten die er te vinden waren. Toen met de pot mee gegeten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.