Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || L – Lawaai

Ben je rust gewend als je vrij bent van je werk? Nou, het mag eigenlijk geen verrassing zijn, maar zodra er kinderen zijn, dan is het over het algemeen bekeken met de rust! Want jeetje, ik heb maar รฉรฉn zoon, maar wat brengt die een lawaai met zich mee! Lawaai dus…

Lawaai

Voordat Daan er was vond ik het irritant als er lawaai in huis was (geluid van het verbouwen bijvoorbeeld). Ik ben dol op rust, liefst met een muziekje op de achtergrond. Nu besef ik me dat het op die momenten nog steeds best rustig was. Okรฉ, ik hoorde wel lawaai, maar dat was met een reden. Nu hoor ik dagelijks lawaai. Vaak met een reden, maar nog vaker zonder reden! De bron van het lawaai is niet zomaar stil te krijgen, het is namelijk een driejarig jongetje!

Kinderen

Zodra je kids hebt, is het gedaan met de rust! Kleine kinderen huilen, ze kunnen zich natuurlijk niet anders duidelijk maken. Iets oudere leren hoe ze de stembanden kunnen gebruiken. Natuurlijk super dat ze leren praten, maar dat schreeuwen en gillen! Ik kan duizend keer vragen of het wat zachter kan, dat lukt dan ook twee minuten, maar daarna gaat het volume toch weer over. Basisschool kinderen zijn meer van huis, dat scheelt weer een beetje lawaai ๐Ÿ˜‰ Maar bij thuiskomst komen er vriendjes mee, de muziek gaat aan of misschien bespelen ze wel een instrument. Dan hebben we nog de pubers, tja… Ervaring heb ik er nog niet mee, maar als ik naar mezelf kijk dan is het niet zozeer het lawaai wat ze meebrengen, maar vooral de dingen die ze niet doen.

Genieten van de rust

Het is dus zaak om zelf zo af en toe de rust op te zoeken om niet helemaal gek te worden. Heerlijk ontspannen in een warm bad liggen, een stukje wandelen of even alleen een kopje thee bij mijn moeder drinken. Allemaal van die momenten dat het even heerlijk stil is. Maar weet je? Je gaat het toch missen die herrie. Ik ben dan ook altijd blij als ik mijn kleine herrieschopper weer om me heen heb, want hij brengt zoveel vrolijkheid met zich mee! Als hij over een jaar of vijftien uit huis gaat, wordt het nog stil genoeg in huis.

Herken je het een beetje? De blog is natuurlijk wel een beetje met een knipoog geschreven, maar dat snap je vast wel ๐Ÿ˜‰

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Pixabay


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.