Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || M – Meningen

Wij als mensen zijnde hebben overal een mening over. Dat is prima, een mening hebben is goed, het laat zien dat je jezelf bent. Een mening hebben wordt (mijns inziens) pas vervelend als je hem te pas en te onpas gaat lopen verkondigen of hem vreselijk opdringt. Dit zal iedereen in zijn leven tegenkomen. Op het moment dat je ouders bent, zet je dan maar schrap, want dit is (als ik naar mezelf kijk) de periode waarin ik te pas en te onpas allemaal meningen naar mijn hoofd geslingerd krijg!

Meningen

Als ik het dan toch over meningen ga hebben, dan zal ik direct maar even verduidelijken wat een mening is ๐Ÿ˜‰ .

“Eenย meningย is een subjectieve opvatting van een individu of groep of een bepaalde houding ten opzichte van een bepaald onderwerp. Met subjectief wordt bedoeld dat de opvatting of houding niet is gebaseerd op feiten.”

Eigenlijk is het dus gewoon zo dat we allemaal mogen denken en vinden wat we willen over een bepaalt onderwerp. Onze mening hoeft niet gebaseerd zijn op feiten, het kan ook gewoon een gevoel of denkwijze zijn.

Een mening maakt je dus tot een eigen individu op deze grote wereld. We denken allemaal anders, hechten waarde aan andere dingen in ons leven en vullen ons leven allemaal anders in. Dit maakt de mensheid tot een bond gezelschap, een gezelschap waarin we veel van elkaar zouden kunnen leren.

De mamamafia

Tja, ik weet niet of ik het zo kan en mag noemen, maar je ziet op internet wel eens de termen borstvoedingsmafia en draagmafia voorbij komen. Ik maak er maar mamamafia van! Want eerlijk is eerlijk, daar waar wij moeder elkaar zouden moeten steunen, branden we elkaar soms tot de grond toe af. Ergernis, ja, maar ik kan het niet veranderen, alleen mijn mening erover geven, maar dat heb ik in deze blog al eens gedaan.

Een beetje respect

Een eigen mening hebben is belangrijk, het bepaald wie je bent. Je mening overal te pas en te onpas ventileren en opdringen vind ik persoonlijk iets anders. Soms vraagt een situatie niet om je mening, maar om een beetje liefde en begrip. Heb een beetje respect voor elkaar en denk na of het altijd gepast is om je mening eruit te gooien.

Het ouderschap

Waarom ik dit onderwerp in het ouderschap ABC vind passen? Mijn ervaring is, dat op het moment dat je je zwangerschap aankondigt, je overspoeld wordt met meningen. Over hoe je je moet gedragen tijdens je zwangerschap, hoe je moet bevallen, dat je borstvoeding moet geven, of je blijft werken, naar welke opvang je moet kijken, of je kindje bij je op de kamer slaapt, wanneer je met potjes kan beginnen, dat het tijd is om de speen weg te doen, etc. etc. etc. Ik vond dat in het begin best moeilijk, maar op een gegeven moment heb ik het laten gaan. Wij als ouders voeden Daan op en wij kijken wat goed voor hem is. Voor iedereen die er een andere mening over heeft, helemaal prima, maar ik kan en doe er niets meer mee.

Herken jij je in het bovenstaande of juist helemaal niet? Het maakt ook niet uit, want het is maar goed dat we allemaal anders zijn!

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.