Naam
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || N – Naam

Een naam voor je kindje bedenken. De één vind het heel lastig, terwijl iemand anders het al jaren weet. Het is ook niet niets natuurlijk, je moet er je hele leven mee doen. Wat heeft on geïnspireerd, wat vind ik na drie jaar van Daan en ben ik blij met mijn eigen naam? Wel leuk om eens bij stil te staan.

“Gewoon” Daan

De naam voor ons kindje, eigenlijk hadden we die al lang voordat ik zwanger werd. Zowel voor een jongen als een meisje was het duidelijk. Ik ben ook altijd bij deze namen gebleven. Ik houd van korte namen en Daan staat daarbij op één. Als mensen zijn naam vragen en hij zegt Daan, dan zeggen veel mensen, owh gewoon Daan? Hij denkt straks nog dat hij gewoon Daan heet haha. Zijn tweede naam is niet echt een vernoeming, maar er zit zeker een gedachte achter die naar beide opa’s verwijst.

Voor een meisje zou het Sophie zijn, dat vind ik nog steeds heel mooi, maar ook Saar staat hoog op het lijstje. Met name omdat Saar ook zo goed bij Daan past. Dus mocht er ooit nog een meisje komen, dan wordt het denk ik Saar. Ook met een tweede naam die eigenlijk al heel lang vast staat en veel voor ons betekent. Mocht er nog een jongetje komen ooit, dan zou ik het niet weten. In ieder geval iets korts.

Maar goed… de kans dat we ooit nog een naam moeten gebruiken is klein. Voor mijn gevoel is het nog niet compleet, maar soms is een andere beslissing verstandiger. Daarnaast hebben wij allebei (op dit moment) niet de behoefte om een medisch traject in te gaan. De tijd zal het allemaal leren… 😉

Nadia

Ik ben oprecht heel blij met mijn naam, bedankt papa en mama! Een andere zou ik niet hoeven hebben als het aan mij ligt. Vroeger toen ik kleine was wilde ik wel eens een andere , maar dat hoeft nu niet meer.

De betekenis

Eerlijk is eerlijk, ik heb niet op de betekenis van de namen gezocht. We hebben Daan zijn naam gekozen omdat we het mooi vinden. Natuurlijk was ik wel nieuwsgierig en heb ik het later nog opgezocht.

Daan betekent mijn rechter is God. Het is dat het er staat, maar nee, wij hebben niet voor Daan gekozen wegens de betekenis. Ik vind het ook niet echt bij ons passen. Nadia betekent hoop en is Russisch. Niets mis mee dacht ik. Natuurlijk kon ik het ook niet laten om even op te zoeken wat manlief zijn naam betekent. Menno betekent sterk, zijn antwoord daarop: ja dat ben ik ook! Haha, ik vind goed!

Ben jij blij met je eigen naam en/of die je aan je kind(eren) gegeven hebt? Heb jij naar de betekenis gekeken?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.