onvoorwaardelijke liefde
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || O – Onvoorwaardelijke liefde

Liefde kan je op vele manier voelen. Zo ook onvoorwaardelijke liefde. Als je kinderen hebt, dan begrijp je direct waarom ik in dit ouderschap ABC bij de O voor onvoorwaardelijke liefde heb gekozen. Natuurlijk kan je dat ook voor iemand anders voelen dan je kinderen… Ik vertel in deze blog meer over mijn onvoorwaardelijke liefde.

Onvoorwaardelijke liefde

Onvoorwaardelijke liefde heb je voor iemand (of voor iets), zonder voorwaarde. Het maakt niet uit wat er gebeurt, je zal altijd er van blijven houden. Er is geen enkele voorwaarde of eis die je eraan stelt.

Als je me vroeg of ik in onvoorwaardelijke liefde geloofde voordat Daan geboren was, dan had ik denk ik nee gezegd. Ik heb lang liefde voor iemand, maar deze zal niet snel onvoorwaardelijk zijn! Sommige dingen kan je gewoon niet maken en daarbij zou mijn liefde dan ook stoppen.

Maar toen, toen werd ik dus moeder. Van een wolk van een baby, nu een draak van een peuter. Een klein, schattig jongetje met zijn blauwe kijkers en een blik die je doet smelten. En met die blik doet hij ook dingen die niet mogen… Maar ja, hoe kun je dan boos worden? Ik houd echt zielsveel van hem en zeker nu hij nog zo klein is, is mijn liefde onvoorwaardelijk.

Wil ik daarmee zeggen dat dat niet altijd zo blijft? Dan weet ik niet, je weet niet hoe het leven loopt. Wij proberen hem netjes op te voeden, maar goed, het kan natuurlijk gebeuren dat hij een ander pad in het leven kiest. Mocht dit een pad zijn waar ik niet achter sta, dan weet ik niet of mijn liefde onvoorwaardelijk blijft. Maar goed, daar gaan we voor nu maar niet vanuit!

Voor nu is het dus echt onvoorwaardelijke liefde! Ik neem zijn peuter puber driftbuien voor lief en weet dat het eens over zal gaan. Ook als baby was het soms lastig, maar je kunt toch ook niet blijvend boos worden op zo’n klein ventje! Alleen maar liefde… Al plak ik hem soms het liefste wel achter het behang!

Heb jij ook iets of iemand waar je onvoorwaardelijke liefde voor voelt?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

|| WIN - Lichtgevende Miniset van Klorofil

Klik op de afbeelding
om naar de winactie te gaan!

Lichtgevende minisets van Klorofil, lekker spelen