|| Ouderschap ABC || Q – Quality time

Quality time

|| Ouderschap ABC || Q – Quality time

We hebben het tegenwoordig allemaal super druk! Werken, het huishouden, de boodschappen, de kind(eren), zorg voor de (groot) ouders, sporten en vrienden. Hé, er mist iets in het lijstje! Het gezin! Voordat je het weet vergeet je om quality time met je gezin door te brengen, terwijl ook dat heel belangrijk is! Hoe brengen bij quality time met elkaar door?

Quality time

Wat is quality time eigenlijk?

 Quality time is goed bestede (vrije) tijd, vaak met name in gezinsverband. 

Als je leest wat het inhoudt, dan begrijp je waarschijnlijk wel al dat niet iedereen deze tijd op dezelfde manier indeelt. Elk mens heeft andere interesses, hecht waarde aan andere dingen in het leven en doet misschien graag dingen die een ander niet zo leuk vindt.

Wat is quality time voor mij?

Aangezien quality time voor iedereen anders is, vertel ik wat ik nou fijn vind! Voor mij staat quality time echt gelijk aan tijd met het gezin door brengen. Dit kan door er samen op uit te gaan en dingen te beleven, maar ik vind het ook heerlijk om samen een dagje niets te doen. Spelen met Daan, allemaal lekker in onze onesie, een leuke serie aan op de televisie… Ook dat vind ik heerlijk, ik niet alleen trouwens 😉 , ook de heren hoor ik er niet over klagen!

Me-time

Naast tijd samen, is het natuurlijk ook belangrijk om zo nu en dan een beetje tijd voor jezelf te maken. Ik vind het heerlijk om na het eten lekker in bad te gaan liggen. Menno en Daan gaan dan lekker druk doen met elkaar, dus ik zoek liever de rust op! Heerlijk met een boek erbij of een tijdschrift. Daarnaast vind ik het ook lekker om alleen te shoppen. Geen jengelende peuter aan mijn benen en geen man die er geen zin in heeft. Nee, daar straf je mij ook niet mee 🙂 .

Hoe en met wie en hoe breng jij het liefste quality time door?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


 

9 thoughts on “|| Ouderschap ABC || Q – Quality time

  1. Het liefst breng ik quality time door met mijn vriend of met vriendinnen. Ik ben helmaal in mijn element als dit gezelschap ook nog gepaard gaat met een dinertje bij de sushi en een heerlijk wijntje. Ook vind ik het heerlijk om af en toe even lekker alleen te zijn en tot rust te komen. Dat behoort voor mij ook zeker tot quality time.

  2. Ik denk dat het inderdaad goed is om je bewust te zijn van de tijd die je doorbrengt met anderen, en dat het in die vorm quality time kan zijn. Maar quality time als compensatie voor te weinig tijd, dat vind ik dan weer minder.

  3. Bij mij staat het gezin bovenaan. Ik ben alleenstaand met drie kinderen dus dan ligt het allemaal net wat anders dan vroeger toen ik nog getrouwd was. Me time is nog maar een verre herinnering 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...