Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || R – Relatie

In de meeste situatie heb je een relatie als je ouders wordt. Waarschijnlijk een stabiele relatie, van waaruit jullie hebben besloten om voor gezinsuitbreiding te gaan. Maar die relatie, hoe gaat het daarmee als de kinderen er zijn? Het is geven en nemen in een relatie, zeker met kinderen wil er wel eens frictie ontstaan… Hoe ga je daarmee om?

Voordat ik verder ga schrijven aan deze blog, wil ik even benadrukken dat iedereen anders in een relatie zit en ook anders met situatie om gaat. Alle respect hiervoor natuurlijk, want je moet doen waar je jezelf goed bij voelt! Ik schrijf in deze blog dan ook over mijn ervaringen en hoe ik er mee om zou gaan.

Relatie

Ik kan gelukkig zeggen dat ik een goede relatie met mijn man heb. Volgens mij is dit gevoel wederzijds, want ik heb nooit van hem andere signalen gehad πŸ˜‰ . We wilden al vrij snel kinderen, maar helaas hadden we een andere weg die we moesten bewandelen om papa en mama te worden. Absoluut niet erg, soms wel verdrietig en het kostte veel energie. Het was niet altijd makkelijk, maar we zijn deze periode goed doorgekomen. Dat we allebei geen prater zijn, dat maakte het soms wel lastig, maar we zijn er altijd uitgekomen. We waren dan ook dolgelukkig toen ik eenmaal zwanger was, lekker clichΓ©, want dat zijn de meeste stellen denk ik met dit blijde nieuws.

Een kindje

Met de komst van een kindje kan je relatie veranderen. Je hebt niet alleen meer elkaar waar je rekening mee moet houden, maar ook nog een klein mensje. Een kleintje die zich echt nog niets van jullie aantrekt! Sommige baby’s zijn niet al te makkelijk, ik spreek uit ervaring. Door slaapgebrek, een huilende baby en een postnatale depressie was het hier dan ook geen roze wolk. Het was niet altijd even makkelijk, maar door elkaar te respecteren en in elkaars gevoelens zijn we een heel eind gekomen!

En nu… ik kan zeggen dat ik gelukkig ben en zoals ik eerder al schreef hoor ik mijn man niet klagen πŸ˜‰ . Natuurlijk is onze relatie veranderd door de komst van Daan, maar niet in het negatieve. We houden rekening met elkaars gevoelens en laten elkaar vrij op de momenten dat dat nodig is.

Niet altijd een happy end

Ik lees de laatste tijd steeds vaker dat stellen (ouders) uit elkaar gaan. Soms als de kinderen nog heel klein zijn, soms op latere leeftijd. Het kan natuurlijk, als het niet werkt in een relatie dan werkt het niet en moet je verder kijken. Je geluk staat voorop en je kindje kan beter opgroeien zonder ruzie, stress en spanningen. Maar ligt het aan mij, of is het aantal scheidingen vandaag de dag vele malen hoger dan “vroeger”? Geen verwijt overigens hoor, ik vraag het me gewoon af πŸ˜‰ .

Is jou relatie veranderd na de komst van je kind(eren)?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.