Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || S – Slapen

De S in het ouderschap ABC, ik kan ook echt niet anders dan die koppelen aan slapen. Slapen lijkt iets te zijn dat centraal komt te staan zodra je kindje er is. Is het niet je eigen slaap, dan die van je kindje misschien wel. Het ene kind slaapt goed, de ander minder, maar ook de manier waarop je zelf slaapt kan veranderen!

Slapen

Slapen, iedereen moet slapen, maar onze behoeften verschillen wel van elkaar! Waar de ene het met een paar uurtjes kan doen, moet de ander echt vroeg naar bed om een beetje uitgeslapen te zijn. En wat dacht je van gebroken nachten? Sommige mensen kunnen na de voeding gewoon lekker verder slapen, waar anderen gewoon de hele nacht wakker liggen. Ons slaapritme is zeker veranderd sinds de komst van onze vent!

Een goed matras is trouwens wel echt belangrijk. Wij sliepen een tijdje echt heel rot, veel wakker, last van de rug. Het matras hadden we al een tijd en we waren aan het sparen voor een nieuw bed. Het slapen wilde alleen echt niet meer en dus hebben we eerst gewoon een nieuw matras gekocht… En echt, het slaapt hemels! Een nieuw bed moet er nog wel een keer komen, maar het is niet meer noodzakelijk πŸ˜‰ .

Ochtendmens of avondmens?

Wij zijn echte ochtendmensen, ik was dat altijd al en Menno is dat in de loop ter tijd ook geworden. Vroeg erin en vroeg er weer uit. ‘s Avonds ben ik niet veel meer waard, in de ochtend ben ik gewoon op zijn best. Laat dat nu wel handig zijn met een klein kind! Althans, met die van ons πŸ˜‰ . In de avond gaat hij altijd om zeven uur naar bed en gaat eigenlijk altijd gewoon direct slapen. Maar in de ochtend… Dan is het feest! Nu staat Menno altijd vroeg op om aan het werk te gaan, maar ook Daan is gerust tussen vijf en zes uur wakker. Sinds we een slaap trainer gebruiken gaat het iets beter, maar hij trekt zich er ook echt niet altijd iets van aan. De dag begint dan dus al op tijd, niet zo gek dat we ‘s avonds dan ook vroeg moe zijn!

Is er veel veranderd?

Voor mij in principe niet… Ik ben altijd al van het vroeg er in en vroeg er weer uit. Menno bleef wel vaak langer op, maar gaat tegenwoordig op tijd bed in. Zijn wekker gaat geregeld om half vier in de ochtend, dus dan is op tijd in bed gaan ook geen overbodige luxe! De nachtvoedingen deed Menno vaak, want ik ben zo iemand die echt niet weer kan slapen als ik er ‘s nachts uit moet en meneer legt zijn hoofd neer en is weer in dromenland. Het is ook altijd een verrassing hoe laat we in de ochtend wakker worden als er geen wekker ingesteld staat… Soms slaapt Daan langer en dan zul je zien dat wij vroeg wakker zijn! Op de momenten dat Daan dan weer vroeg wakker is, liggen wij nog lekker in bed… Ach, het went en als meneer straks 18 is, dan moeten we hem vast geregeld zijn bed uit sleuren πŸ˜‰ .

Is het slapen bij jullie thuis veranderd sinds de komst van kinderen?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


 

4 Comments

  • Blog & Beauty

    We hebben zeker tijden gehad waar het anders was, toen onze kleine nog een baby was. Nu al bijna 8 jaar. Maar toen hebben we echt slapeloze nachten gekend. Als wij naar boven wilden gaan om te slapen en er kraakte een trede op de trap, dan was zij wakker. En dan werd er ook niet meer geslapen. Gelukkig was dit maar een periode. Nu slaapt ze als een roos en kun je haar zelfs in haar slaap nog lekker knuffelen en een goede nacht wensen.

  • Marieke

    Ja slapen is zeker bij ons veranderd! De oudste had tussen 6 en 12 maanden een spreidboekje. Wij moesten er 15 tot 20 x op een nacht uit en dat een half jaar lang. Geen doen dus.

  • Laura

    Phoe, zwijg over slapen! Mijn dochter was een droomslaper tot ongeveer een drietal maand geleden. Ze ging van doorslapen tot 7u ‘s morgens naar minstens 2x wakker ‘s nachts met huilbuien, driftbuiten en nachtmerries. We dachten eerst dat ze ziek was, pijn of honger had of tandjes kreeg,, maar blijkt het gewoon echt een fase te zijn waar we voorlopig niet veel aan kunnen veranderen .. Zucht. Dan maar slapen in shifts hΓ©?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

|| WIN - Lichtgevende Miniset van Klorofil

Klik op de afbeelding
om naar de winactie te gaan!

Lichtgevende minisets van Klorofil, lekker spelen