Timemanagement
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || T – Timemanagement

Eerlijk is eerlijk, ik ben iemand die graag volgens een planning werkt… Ik weet graag van tevoren waar ik aan toe ben. De 3 R’en, daar gedij ik het beste bij… Iets dat met een kindje soms aardig in de war geschopt wordt! Want met een kindje kun je gewoon niet alles plannen zoals je zelf wilt… Tijd voor een andere manier van timemanagement dus!

Timemanagement

Met een goede timemanagement zorg je ervoor dat je op een goede manier met je tijd om gaat. Klinkt makkelijk hรฉ! Als je altijd alles in je leven kunt plannen, dan is het dat ook! Maar dat gaat helaas niet… Als je eenmaal ouders wordt, dan wordt het nog een beetje lastiger. Een poepluier, doorgelekte luier of spugen kun je immers niet plannen.

Loslaten…

Als ouder zijnde moet je flexibel zijn in je planning. Dat kan alleen als je overal ruim de tijd voor neemt. Soms betekend dat dat je ergens veel te vroeg bent of veel tijd over hebt, maar dat is toch fijner dan wanneer je op het laatste moment nog moet rennen en vliegen om alles voor elkaar te krijgen? En soms… soms moet je ook gewoon accepteren dat je wel een beetje laat bent. Als je je best hebt gedaan om alles te managen en dat niet gelukt is, dan is het jammer dan ๐Ÿ˜‰ . Als je het uitlegt, dan zullen mensen het vast wel begrijpen.

Het wordt beter…

Als je kinderen baby zijn, dan valt er nog niet veel te plannen. Een flesje kan zomaar verkeerd vallen en je werkkleren zijn zo onder gespuugd. Ook een diarree luier zie je in de meeste gevallen niet aankomen, heerlijk als het tot aan de nek zit! Dit zijn onverhoopte situaties waar je niets aan kunt doen. Maar dan worden ze ouder en kunnen ze meer zelf… Tijdbesparend? Nee niet echt, eerder tijdrovend… Waar je normaal vijf minuten bezig was om jullie klaar te maken om weg te gaan, plan dan gerust twintig minuten! Want dat zelf doen, dat neemt wel wat tijd in beslag! En als ze dan binnen 5 minuten klaar zijn… Ja, dan moet je creatief zijn met het kwartier dat je nodig hebt.

Voor iemand die erg van de planning is, was het voor mij erg lastig om deze verandering te accepteren. De ene keer gaat dit ook beter dan de andere keer… Ik zorg er altijd voor dat we tijd over, dan heb ik gewoon liever dan dat ik moet rennen, vliegen en drammen. Mijn ervaring is dat het allemaal dan nog langzamer gaat ๐Ÿ˜‰

Is jou timemanagement veranderd in de loop van de jaren? Misschien door de komst van een kindje, maar het kan natuurlijk ook ergens anders door komen!

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.