Uitjes
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || U – Uitjes

Ik vind het heerlijk om er als gezin lekker op uit te gaan. Lekker wandelen, picknicken of naar een pretpark. Het behoort wat mij betreft allemaal tot de mogelijkheden. We kijken gewoon naar waar we zin in hebben, het weer en het budget natuurlijk! Want een gratis uitjes kan net zo leuk zijn als een duurder uitje.

Uitjes

Een leuk uitjes dus! Wat mij betreft is een uitje echt geslaagd als Daan het naar zijn zin heeft. Natuurlijk kijken we ook wel naar dingen we zelf leuk vinden en kiezen we ook voor de nodige afwisseling, maar we houden wel rekening met hem.

Bij het kiezen van een uitje kijken we naar een aantal dingen;

 • Het weer; bij regen kiezen we voor een binnen activiteit en bij mooi weer gaan we lekker naar buiten!
 • Budget; natuurlijk kijken we ook naar het budget, hebben we een leuk bedrag over, of moeten we even rustig aan doen?
 • Acties; met name bij pretparken zijn geregeld leuke acties waardoor je goedkoper het park kunt bezoeken.
 • Tip!ย Ben je lid van de ANWB? Neem dan eens een kijken op de pagina met uitjes, je krijgt bij heel veel uitjes korting als je lid bent!

Aan de hand van het bovenstaande lijstje kiezen we dan uiteindelijk wat we gaan doen.

Tips voor een dagje uit!

Een dagje uit kan de nodige kosten met zich mee brengen. Gelukkig zijn er ook een heleboel manieren om een beetje te besparen als dat nodig is! Mijn tips;

 • Ga je naar een (pret)park waar je entree moet betalen? Kijk dan altijd even online of je korting kunt krijgen. Bij veel parken lopen wel kortingsacties of krijg je bijvoorbeeld korting als je online besteld.
 • Neem je eigen broodjes en drinken mee. In parken betaal je vaak de hoofdprijs, als je een lunchtrommeltje meeneemt in je rugzak kan je veel besparen.
 • TIP!ย Neem een leeg (water)flesje mee en zo’n kleine knijpflacon ranja. Zo hoef je niet veel te sjouwen en heb je de hele dag drinken!
 • Kijk of er all-in pretparken in de buurt zijn. De hele dag spelen inclusief eten en drinken. Hier in de buurt (noord Nederland) zijn er meerdere van dit soort parken en ik vind het ideaal!

In de zomer gaan wij graag naar de camping, lekker budget ๐Ÿ˜‰ Wij hebben dan ook het geluk dat we daar van een caravan gebruik kunnen maken en ik besef me heel goed dat niet iedereen dat heeft. Verder vinden wij het heerlijk om naar het zwembad te gaan of een ochtendje Ballorig. We hebben een tijdje een abonnement op een dierentuin gehad, maar daar waren we na twee jaar wel klaar mee. Ook de bovengenoemde all-in parken zijn een hit! Ik vind het ideaal, lekker spelen en alles er bij in, dus geen gesleep!

Wat is jou favoriete uitje? Heb je nog tips wat betreft het besparen van kosten tijdens een uitje?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. affiliate link(s).
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


3 Comments

 • fairhups

  wij vinden het altijd leuk om buiten activiteiten te doen en dan tegelijk de natuur een handje te helpen, zwerfafval opruimen, zonnebloemen planten of lekker fietsen naar een natuurgebied waar we iets kunnen drinken. ik vond het omniversum ook echt een super leuke activiteit met de meiden, we zijn toen naar Sammy geweest.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.