Wereldbeeld
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || W – Wereldbeeld

Wat voor beeld heb jij van deze wereld? En is je wereldbeeld veranderd sinds je een kindje hebt gekregen? Ik had het nooit voor mogelijk gehouden, maar ik kan hier volmondig ja op zeggen. Als ik over sommige dingen hoor of lees of beelden op televisie zie, dan kunnen die mij veel meer raken dan voordat Daan geboren werd.

Wereldbeeld

De wereld is niet altijd even mooi… We sluiten allemaal onze ogen wel eens voor bepaalde zaken, want we kunnen immers niet het leed van de hele wereld dragen. Dat niet alleen, je kunt het ook niet zomaar veranderen.

Mijn wereldbeeld was altijd vrij roze kleurig… Ja er zijn oorlogen, het klimaat gaat niet altijd even goed en veel meer van dit soort dingen. Het is een ver van mijn bed show en ik maak me er niet heel druk om. Oké, het klimaat gaat me wel steeds meer aan het hard en we proberen hier thuis dan ook mee bezig te zijn. Een betere wereld begint bij je jezelf immers?

Echter is één ding waar ik mijn ogen niet voor kan sluiten sinds Daan er is en dat is het leed dat kinderen aangedaan wordt. Ik weet, ik kan het niet veranderen, maar ik merk wel dat ik door berichten die te maken hebben met kinderleed erg geëmotioneerd kan worden.

Waarom doet mij dat zoveel?

Iedere moeder wil het beste voor haar kind(eren). Maar wat als je je kindje niet kan geven wat het nodig heeft? Of als je verzeild raakt in een situatie die niet goed voor je kind is? Dat lijkt me echt verschrikkelijk! Ik denk dan natuurlijk niet in materiële zaken, maar aan dingen als de eerste levensbehoefte, goede zorgen en veel liefde.

Als ik dan op het nieuws gezinsdrama’s zie of krantenkoppen van gedumpte baby’s, dan doet me dat pijn. En niet alleen de zaken dicht bij huis! Al die kinderen die verdronken zijn in de middellandse zee, omdat hun ouders voor hen een beter leven wilden. Kinderen die zonder voldoende eten opgroeien of hun ouders verliezen en voor zichzelf moeten zorgen…

Sommige dingen zijn dicht bij huis, andere zaken aan de andere kant van de wereld, maar ze raken me wel. De wereld is niet zo mooi als we soms voorgeschoteld krijgen. Er zijn landen waar kinderen het vele malen slechter hebben, maar ook dichter bij huis zijn er kinderen in gezinnen die zich niet veilig voelen.

Mijn wereldbeeld als mama zijnde…

Natuurlijk is het niet allemaal verschrikkelijk… Er zijn ook hele mooie dingen op deze wereld! Prachtige plekken om te bezoeken en samen mooie herinneringen te maken. De wereld is een mengeling van mooie en minder mooie dingen. Zaken mogen je raken, maar ik denk ook dat je ze niet te lang met je mee moet tillen. Wat je wel kan doen? Proberen dat te verbeteren wat je kunt, een betere wereld begint bij jezelf. Daarom doneren we Daan zijn “oude” schoenen (soms splinternieuw of amper gedragen) aan kinderen in Afrika. Net als al die kleren waar hier niets meer mee gedaan wordt.

Is jou wereldbeeld ook verandert door een bepaalde gebeurtenis?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

|| WIN - Lichtgevende Miniset van Klorofil

Klik op de afbeelding
om naar de winactie te gaan!

Lichtgevende minisets van Klorofil, lekker spelen