Z - Zorgen
Ouderschap ABC

|| Ouderschap ABC || Z – Zorgen

Daar zijn we dan… Bij de Z! Hoewel het ouderschap fantastische dingen met zich mee brengt, vind ik ook dat je er de nodige zorgen bij geleverd krijgt. Natuurlijk was dit voor mij wel al bekend en gelukkig zijn het voor ons ook geen hele grote zorgen… Maar toch vind ik hem wel in dit ouderschap ABC thuis horen.

Zorgen

Het ouderschap vind ik iets fantastisch… Ik ben nu bijna vier jaar moeder en zie een kleine baby’tje uitgroeien tot een klein persoontje met een eigen mening. Een kleine wijsneus die denkt alles al van de wereld te weten. Heerlijk om te zien en ik vind het ook genieten om te zien hoe hij zich ontplooid tot een eigen individu.

Maar aan de andere kant sluimeren er ook zorgen. Doe ik het allemaal wel goed? Heeft hij het fijn bij ons en krijgt hij genoeg kansen om zichzelf te ontplooien? Lukt het ons om hem te leren hoe hij straks voor zichzelf kan zorgen en hem te leren verstandige keuzes te maken? Nu hebben we natuurlijk nog alle invloed op hem, maar hij wordt ook een keer puber! Natuurlijk gaat hij dan dingen proberen die niet mogen… Want eerlijk is eerlijk, dat heb ik zelf ook gedaan en dat hoort ook wel een beetje bij het leven vind ik. Ik hoop alleen wel dat we hem kunnen leren om er niet in door te slaan en het op een veilige manier te doen. De tijd zal het leren!

Natuurlijk zijn er ook dingen waar wij zelf geen invloed op hebben. Blijft hij gezond? Hopelijk gebeuren er geen ongelukken en wordt hij niet gepest. Gelukkig zijn dit geen zorgen die altijd op de voorgrond staan, maar soms schiet het wel even door het hoofd.

Ik ben in de positie om te kunnen zeggen dat ik me eigenlijk geen zorgen hoef te maken. We hebben samen een fijn huis met een heerlijke tuin, genoeg te eten en kleding en schoenen. Er zijn geen grote problemen waar we tijd in moeten steken en alles loopt eigenlijk prima. Dat is iets waar ik dankbaar voor ben en ik hoop dat dit ook de komende jaren zo blijft.

Mijn zorgen zijn toegenomen sinds ik moeder ben, herken jij dit ook?

Klik hier voor meer blogs van het ouderschap abc.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.