Hoe kan je je kind online controleren?

Hoe kan je je kind online controleren?

We leven steeds meer in de digitale wereld. Je kunt je kinderen er een tijdje van weg houden, maar op een gegeven moment ontkom je er niet meer aan. Maar hoe zorg je dat ze zich veilig over het internet bewegen? Misschien nog belangrijker, hoe kan je online controleren wat ze allemaal uitspoken en ze beschermen? Ik ging op onderzoek uit…

Online controleren

Kinderen komen al jong in aanraking met de online wereld. Ze mogen op steeds jongere leeftijd op de tablet of telefoon van hun ouders, of ze hebben zelf een exemplaar. Tegenwoordig wordt op veel basisscholen ook al met een tablet gewerkt. Het is dus belangrijk om ze ook online een beetje op te voeden. Wat mogen ze wel en wat mogen ze niet? En hoe kan je ze online controleren? Best een lastige kwestie vind ik, dus ben ik gaan onderzoeken hoe je dit het beste aan kunt pakken.

100% controle kan bijna niet

Je kunt je kind niet voor de volle 100% beschermen of controleren op het internet. Oké, dit kan wel, maar dan moet je de hele tijd achter hem zitten. Of dit zo handig is? Nee dat denk ik niet, als hij gaat buiten spelen blijf je toch ook niet op een meter afstand? Als je streven volledige controle is, dan kan je dat nu maar beter bijstellen. In plaats van controleren kan je misschien beter beschermende maatregelen opstellen.

Tips!

Ik ben dus op onderzoek uit gegaan en heb allemaal tips gevonden die je kunnen helpen om je kind online te beschermen.

  • Zit er een kinder modus op de telefoon, tablet of de internet browser? Aanzetten! Het geeft geen 100% garantie, maar filtert wel de nodige rotzooi weg.
  • Weet wat ze doen… Je hoeft er niet de hele tijd achter te hangen, maar werk af en toe even een blik op het scherm. Je kunt natuurlijk ook even de geschiedenis checken!
  • Kijk uit voor nare filmpjes op Youtube! Wat leuk, ze kijkt Frozen zul je misschien denken… Maar dan gaan ze elkaar te lijf met messen! Op Youtube staan de nodige “kinder”filmpjes met veel geweld. Even opletten dus.
  • Geen koptelefoon! Tegenwoordig zijn er fijne kinderkoptelefoons te krijgen, fijn als je even rust om je hoofd wilt. Maar… je hoort dan niet wat ze kijken! Zorg dat je het juist wel hoort, want de geluiden geven je een goede indicatie van waar ze mee bezig zijn.
  • Screentime. Maak duidelijke afspraken over hoe lang ze op de telefoon, tablet of computer mogen. Spelen is ook zo belangrijk! Daarbij kunnen ze in de tijd dat ze niet online zijn, ook geen rare dingen doen 😉 .
    In plaats van een gewone tablet kan je ook voor een kindervariant kiezen. Deze zijn standaard zo ingesteld dat geen hele gekke dingen kunnen gebeuren.

 

Wat is jou beste tip om de kinderen online te beschermen en controleren?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. affiliate link(s).
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


4 thoughts on “Hoe kan je je kind online controleren?

  1. Jeetje wat lijkt mij dit lastig. Ik weet nog dat mijn ouders dat met mij probeerde, en dan zat ik vroeger alleen nog maar aan een gezamelijke computer.. dat was mss nog wel te doen. Maar nu is t leven zo anders en is er zo ontzettend veel mogelijk…. moeiijk!

  2. Handig tips, want ik denk dat heel veel ouders met dit probleem kampen. Ik merk het heel erg in mijn omgeving. Mijn vader weet altijd heel veel van computers en ik weet toevallig dat hij vroeger altijd naar onze computers kon schakelen om een beetje in de gaten te houden wat we deden toen we klein waren haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...
%d bloggers liken dit: