Ouderschap

Babykleding kopen, check deze 3 tips!

Babykleding kopen, dat vond ik toch wel het leukste toen ik in verwachting was! Zo leuk, dat er bijna een tweede kledingkast bij moest komen! Achteraf super jammer van alle kleding natuurlijk, want die kleintjes groeien zo snel. Daan heeft uiteindelijk niet eens alles aan gehad, want het paste gewoon niet meer. Hoe verleidelijk het ook is, sla niet groot al die goedkope baby kleertjes in! Ik geef je graag wat tips die je in je hoofd kunt houden als de shop hormonen weer opspelen!

Ik weet het, het is zo moeilijk om jezelf te bedwingen als je weer zo’n super schattig baby pakje ziet. Persoonlijk kocht ik veel bij de Wibra en de Zeeman, want het was ja niet zo duur, dus een setje extra erbij kon prima! Achteraf heb ik daar spijt van, want Daan heeft lang niet alles kunnen dragen en deze setjes verkopen leverde ook niets op. Eigenlijk was het dus weggegooid geld!

Babykleding kopen

We zijn het er vast over eens dat babykleding kopen echt super leuk is. Er geld aan uitgeven is natuurlijk ook helemaal niet erg, maar bedenk je goed wat je nodig bent voor de kleine. Teveel kleding is gewoon jammer, want je zult zien dat je toch je favoriete setjes hebt en dat er verder veel in de kast blijft liggen. Ik zou het babykleding kopen veel georganiseerde aanpakken en heb op basis van mijn ervaring dus een paar tips voor je in dit artikel.Tip 1; Lijstjes!

Lijstjes! Echt waar, maak lijstjes! Handig is om een lijstje te maken met daarop alles wat je sowieso in huis moet (wilt) hebben. Door dit lijstje af te vinken weet je zeker dat je niets vergeet. Maar dan, dan komt je al die leuke babykleding tegen, die er gelukkig ook in een grotere maat is! Natuurlijk neem je dan alvast een setje mee, want je kindje groeit er toch wel in. Thuis leg je het apart, want je hebt het immers nog niet nodig. Dit doe je natuurlijk vaker en uiteraard zorgen de hormonen ervoor dat je vergeet wat je allemaal hebt. Maak van al deze kleding ook even een lijstje, zodat je gemakkelijk terug kan zoeken wat voor toffe dingen je allemaal al gekocht hebt!

Tip 2; Mix & Match

Al die leuke baby setjes zijn natuurlijk heel erg leuk! Maar dan gebeurt er een ongelukje met de luier en moet er een broekje verschoond worden. Hup, het bijpassende shirtje ook maar in de was dan. Misschien moet je kindje een beetje spugen, dat ruikt zo lekker zuur, dus tijd voor een andere shirtje, dat bijpassende broekje ook maar direct in de was dan? Als je vaste setjes kleding koopt dan heb je deze neiging snel (en geloof me, je hebt echt was genoeg), een handiger idee is dan om setjes te kopen die je makkelijk kunt mixen en matchen. Bij het verschonen kan je dan gemakkelijk één kledingstuk wisselen in plaats van het hele setje, zonder dat het setje niet meer compleet lijkt.

Tip 3; Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Achteraf gezien ging ik teveel voor kwantiteit in plaats van kwaliteit. Natuurlijk hebben de Zeeman en Wibra prima kleding, maar heel duurzaam is het niet. Neem bijvoorbeeld quapi babykleding, een andere prijscategorie, maar ik vind het wel een stuk mooier blijven. Daarnaast is dit kleding die je ook gemakkelijk door kunt verkopen. Goed voor de portemonnee en voor het milieu! En dat milieu en duurzaamheid, dat is toch wel iets wat ook heel belangrijk is voor de toekomst van onze kinderen.

Wat is jou beste tip die je kunt geven bij het kopen van babykleding?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Polina Tankilevitch (Pexels)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.