Ouderschap

Dingen waar elke ouder blij van wordt!

De laatste tijd ben ik nogal van het overdenken en bestuderen van mijn eigen gedrag en leven. Best leuk en leerzaam om te doen! Zo zat ik laatst te denken waar ik als ouder zijnde nou echt blij van word?

Waar word ik een blije ouder van?

Er zijn heel veel dingen waar ik blij van word als ouder. Al die dingen kan ik indelen in verschillende categorieën.

  • Dingen die goed gaan in de opvoeding.
  • Het kun geven van materiële dingen.
  • Lieve en fijne momenten samen.
  • Me-time!

Opvoeding

Ik voel me een blije ouder als ik merk dat ik het goed doe met de opvoeding van Daan. Lange tijd was ik onzeker en probeerde ik allerlei manieren om mijn ventje (die best pittig is) in het gareel te houden. Het internet staat vol met goedbedoelde tips en adviezen, die door anderen net zo hard weer worden afgekraakt.

Een tijdje geleden heb ik besloten het zo te doen als ik wil, een manier van opvoeden die bij mij (ons) past. Nu blijkt dat dit prima werkt! Mijn man en ik zitten op een lijn, waardoor Daan precies weet waar hij aan toe is. Het gaat goed en ik zie dat we alle drie gelukkig zijn! Blije ouders en een blij kind dus.

Materiële dingen

Het is niet noodzakelijk om een kind allerlei extra materiële dingen te kopen. Zolang de basis er is, is het helemaal prima. Toch word ik blij als ik iets moois voor Daan kan kopen! Dit kan iets heel kleins zijn, iets wat hij aan kan doen, speelgoed of iets wat heel handig is. Als ik zijn koppie zie bij het uitpakken, dan voel ik me een blije ouder.

Momenten

Door samen leuke, lieve en fijne momenten mee te maken, creëer je herinneringen. Fijne herinneringen maken mij echt een blije moeder. Een lieve lach, een spontane knuffel of samen lekker door het bos lopen. De eerste woordjes, stapjes of samen zwemmen. Zelf samen chillen op de bank onder een dekentje maakt mij heel erg blij!

Me-time

Misschien heel egoïstisch, maar waar ik echt een blije ouder van word is een beetje me-time. Even lekker in bad met een tijdschrift relaxen. Geen mama mama mama om mij heen en niet van alles regelen. Gewoon even lekker alleen zijn, ik houd van me-time!

Waar wordt jij echt een blije ouder van?

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.