boeken
Ouderschap

|| Boekenblog #2 || Booqees

Een tijdje geleden werd ik op een heel leuk leesplatform geattendeerd, Booqees. Vandaag ga ik jullie er meer over vertellen in deze tweede boekenblog.

Lezen, verschillen tussen vroeger en nu

De manier waarop wij lezen is in een snel tempo aan het veranderen. Gelukkig worden alle boeken nog steeds gewoon als “boek” uitgegeven, maar daarnaast zie je ook steeds meer digitale uitgaven. Als ik zelf mag kiezen, ga ik voor de papieren versies, dat is voor mij echt lezen. Toch zie ik ook de voordelen in van digitale exemplaren. Ze nemen veel minder ruimte in, in kosten vaak lager en ze zijn makkelijker mee te nemen.

Kinderen lezen steeds minder, terwijl het toch ontzettend belangrijk is dat kinderen blijven lezen. Het is namelijk erg belangrijk voor hun taalontwikkeling. Het is belangrijk om met je tijd mee te gaan en daarom was ik erg enthousiast toen ik las over het leesplatform van Booqees.

Booqees – [Boe-kies]

Booqees is een leesplatform voor kinderen tot en met 14 jaar. Er staan al meer dan 1500 kinderboeken op en er komen dagelijks nog nieuwe boeken bij.

Categorieën waarin je boeken kunt vinden zijn onder andere;

  • 0-3 jaar
  • 4-5 jaar
  • 6-8 jaar
  • 9-11 jaar
  • 12-14 jaar
  • Dyslexie Booqees
  • Nieuwe Booqees
  • Populaire Booqees

Als een boekje een bepaald AVI-niveau heeft, dan wordt dit duidelijk aangegeven.

Abonnementen

Om gebruik te kunnen maken van de Booqees app, heb je een abonnement nodig. Er zijn verschillende abonnementen af te sluiten;

Booqees start

30 dagen proef voor € 1,-
daarna € 6,99 / maand.
Onbeperkt kinderboeken lezen
Onbeperkt aantal leesprofielen
Toegang tot volledige catalogus
Beschikbaar voor iOS, Android & PC
Maximaal 1 lezer tegelijkertijd

Booqees Plus.

30 dagen proef voor € 1,-
daarna € 8,99 / maand.
Onbeperkt kinderboeken lezen
Onbeperkt aantal leesprofielen
Toegang tot volledige catalogus
Beschikbaar voor iOS, Android & PC
+ Maximaal 3 lezers tegelijkertijd
+ Offline lezen

Proefabonnement

Zowel het start als plus abonnement heb je eerst 30 dagen op proef voor maar € 1,-.
Na afloop zal het proefabonnement automatisch doorlopen als Booqees Start of plus abonnement (de keuze die je hebt gemaakt), tenzij het abonnement tijdens de proefperiode wordt stopgezet.

Betalingen;
Abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.
Eerste betaling via iDeal, Credit Card of Bancontact.
Volgende betalingen maandelijks via automatische incasso.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden? Leuk! Dat is de bedoeling 😉 . Een (proef)abonnement kan je hier afsluiten.

Ik heb Booqees een maand geprobeerd en ik ben er heel enthousiast over! Het is een leuk platform, waar kinderen lekker kunnen lezen. Daan heeft nog geen geduld om de boekjes op de Ipad te lezen, dus wij hebben besloten om geen abonnement af te sluiten. Daarbij moet ik wel zeggen dat als Daan meer geduld had gehad, we zeker voor een abonnement hadden gekozen! In de toekomst ga ik het zeker weer in overweging nemen.

Mijn doel…

Met het schrijven van deze blog hoop ik iedereen te kunnen stimuleren om te gaan lezen. Hoe dan? Nou gewoon, door erover te schrijven hoop ik mijn enthousiasme aan jullie over te brengen. Ik beleef veel plezier aan het uitzoeken van de boeken en het schrijven van de blogs. Wie weet heb ik een paar gouden boekentips voor jullie?

Zoals altijd zijn ook nu tips en ideeën van harte welkom! Voor welke leeftijden zou jij het liefste boeken zien? En ben je ook op zoek naar een bepaald genre? Laat het me gerust weten door hier op de blog een berichtje achter te laten, maar je mag natuurlijk ook op Facebook reageren.

Deze blog bevat affiliate links.[AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.