Ouderschap

De leukste voorleesboeken, onze top 8!

Voorlezen, doe jij dat genoeg? Hier thuis zijn het echt periodes dat de boeken weer uit de kast tevoorschijn worden getoverd! ‘s Avonds voor het slapen gaan lezen we wel altijd een boekje. Vaak is dit een Borre boekje of een zoekboek, maar er zijn nog zoveel meer leuke boeken! In dit artikel deel ik de leukste voorleesboeken met je…

Kinderen leren (op verschillende fronten) veel van voorgelezen worden. Voorlezen heeft een positief effect op het leren schrijven en het onder de knie krijgen van de grammatica. Daarnaast is er ook nog een sociaal aspect, want doordat kinderen verschillende karakters leren kennen, kunnen ze zich beter in de gevoelen van andere inleven. Dus pak die boeken erbij en voorlezen maar!

De leukste voorleesboeken

Er zijn ontzettend veel leuke voorleesboeken te vinden, het is maar net wat je kindje leuk vindt natuurlijk. Ik heb al veel boeken mogen recenseren en daarvan zijn er een paar die wij graag blijven lezen. Hieronder volgt onze top 8, het zou een top 5 worden, maar kiezen is zo moeilijk!

Het kleurenmonster

Een monster!!! Gelukkig is het wel een heel vriendelijk monster, dat je kindje meeneemt in de wereld van gevoelens en emoties. Gevoelens en emoties zijn soms natuurlijk best moeilijk te begrijpen en daarom ben ik zo blij met dit boeken! Samen lekker lezen, maar ondertussen natuurlijk ook leren! Het kleurenmonster is er in verschillende edities;

Bijbel voor kinderen

Ik ben niet gelovig opgevoed en Daan wordt ook niet echt gelovig opgevoed, maar toch vinden wij dit een mooi boek. Daan zit op een Katholieke school, waardoor hij ook zeker wel dingen mee krijgt van het geloof. Dit is trouwens ook een bewuste keuze van ons hoor! De Bijbel voor kinderen is makkelijk te begrijpen voor kinderen en fijn om samen te lezen. Voor hele jonge kinderen is Bijbelverhalen voor de allerkleinsten trouwens ook een leuke aanrader!

Meester Jaap Bundel, 6 toffe Meester Jaap boeken!

Meester Jaap… Wie kent hem niet? Nou, ik wel! Daan is nog een beetje jong om de boeken zelf te lezen, maar ligt wel helemaal dubbel als ik voorlees uit het boek! Hij wil ook wel zo’n meester! Nou, dan kan ik me ook wel voorstellen… De Meester Jaap bundel bestaat uit zes boeken van Meester Jaap, heel veel leesplezier dus!

Later word ik…

Wat wil je later worden? Politieman, brandweerman, zuster of juf? Misschien weet je het helemaal nog niet, misschien ben je op zoek naar een heel speciaal beroep! In Later word ik… lees je over de vele verschillende beroepen die er allemaal zijn. Wat lijkt jou leuk om te doen en wat huist helemaal niet?  Waarom denk je daar zo over? Naast dat het leuk voorlezen is uit dit boek, kan je ook samen fantaseren over de leukste beroepen die er te doen zijn!

Het grote voorleesfeest

De titel van het boek zegt het eigenlijk al, het grote voorleesfeest! Allemaal leuke, korte voorleesverhaaltjes met prachtige illustraties! Het is echt een klein feestje om uit dit boek voor te lezen!

Juf Roos

Juf Roos, wie is er geen fan van haar? Wij wel! Al merk ik wel dat Daan nu wat ouder begint te worden en andere interesses krijgt, maar Juf Roos is wel echt altijd favoriet geweest! Het boek dat wij in de kast hebben staan is het boek naar aanleiding van de theater tour, met leuke liedjes erin!

Juf Roos gaat op vakantie

De leukste voorleesboeken met interactie!

Voorlezen is natuurlijk heerlijk, zeker als je kindje het geduld heeft om rustig te luisteren. Over het algemeen vindt Daan het heerlijk om even rustig te luisteren, even ja… Op momenten dat dat echt niet lukt, dan kiezen we voor een boekje waar we uit voor lezen, maar waar hij ondertussen opdrachten moet doen! Favoriet zijn wel twee boekjes die interactief zijn, maar waar hij toch ook echt rustig van wordt.

Rustgevende activiteiten

Spin die olifant en kijk wat het boek Rustgevende activiteiten vandaag voor jou in petto heeft! Niet vals spelen hè als hij op het verkeerde vakje terecht is gekomen!  Een boekje met veel verschillende activiteiten, die wel allemaal rust brengen. Denk aan yoga oefeningen, een verhaaltje lezen, knuffelen op verschillende manier, rijmen of een liedje zingen. Erg leuk en je kunt het zelf aanpassen aan het niveau van je kind!

Yoga kids

Staat jou kind ook geregeld op de kop voordat hij/zij naar bed gaat? Geef hem dan met Yoga kids ook echt een reden om even lekker op de kop te staan. Natuurlijk kan het gewoon overdag als er even een rustmoment nodig is. Dit leuke boekje geeft je handvatten om wat yoga oefeningen te doen met je kindje. Heb je zelf een beetje ontspanning nodig? Dan kan je natuurlijk lekker meedoen! Dit boekje is ook niet echt om voor te lezen, je leest wel wat voor, maar daarnaast is er ook een leuke interactie met je kind.

Waar is de kleine brandweerauto?

Waar is de kleine brandweerauto is eigenlijk niet echt een voorleesboek. Het is een zoekboek! Dit boek is echt favoriet voor het slapen gaan. Wij verzinnen soms zelf verhaaltjes, zoeken kleuren of verzinnen iets dat helemaal niet in het boek staat. Erg leuk om te doen, zeker als je kindje niet zo’n luisteraar is.

Wat is jouw favoriete voorleesboek?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Pexels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.