Dingen die ik deed voordat ik moeder werd
Ouderschap,  Persoonlijk

Dingen die ik deed voordat ik moeder werd…

Mijn wereld ziet er compleet anders uit sinds ik twee jaar geleden moeder ben geworden. Ik leef in een compleet andere wereld dan toen Daan er nog niet was en ik vind het heerlijk! Toch zijn er wel dingen die nu gewoon echt niet meer lukken, terwijl het zonder Daan de normaalste zaak van de wereld was.

Het ouderschap

Het ouderschap, daar is waar mijn leven op dit moment voor een groot deel op draait. Het is niet altijd wat ik ervan verwacht had, soms vind ik het zwaar en overweldigend, maar over het algemeen geniet ik er nu enorm van! Een kindje is niet alleen zorgen voor, het is ook van elkaar leren en samen herinneringen maken. De tijd vliegt voorbij en ze worden zo snel groot! Ik weet het is een lekker clichรฉ, maar het is wel echt zo!

Dingen die ik deed voordat ik moeder werd…

Voordat ik moeder werd riep ik altijd dat ik alles gewoon lekker zo bleef doen als ik deed. Maar ja, ik had toen nog niet de ervaring met een kindje. Ja, er kwam wel eens een neefje logeren, maar die gingen na een nachtje ook gewoon lekker weer naar huis! Ik besef me nu heel goed dat mijn wereld compleet veranderd is en ik geniet er nu enorm van. Welke dingen ik deed voordat ik moeder werd en nu niet meer? Dat lees je hieronder.

Huishouden

Toen Daan er nog niet was vond ik het huishouden al vervelend. Het is nog steeds niet mijn ding, maar ik zie nu wel in dat het zonder een kind echt peanuts is om je huis netjes te houden!

 • Twee wasjes in de week draaien? Het zijn er eerder twee per dag!ย Een ongelukje met een plasje, een doorgelekte luier in bed waardoor het hele bed schoon moet, buitenspeelkleren die binnen tien minuten compleet vies zijn, extra handdoeken en ik kan zo nog wel even doorgaan!
 • Uitgebreid tafelen.ย Nou deden we dat niet heel vaak, maar het was wel altijd genieten! Sinds Daan er is hebben we het geprobeerd, maar het is gewoon een ramp. Hij kan niet langer dan vijf minuten stil zitten, wat we ook proberen ๐Ÿ˜‰
 • Een nette kamer.ย Dat lijkt echt een eeuwigheid geleden! Het is allemaal schoon, maar echt overal ligt speelgoed van Daan. Ik kan me er niet meer aan ergeren, want hij is altijd heerlijk aan het spelen en het hoort er natuurlijk ook gewoon een beetje bij met kinderen.

De deur uit

Het was altijd zo makkelijk, jas aan, telefoon en sleutels mee en we kunnen weg. Zo makkelijk gaat het nu helaas niet meer!

 • Een half uur voordat je ergens moet zijn opstaan kan niet meer.ย Daan komt ‘s morgens echt niet op gang en kost mij minstens een uur voordat hij heeft ontbeten, gedouchtย is en zijn kleren aan heeft.
 • Luiers!ย Nu Daan nog niet zindelijk is gaan er standaard luiers mee en doekjes. Dat niet alleen, er moet ook een complete set schone kleren in de tas, want een ongeluk zit in een klein hoekje.
 • Even snel een boodschap halen!ย Natuurlijk wil Daan altijd gezellig mee, in de winkel besluit meneer dikwijls dat het toch niet zo gezellig is! Hij vindt zichzelf te groot voor in de kar, maar zelf lopen dat wil hij ook niet altijd. Gelukkig halen wij de grote boodschappen bij het pick-up point en haal ik alleen verse dingen in de winkel.

Ontspannen

Vroeger hield ontspannen iets heel anders dan tegenwoordig! Het heeft zo zijn charmes hoor ๐Ÿ˜‰

 • Spontaan naar de bioscoop!ย Sinds Daan er is zijn we niet meer geweest samen, ik vind het vervelend om iemand te vragen om op te passen als het niet noodzakelijk is.
 • Even langs de kapper.ย Daan heeft een hekel aan de kapper, dus die stuur ik met zijn vader mee! Zelf gun ik me er eigenlijk geen tijd voor, maar het is wel een keer weer nodig ondertussen.
 • Een hele dag Netflixen en DVD’s kijken!ย Okรฉ, eerlijk is eerlijk, dan doen we soms wel, maar gaat het niet om series die wij leuk vinden! Het zijn dan Buurman&Buurman, Bassie&Adriaan, Bob de Bouwer en Brandweerman Sam.
 • Uitslapen!ย Al proberen we in het weekend om en om op te staan met Daan, je wordt toch wakker van elkaar. Als ik eenmaal wakker ben dan kan ik ook niet lang meer blijven liggen.

Oppas

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat ik alleen een oppas voor Daan regel als het echt noodzakelijk is. Eigenlijk moeten we het gewoon een keer vader doen, want Daan geniet ervan en het is ook goed om af en toe eens lekker samen te zijn.

 • De telefoon checken!ย Even kijken hoe het gaat, wat hij doet en of er nog leuke foto’s gestuurd zijn! Hoezo een avondje met zijn tweeรซn?
 • Een nachtje logeren.ย Ik slaap dan altijd slecht, ben nog steeds vroeg wakker en stuur vaak direct een berichtje hoe Daan geslapen heeft.

En verder…

Ik kan nog wel wat dingen noemen die nu compleet anders zijn dan voordat ik moeder werd, ze passen alleen niet in de categorieรซn hierboven!

 

 • Shoppen voor jezelf op de kinderafdeling!ย Altijd als ik op zoek ga naar iets voor mezelf eindig op de kinderafdeling, niet omdat dat mijn maat is hoor, maar Daan zal nog maar net iets nodig hebben!
 • Lekker tutten! Ooit had ik uren de tijd om mijn nagels te lakken, mijn make-up te doen, de haren te stylen en tien kleding setjes te passen. Ooit was dat… ๐Ÿ˜‰
 • Ziek kunnen zijn.ย Het klinkt zo makkelijk, maar met een kindje die zichzelf nog niet kan redden kun je niet gewoon zien zijn. Je zal eten moeten koken, hem naar de peuterspeelzaal moeten brengen, hem moeten wassen en op bed moeten leggen. Zien zijn als moeder is compleet anders dan ziek zijn zonder kinderen heb ik wel gemerkt!

Het was super leuk om deze blog te schrijven en ik ben dan ook benieuwd of jij dingen herkent hebt! Misschien heb je nog wel een leuke aanvulling! Je mag het zoals altijd gewoon weer laten weten.

[AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.