een zoon
Ouderschap

Dingen die je herkent als je een zoon hebt.

Als je zwanger bent, dan komt er een jongen of een meisje (of beide ๐Ÿ˜‰ ), bij jongens en meisjes hebben we allemaal een beeld van hoe het kan zijn. Ik heb een zoon en vele dingen gelezen over jongens en ik moet zeggen ik herken veel dingen die erover geschreven zijn.

Een zoon of een dochter?

Misschien gaat niet iedereen het mij eens zijn en dat mag! Als je zwanger bent dan heb je soms stiekem wel een voorkeur voor het geslacht van je kindje. Ik had dat wel, ik wilde erg graag een meisje! Tijdens de 20-weken echo bleek er een jongetje in mijn buik te groeien… Vooraf dacht ik dat ik heel erg teleurgesteld zou zijn als ik een jongen kreeg, maar niets was minder waar. Ik moest even schakelen in mijn hoofd, maar was vooral heel blij dat het een gezond mensje was! Ik ben zelf opgegroeid met twee zusjes en nooit echt jongetjes om me heen gehad, dus ik moest me wel even in ze verdiepen ๐Ÿ˜‰ .

Welke dingen herken je als je een zoon hebt?

Stoeien en vechten hoort erbij!

Ik wil niet generaliseren, maar over het algemeen zijn jongens een tikkeltje baldadiger en wilder dan meisjes. Dit betekent dat een gezellige speeldate plotseling kan eindigen in een slagveld, inclusief blauwe plekken en tand door lip. Jongens hebben nu eenmaal heel veel energie en dat uiten ze vaak op een nogal fysieke manier.

Vroeg of laat zit je bij de eerste hulp

Overal opklimmen en vanaf springen, op รฉรฉn wiel fietsen, dingen laten ontploffen, een fikkie stoken: jongens vinden het allemaal super aantrekkelijk. Het is dan ook wachten tot het eenย keerย misgaat en je op de eerste hulp belandt met een reuze bult of een gat in het hoofd.

De nieuwe broeken zijn niet aan te slepen

Leuk dat ravotten in de tuin, skateboarden of straatvoetballen, maar met een nieuwe broek doen ze niet lang. Voor je het weet zijn de knieรซn versleten en moet je wรฉรฉr naar de winkel voor een nieuwe lading. Gelukkig is deย destroyed jeans lookย nog steeds hot.

Zorg altijd en overal voor voldoende eten

Je kunt je er nu misschien nog niet zoveel bij voorstellen, maar wanneer je zoon wat ouder worden zijn de boterhammen met pindakaas en borden pasta niet meer aan te slepen. Zodra je kind uit school komt wordt de koelkast opengetrokken, en gaat hij op zoek naar iets eetbaars. Soms lijkt het wel alsof je leven nergens anders uit bestaat dan boodschappen doen.

Het is nooit stil in huis

Waar meisjes vaak urenlang rustig met hun speelgoed kunnen spelen, is dat bij jongens vaak een ander verhaal. Of ze nu met hun autoโ€™s bezig zijn of superheld spelen: alles moet gepaard gaan met geluid, van een luide schreeuw tot schietgeluiden. Het is dan ook bijna nooit stil in je huis.

Moederskindje

Ik las dat de band tussen een moeder en haar zoon vaak extra speciaal is. Je bent de eerste grote liefde van je zoon en dat zal je ook altijd blijven. Jongens zijn dan ook vaak hartstikke lief voor hun moeder.

Het zit allemaal in mijn achterhoofd…

Bovenstaande dingen heb ik opgeslagen in mijn hoofd en tover ik even te voorschijn als mijn wildebras weer een hele dag door de kamer stampt, springt, schreeuwt en weet ik veel allemaal. Dan denk ik hij moet zijn energie kwijt, het gaat vanzelf voorbij, hij is vanzelf moe… Wat ik wel grappig vind, is dat ik denk dat bovenstaande dingen niet alleen bij jongens passen, maar dat wij meiden er ook best wat van kunnen! Ieder kind is denk ik lekker zichzelf.

Heb jij een jongen of een meisje en herken je dingen uit de bovenstaande blog? Ik ben wel heel benieuwd…

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.