Ouderschap

Domme adviezen over opvoeden!

Heb jij weleens hele domme adviezen gehad die te maken hadden met de opvoeding van je kind? Ik heb weleens gedacht, “wat moet ik hier mee?” Gelukkig heb ik er geen nare herinneringen aan overgehouden, maar met sommige adviezen over opvoeden kan je gewoon niets. Ik ben op onderzoek uit gegaan en heb een paar leuke gevonden die ik in deze blog met jullie ga delen!ย 

Adviezen over opvoeden

Ongevraagd advies over de opvoeding van je kind komt meestal niet op het juiste moment. Of nee wacht: er is geen juist moment voor ongevraagd advies. Maar hoe deal je hiermee?

“Vroeger”

In het begin trok ik mij alles erg aan wat er werd gezegd over hoe ik om ging met Daan. Nu was ik natuurlijk ook gevangen door de postnatale depressie waardoor alles anders binnenkwam, maar toch. Alles wat ik deed wilde ik aanpassen aan hoe mensen zeiden dat het moest. Ik was dus alleen maar bezig met denken aan wie wat ook alweer had gezegd en ik vergat mijzelf. Dit kostte zoveel energie, op een gegeven moment ben je jezelf kwijt geraakt en is het zaak om jezelf terug te vinden.

“Nu”

Tegenwoordig is dat wel anders, ik sta veel sterker in mijn schoenen. Wij voeden Daan zo op als wij dat willen. We zijn streng, maar hij krijgt ook wel de ruimte om fouten te maken. Hij lijkt qua gedrag erg op mijn vader als ik mijn oma, vader en moeder mag geloven en dat beloofd nog wat ๐Ÿ˜‰ . Met mijn vader is ook alles wel goed gekomen, dus dat zal bij Daan ook wel goed komen. Het lastigste vind ik zijn driftbuien, maar ik heb gelezen dat meer peuters daar last van hebben, dus ik ga ervan uit dat hij er met de juiste begeleiding wel overheen groeit.

Over die adviezen dus

Ik heb nu verteld hoe ik met adviezen omging en hoe ik er tegenwoordig over denk. Maar over welke domme adviezen heb ik het dan? Een aantal ga ik met jullie delen, ik heb ze niet allemaal zelf gekregen, maar ook gehoord.

  • Je moet hem gewoon laten huilen ‘s nachts, op zijn leeftijd hoeft hij ‘s nachts geen drinken meer.ย Okรฉ, ik ben dertig en heb nog steeds water naast mijn bed staan. Het is niet zo gek dat hij in de nacht nog graag wil drinken, ook al is hij drie jaar. En daarbij, onze nachtrust is ook belangrijk ๐Ÿ˜‰ .
  • Hij gaat hard richting obesitas, je moet zijn voedingspatroon aanpassen.ย Daan was nog geen twee jaar en groeide keurig op zijn lijntje in het boekje, wel zijn eigen lijntje, maar om nou te zeggen dat hij obesitas heeft? Ik was flabbergasted… Daarbij ben ik heel strikt qua voeding, omdat ik hier zelf ook problemen mee heb.
  • Is het wel goed dat hij nog niet kan lopen? Net of daar alles van af hangt, ze lopen in ieder geval niet weg en voordat ze achttien zijn lopen ze echt wel!ย 
  • Kan je niet minder werken? Kinderen hebben hun ouders nodig.ย Ja hoor dat is goed, zal ik de rekening naar je doorsturen?

Er zijn vast nog veel meer adviezen waar je echt niet op zit te wachten, of nergens op slaan! Heb jij nog een leuke aanvulling? Laat dan even een berichtje achter, dan voeg ik al jullie adviezen nog even toe!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.