Ouderschap

Kind van drie lastiger dan twee jaar?

Ken je de uitdrukking terrible two? Nou, ik ondervind hem ondertussen aan den lijve ๐Ÿ˜‰ ! Nu las ik laatst ergens dat kinderen van drie lastiger dan twee jaar… Dat wordt dus nog wat. Ik was al aan het aftellen naar het moment dat hij drie werd, maar ik denk dat ik nog maar zo lang mogelijk van zijn twee jarige leeftijd geniet. Ps, lees deze blog even met een knipoog af en toe ๐Ÿ˜‰ .

Kind van drie lastiger dan twee jaar

Iedere leeftijd heeft zo zijn eigen charmes, maar ook zijn mindere punten. Zo zit er tussen kinderen van twee en drie jaar ook een groot verschil. Over de “terrible two” kan ik intussen als ervaringsdeskundige meepraten, mijn neefje is drie en je ziet een groot verschil tussen ze. Naast wat ik gelezen heb, staat me dus nog genoeg te wachten. Kom maar op!

Communicatie

Spraak ontwikkeld zich bij kinderen natuurlijk allemaal op hun eigen niveau, maar over het algemeen praten kinderen van twee nog niet de oren van je hoofd. Of nou ja, als ze net twee zijn dan. Als ze eenmaal drie jaar hebben ze mond niet meer dicht! Daar waar je eerst hoopt dat je kindje “snel” gaat praten, hoop je dat als ze eenmaal drie zijn, ze af en toe hun mond echt even dicht houden!

Zelf doen!

Als ze twee zijn dan hoor je het al vaker, maar als ik het mag geloven hebben ze, als ze eenmaal drie zijn, je hulp niet meer nodig! Ze kunnen zichzelf wassen, tandenpoetsen, aankleden, veters strikken. Waar kinderen van twee zich nog wel laten helpen, heb je bij kinderen van drie echt pech! Dat wordt dus een half uur extra rekenen als je ergens op tijd moet zijn ๐Ÿ˜‰ . Dit geldt trouwens ook voor het hele bad ritueel. We kunnen hem nu nog snel soppen en klaar. Als je drie bent kan je alles zelf, dus ook jezelf douchen, met alle gevolgen van dien.

Verschonen en kleding

Kinderen die twee zijn, zijn vaak in het begin nog niet (helemaal) zindelijk. Dit heeft als grote voordeel dan je als ouder zijnde nog geen rekening hoeft te houden met de blaas van je kind. Op dat soort momenten is de luier af en toe nog een zegen ๐Ÿ˜‰ . Eenmaal zindelijk zal het draaien om het plassen en poepen van je kind. Ook het omkleden van kleinere kinderen is makkelijker, je trekt ze aan wat jij leuk vindt. Vergeet dat straks maar, want het moet natuurlijk wel door de keuring van je engeltje komen. En wat jij mooi vindt, hoeft je kind niet mooi te vinden. Maar jij aan netjes denkt, denkt hij meer aan een clown kostuum.

Nog even…

Nog even en dan is Daan drie. Je merkt nu al dat hij ouder wordt en aan het veranderen is. Hij begint zijn eigen ik te worden. Een eigen mening die hij maar al te graag opdringt, of het nu om eten, spelen, slapen of kleren gaat. Het is ook mooi om te zien hoe hij zich ontwikkeld natuurlijk, dat hoort bij het opgroeien. Ik zeg, kom maar op drie jaar, ik kan je aan ๐Ÿ˜‰ .

Heb jij nog een leuke aanvulling voor deze lijst? Laat het dan vooral even weten! Het kan natuurlijk ook zijn dat je je kind hier helemaal niet in herkend, of hier niet bang voor bent.

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.