Een dag alles anders doen
Ouderschap

Een dag alles anders doen met je kind.

Een dag alles anders doen met je kind, hoe leuk zou dat zijn? Je kunt de gekste dingen verzinnen en er een super leuke en spannende dag van maken! Zo’n dag brengt je vast hele mooie herinneringen! In deze blog ga ik je een paar ideeรซn geven.

Een dag alles anders doen

Je zal wel denken, waarom zou je een dag alles anders gaan doen? Nou, eigenlijk gewoon omdat het heel erg leuk is! Een keer lekker buiten de lijntjes kleuren, plezier maken en leuke herinneringen creรซren. Wat wel handig is, is dat je je kinderen er even op voorbereid denk ik. Daarbij moet je ook goed naar je kind kijken, Daan houdt van vaste rituelen en moet altijd erg wennen als iets anders is. Als een dag alles anders doen zou betekenen dat je kind de hele dag van slag is, dan is het misschien geen goed idee.

De tips…

Spelen dat je op de camping zit!

Gezellig samen een tent of een hut bouwen in de woonkamer. Echte survivors gaan er dan natuurlijk ook in slapen hรฉ! Een luchtbed of een matras erin, dekens of een slaapzak erbij en je kan heerlijk genieten van je kampeer avontuur. ‘s Morgens gezellig ontbijten op een pick-nick kleedje voor de tent, onder het genot van piepende vogeltjes (er staat vast wel iets op You-tube met vogel geluiden, of als het iets spannender kan jungle geluiden ofzo).

Een kinder relax dag…

Wat is er nou leuker voor je kind om zich een hele dag de koning te rijk te voelen? (Okรฉ, meestal voelen ze zich altijd al een koning, maar hem een keer extra in de watten leggen is natuurlijk heerlijk.) Begin met een heerlijk ontbijt op het grote bed, eventueel met een leuke film aan… Ontspannen wakker worden ๐Ÿ˜‰ . Daarna laat je hem lekker in bad gaan (als je die hebt), of lekker onder de douche. Bij relaxen hoor natuurlijk wel een lekkere douchegel. Vandaag mag je kind natuurlijk kiezen wat hij wilt eten, want ja, het is wel kinder relax dag!

Verzin samen leuke dingen!

Goed voor je fantasie van je kind en van jezelf. Verzin samen de hele dag door bij alles wat je doet bijzondere vragen en antwoorden. Bijvoorbeeld: “Waarom is thee heet?” “Omdat het in de vriezer stond.” Je kunt natuurlijk ook serieuze vragen stellen en kijken wat je kind voor antwoorden verzint. Bijvoorbeeld: “Waarom kan een kat niet praten?” Om het nog leuker te maken kan je afspraken dat je kind de hele dag (alleen in huis) allemaal vieze en stoute woorden mag gebruiken. Ik denk dat het een hilarische dag wordt, maar wel รฉรฉn zonder een goed gesprek.

Ruil een dag met elkaar…

Papa of mama wordt kind en het kind wordt papa of mama. Je kindje moet je dus helpen met tandenpoetsen, douchen en aankleden. Hij moet ontbijt, lunch en diner voor je maken (natuurlijk heeft hij vaak nog wel hulp nodig). Papa en mama mogen ‘s avonds lekker op tijd op bed in een veel te klein bedje en de kinderen mogen lang opblijven en in het grote bed slapen!

Heb jij nog een leuke aanvulling, leuk, laat maar weten? Of, ook heel leuk, heb je al een keer zoiets gedaan en wil je je herinneringen delen? Ik heb zelf nog niet zoiets geks gedaan, Daan is snel van slag en hij begrijpt mij niet altijd goed. Als hij straks iets ouder is, dan gaan wij het zeker wel doen!ย 

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram of Pinterest? [AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.