Een leven met kinderen saai?

een leven met kinderen saai

Een leven met kinderen saai?

Er zijn mensen die zeggen dat je leven voorbij is als je kinderen hebt, dat een leven met kinderen saai is… Je oude leven is voorbij ja, maar er ligt een heel nieuw leven voor je open! Een leven dat een stuk minder saai is dan je misschien zou vermoeden 😉 .

Vooroordelen

Laat me maar eens beginnen met de vooroordelen die sommige mensen hebben over het krijgen van kinderen. Ik had ze zelf ook hoor, dus het maakt helemaal niets uit! Een leven met kinderen is saai, geen feestjes en niet stappen… Geen spontane uitstapjes meer of luxe vakanties? Ja, het zijn allemaal vooroordelen die bestaan.

De werkelijkheid?

De werkelijkheid lijkt soms wel een beetje op de vooroordelen, maar dan wel een stuk mooier! Feestjes en stappen kan nog steeds, maar dan moet je wel een oppas regelen of je kindje uit logeren sturen. Onthoud wel even dat je kind de volgende dag ook weer thuis komt en dus “‘s avonds een vent, ‘s ochtends een vent”! Het zal je kind namelijk echt worst wezen dat jij een avondje lekker doorgezakt hebt en een enorme kater hebt 😉 . Spontane uitjes kunnen wat mij betreft nog steeds, het is alleen even iets meer gedoe om weg te gaan, want alles voor je kindje moet je natuurlijk wel meenemen. Ook een luxe vakantie kan nog steeds, maar kies dan wel voor een resort waar ook leuke dingen voor de kinderen te doen zijn!

Een leven met kinderen saai?

Nee, wat mij betreft is een leven met kinderen niet saai. Het cliché is dat je er zoveel voor terug krijgt. Voor mij is dat geen cliché, maar de werkelijkheid. Wat dacht je van dat lieve lachje op de veel te vroege ochtend, of lekker knuffelen en samen een film kijken. Met zijn tweeën boekjes lezen, knutselwerken maken, samen de eendjes voeren, naar het strand of naar het bos. Het zijn allemaal dingen die me erg saai leken toen Daan er nog niet was, maar het tegenovergestelde is waar. Ik kan er enorm van genieten om hem te zien genieten en vind het alles behalve saai.

Een leven met kinderen is niet saai, het is anders en je krijgt er super veel mooie momenten voor terug. Vind jij een leven met kinderen saai? Of kijk je er helemaal anders tegenaan?

[AdSense-A]

One thought on “Een leven met kinderen saai?

  1. Je hebt helemaal gelijk. Een leven met (kleine) kinderen is ánders, en soms is dat een schok voor ouders die net een kleintje hebben (en hun vrienden!). Maar beslist niet saai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...