Happi Kids, opvoeden vanuit je hart
Ouderschap,  Recensie

Happi Kids, opvoeden vanuit je hart

Happi Kids, opvoeden vanuit je hart is een boek dat gaat over het opvoeden vanuit liefde, vertrouwen en aandacht. Het boek is onderverdeeld in zes thema’s en bevat informatie over kinderen in verschillende fases van hun leven. Het is een fijn en uitgebreid boek en een echte aanwinst in je boekenkast! In dit artikel vertel ik je meer over het boek Happi Kids, opvoeden vanuit je hart.

Onze kinderen opvoeden doen we allemaal op onze eigen manier. Als ouders zijnde ken je je kind als de beste. Wanneer je dit combineert met de normen en waarden die je aan je kind mee wilt geven, dan kom je tot een bepaalde opvoedstijl. In de ogen van andere mensen kan je het natuurlijk goed of fout doen, maar mijn tip als moeder zijnde is dat je vooral je eigen instinct moet volgen!

Happi Kids, opvoeden vanuit je hart

Voordat ik zwanger werd en tijdens de zwangerschap las ik vele opvoedboeken. Ik wilde alles natuurlijk perfect als “nieuwe” moeder. Na de geboorte kwam ik er al snel achter dat alles perfect doen helemaal niet mogelijk is! [Ik had een postnatale depressie.] Ik besloot om te doen wat goed voelde en van alle (goedbedoelde) adviezen, alleen die dingen mee te nemen in onze opvoeding die wij belangrijk vinden.

Onze opvoedstijl is misschien best streng, maar ik merk dat wij allemaal goed functioneren als er duidelijkheid is. Dat betekent natuurlijk niet dat wij niet naar ons kind kijken. Het mooie aan een boek als Happi Kids, opvoeden vanuit je hart is dat ik dingen tegen kom die eigenlijk ook heel goed bij ons passen. Zo neem ik uit dit boek ook weer de dingen mee die bij ons passen in onze opvoeding.

Over het boek

Het boek is een mooie stevige hardcover, lekker kleurrijk en vol met mooie foto’s! Zoals ik eerder al vertelde bestaat het boek uit zes hoofdstukken met allemaal een eigen thema. In ieder hoofdstuk vind je informatie, inspiratie en overdenkingen die je mee zou kunnen geven aan je kind.

Happi Kids, opvoeden vanuit je hart is geen boek dat je van begin tot eind moet lezen. Daarmee wil ik niet zeggen dat het boek niet interessant is hoor! Ik bedoel ermee te zeggen dat je zonder dingen te missen naar een thema kan bladeren dat je op dat moment aanspreekt.

Ongeacht het karakter van je kind zijn aandacht en liefde twee belangrijke ingrediënten die niet mogen ontbreken in je opvoeding.

Over de inhoud van Happi Kids, opvoeden vanuit je hart

In Happi Kids, opvoeden vanuit je hart vind je dus informatie over zes thema’s die met opvoeden te maken hebben. Om je een beeld te geven over welke thema’s je dan informatie kan vinden in het boek, zet ik ze hieronder even voor je op een rijtje.

  1. Verbinding
  2. Plezier
  3. Zelfvertrouwen
  4. Rust
  5. Kracht
  6. Magie

De insteek van het boek is realistisch en lekker down-to-earth, op een mooie manier komen fysieke gezondheid, mentale gemoedstoestand en spiritualiteit bij elkaar. Wat ik heel erg fijn vind is dat je handvatten krijgt die je verder helpen en dat je niet het gevoel krijgt dat je dingen verkeerd doet.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je leven altijd helemaal in balans is, maar dat is natuurlijk niet realistisch. Dat is ook wat we onze kinderen mee zouden moeten geven. Je kunt niet alle mindere dingen in het leven bij je kinderen weghouden en daarom is het belangrijk om ze hier mee om te leren gaan op een manier die bij hen past.

Wat vind ik van Happi Kids, opvoeden vanuit je hart?

Voor lezers van Happinez is Happi Kids heel herkenbaar denk ik. Zowel de manier van schrijven als de opzet is hetzelfde als het in het magazine. Heel fijn is dat een thema van verschillende kanten benaderd wordt, waardoor je ook handvatten kan kiezen die bij jou passen.

Happi Kids, opvoeden vanuit je hart is in beginsel geen spiritueel boek, maar een opvoedboek met spirituele ondersteuning. Mensen die mij kennen zullen zeggen: “maar jij bent toch helemaal niet spiritueel?” Dat klopt helemaal, maar toch spreekt het boek mij erg aan. Dit komt denk ik doordat het opvoeden vanuit liefde en aandacht centraal staat, iets wat ik dan weer wel heel erg belangrijk vind.

Wat ik persoonlijk ook heel erg prettig vind is dat je een heleboel informatie in het boek kan vinden. Deze informatie is handig verdeelt over verschillende thema’s en er wordt onderscheid gemaakt in de verschillende levensfases van je kind. De informatie wordt ondersteund door prachtige foto’s, wat ik persoonlijk een hele mooie aanvulling vind.

Happi Kids, opvoeden vanuit je hart is een fijn opvoedboek dat een mooie aanvulling is op de opvoedboeken die al in mijn boekenkast staan!

“Happi Kids” kopen bij BOL.com

Titel: Happi Kids | Auteur: Happinez | Uitgeverij: Happinez | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 320 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: December 2021

Klik hier om meer recensies te lezen.

Rainbow High: Fantastic Fashion-poppen met kleurrijke en speelse catwalkoutfits
MGA Entertainment laat de nieuwe Rainbow High: Fantastic Fashion-poppen schitteren in de winkelschappen! De poppen zijn nu verkrijgbaar en worden geleverd met een catwalkoutfit om de show te stelen, een complete casual outfit, accessoires en een schetsboek, waarin te zien is hoe de personages hun eigen jurken hebben geschetst. Gerelateerd
Boekbericht Stinkhond terug in de tijd
Stinkhond terug in de tijd is het nieuwste verhaal uit de boekenserie van “Stinkhond”. Zoals we wel van Stinkhond gewend zijn is het weer een supergrappig verhaal om voor te lezen of om zelf te lezen! Deze keer geen recensie, maar dit leuke boek wilde ik jullie niet onthouden! Daarom heb ik er een kort boekbericht van gemaakt. Gerelateerd
Boekbericht Gouden Penseel voor Djenné Fila!
Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen, geïllustreerd door Djenné Fila, is bekroond met het Gouden Penseel 2023. Djenné Fila werd overvallen bij het opbouwen van een expositie over haar werk in Arnhem. De winnaars zijn bekendgemaakt in aanloop naar de Kinderboekenweek, die op woensdag 4 oktober start. De prijzen worden uitgereikt op het Kinderboekenbal. Gerelateerd
Nours Geheime Bibliotheek
Nours geheime bibliotheek is een boek over een wel heel bijzondere bibliotheek. Nours geheime bibliotheek is namelijk een bibliotheek in oorlogsgebied. Dit boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen en geeft je een kijkje in het dagelijks leven tijdens oorlog. Helaas actueel, want nog dagelijks hebben mensen en dus ook kinderen hiermee te maken. In dit artikel vertel ik je meer over dit boek! Gerelateerd
Leren kan zoveel leuker met slim speelgoed!
Kids van nu zijn leergierig en die eigenschap levert ze spelenderwijs een ongelooflijke berg kennis en vaardigheden op. VTech haakt daar al jaren op in. Leren lezen? Dat doen kinderen op school, maar nu ook op elke andere locatie! Dit najaar zijn het de Alfabet Touch Tablet en de Game & Leer Laptop die hierbij een handje helpen! Gerelateerd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.