eerste tandartsbezoek
Ouderschap

Het eerste tandartsbezoek!

Eens komt de dag, dat je kleine spruit mee naar de tandarts mag. Lang niet iedereen is dol op de tandarts en voor kinderen is een eerste tandartsbezoek vaak een beetje spannend. Hoe kan je je kindje nou voorbereiden op dit bezoek en wanneer ga je voor het eerst naar tandarts met je kindje?

Het eerste tandartsbezoek

Rond de tweede verjaardag is het handig om je kindje voor het eerst mee te nemen naar de tandarts. Dit kan je het beste doen als je zelf een controle hebt bij de tandarts. Je kindje kan dan lekker rondkijken en wennen aan alles wat er bij de tandarts gebeurd.

Daan is onlangs ook voor het eerst mee geweest. De wachtkamer was wel leuk, want hij kon lekker spelen, maar eenmaal binnen sloeg hij helemaal dicht. Wij hebben echt een schat van een tandarts en ondanks dat ik en hekel heb aan alles en iedereen die in mijn mond zit, voel ik me bij haar toch op mijn gemak. Ze vroeg aan Daan of hij ook even in de stoel wilde en of ze even mocht kijken, maar hij blokkeerde helemaal. Ze zei dat het niet uitmaakte en we de volgende keer weer kijken!

Bereid je je kindje hierop voor?

De Tandarts
Bron: Bol.com

Ik heb het wel gedaan, door te vertellen wat we gaan doen. Ik heb uitgelegd dat we naar de tandarts gingen en verteld dat ze even naar onze tanden zou gaan kijken. Nu is Daan zijn mond sowieso voor iedereen een NO-GO, dus het was al heel wat dat ik zomaar zijn tandjes aan mocht wijzen. Zoals ik hierboven al vertelde blokkeerde hij helemaal en ga ik er volgende keer iets meer aandacht aan besteden.

Ik vond een leuk boekje over de tandarts die ik zeker aan ga schaffen;
Het is fijn om sterke, gezonde tanden te hebben. Daarom moet je ze elke dag goed verzorgen. Poetsen kun je natuurlijk zelf, maar af en toe laat je je tanden zien aan de tandarts. Die weet er alles over en legt uit wat je beter wel en niet kunt doen. Een speels informatief boek voor kleuters over tandverzorging. 

Wat doet de tandarts?

Anna poetst haar tanden
Bron: Bol.com

Zoals ik eerder al schreef kan je kindje vaak eerst even wennen aan alles. Daarnast controleert ze het gebit van je kindje en kan ze je goede tips geven voor het tandenpoetsen.

Over het tanderpoetsen vond ik ook een heel leuk boekje;
Anna is moe. Ze gaat naar bed.
Maar eerst moet ze haar tanden nog poetsen.
Anna pakt haar tandenborstel en mama doet er speciale peutertandpasta op.
Dan kan het poetsen beginnen…
Een vrolijk verhaal met een aanstekelijk liedje dat tanden poetsen leuk maakt, voor peuters vanaf 24 maanden.

 

 

Is jouw kindje al voor de eerste keer naar tandarts geweest? Als wel, hoe ging dat? Hoe heb je hem/haar hierop voorbereid? Ik vind het leuk om ervaringen te lezen!


We zijn alweer een half jaar verder sinds ik deze blog schreef. Daan is dus echt niet dol op de tandarts en begint het ook steeds vervelender te vinden om tanden te poetsen. Een aantal weken geleden was de tandarts bij hem op het kinderdagverblijf geweest en dat heeft hem wel goed gedaan. Ze hebben toen allemaal een goodie-bag gehad en Menno en ik hebben nu meerdere malen per week het geluk om naar tandarts Daan te gaan! Hopelijk helpt dit om zijn angst te verminderen de volgende keer dat we weer naar de tandarts gaan.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?

Bronvermelding:
– Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.