Ouderschap

Het eerste tandartsbezoek!

Eens komt de dag, dat je kleine spruit mee naar de tandarts mag. Lang niet iedereen is dol op de tandarts en voor kinderen is een eerste tandartsbezoek vaak een beetje spannend. Hoe kan je je kindje nou voorbereiden op dit bezoek en wanneer ga je voor het eerst naar tandarts met je kindje?

Het eerste tandartsbezoek

Rond de tweede verjaardag is het handig om je kindje voor het eerst mee te nemen naar de tandarts. Dit kan je het beste doen als je zelf een controle hebt bij de tandarts. Je kindje kan dan lekker rondkijken en wennen aan alles wat er bij de tandarts gebeurd.

Daan is onlangs ook voor het eerst mee geweest. De wachtkamer was wel leuk, want hij kon lekker spelen, maar eenmaal binnen sloeg hij helemaal dicht. Wij hebben echt een schat van een tandarts en ondanks dat ik en hekel heb aan alles en iedereen die in mijn mond zit, voel ik me bij haar toch op mijn gemak. Ze vroeg aan Daan of hij ook even in de stoel wilde en of ze even mocht kijken, maar hij blokkeerde helemaal. Ze zei dat het niet uitmaakte en we de volgende keer weer kijken!

Bereid je je kindje hierop voor?

Ik heb het wel gedaan, door te vertellen wat we gaan doen. Ik heb uitgelegd dat we naar de tandarts gingen en verteld dat ze even naar onze tanden zou gaan kijken. Nu is Daan zijn mond sowieso voor iedereen een NO-GO, dus het was al heel wat dat ik zomaar zijn tandjes aan mocht wijzen. Zoals ik hierboven al vertelde blokkeerde hij helemaal en ga ik er volgende keer iets meer aandacht aan besteden.

Ik vond een leuk boekje van Bobbi over de tandarts;
In Bobbi naar de tandarts lees je over natuurlijk over de tandarts! Het is het ideale voorleesboek voor peuters en kleuters om te voor te bereiden op hun bezoekje aan de tandarts. Wat een grote stoel heeft de tandarts! En wat ruikt het toch bijzonder…

“Bobbi naar de tandarts” kopen

Wat doet de tandarts?

Zoals ik eerder al schreef kan je kindje vaak eerst even wennen aan alles. Daarnaast controleert ze het gebit van je kindje en kan ze je goede tips geven voor het tandenpoetsen.

Over het tandenpoetsen vond ik ook een heel leuk boekje;
Anna is moe en gaat naar bed, maar eerst moet ze natuurlijk nog haar tanden poetsen! Met een tandenborstel en speciale peutertandpasta poetst ze haar tanden. Het is een vrolijk verhaal met een aanstekelijk liedje dat tandenpoetsen leuk maakt!

“Anna poetst haar tanden” kopen

Is jouw kindje al voor de eerste keer naar tandarts geweest? Als wel, hoe ging dat? Hoe heb je hem/haar hierop voorbereid? Ik vind het leuk om ervaringen te lezen!

Bron beeld; Kindel Shzn Pixabay (Gratis stockfoto โ€“ Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.