Het leed dat tandenpoetsen heet!

tandenpoetsen

Het leed dat tandenpoetsen heet!

Ken jij het leed dat tandenpoetsen heet? Wij helaas wel… Het ene moment vindt Daan het helemaal niet erg om zijn tanden te poetsen en het andere moment kan de hele buurt gezellig meegenieten. Om het poetsen voor en ons zo fijn mogelijk te laten verlopen, ben ik op zoek gegaan naar een aantal tips die ik in deze blog met je deel.

Het leed dat tandenpoetsen heet

Zoals je hierboven kunt lezen is het niet altijd makkelijk om Daan zijn tanden te poetsen. Tegenwoordig moet hij in de houtgreep gehouden worden, maar hij heeft ook wel eens betere periodes gehad. Ik ben dus op zoek gegaan naar tips om het poetsen “leuker” te maken voor ons allemaal.

Samen shoppen!

Samen shoppen om het tandenpoetsen leuker te maken? Jazeker! Ga gezellig samen naar de winkel om een leuke tandenborstel uit te zoeken. Sommige kinderen hebben het nodig dat je hen de keuze geeft uit een beperkt aantal en anderen zien direct welke ze willen hebben. Ook zijn er hele leuke boekjes te krijgen over tandenpoetsen. Met deze boekjes kan je je kindje goed voorbereiden op het poetsen van zijn tanden.

Hulpmiddelen tandenpoetsen
Bron: Bol.com

Via de volgende links kan je de bovenstaande producten makkelijk bestellen; Oral-B Stages Power Kids Princess – Elektrische TandenborstelDora – Poets je tanden met DoraHet Schone smoelen boekOral-B Stages Power Kids Cars & Planes – Elektrische Tandenborstel.

Apps

Kleine kinderen kunnen tegenwoordig al vlot met een tablet of telefoon omgaan. Voor sommige kinderen helpt het om samen met een app tanden te poetsen. Iets dat ze interesseert helpt ze bij iets dat ze niet zo leuk vinden. Er zijn verschillende apps te krijgen voor zowel Android als Apple;

  • Aquafresh Poetstijd. Captain Aquafresh en de Nurdles tonen kinderen een leuke manier om alle delen van hun tanden goed te poetsen. Met behulp van aanstekelijke liedjes en dansjes krijgen ze de tanden gepoetst en helpen ze bij de 2 minuten poetsen die tandartsen aanraden. En omdat ze zo veel plezier hebben, zijn ze klaar voordat ze het weten! Download hem hier voor IOS. Download hem hier voor Android.
  • Talking Ginger. Een leuke app die jou en je kindje helpt bij het tandenpoetsen. De poes praat en als je hem kietelt dan begint hij te spinnen. Je helpt hem om zich klaar te maken voor bed. Download hem hier voor IOS. Download hem hier voor Android.

Duidelijkheid

Als je iets moet doen, wat je eng vindt of niet leuk, dan is het fijn om duidelijkheid te hebben. Daarom een aantal tips om te zorgen dat het duidelijk is voor je kind wat er gaat gebeuren.

  • Poets altijd op een vast tijdstip. Zo wordt het een vast onderdeel van het opstaan en naar bed gaan ritueel. Daarnaast geeft regelmaat houvast aan je kind.
  • Vertel duidelijk aan je kind wat je gaat doen, zo overval je hem niet tijdens het poetsen.
  • Poets rustig en zachtjes.
  • Zet je kind voor de spiegel tijdens het poetsen, zodat hij precies kan zien wat er allemaal gebeurd.

Plezier maken tijdens het tandenpoetsen

Het leed dat tandenpoetsen heet kan je verzachten door plezier te maken tijdens het poetsen! Kan dat dan? Jazeker! Hieronder lees je een aantal leuke ideeën

  • Ga samen poetsen, zo betrek je hem erbij. Daarnaast doen vooral peuters graag alles zelf, laat hem dan ook lekker zijn gang gaan (let op, check zelf wel altijd even of er goed gepoetst is, want dit kunnen ze nog niet zelf). Laat hem ook jouw tanden poetsen, dat vinden ze meestal geweldig!
  • Laat de lievelingsknuffel van je kind helpen bij het tandenpoetsen. Dit geeft vertrouwen aan je kind en daarnaast is het natuurlijk super leuk als je pluizige vriendje helpt bij het poetsen.
  • Liedjes zingen tijdens het tandenpoetsen zorgt ook voor veel plezier, net als een wedstrijdje “aaaaaaaaa” roepen.
  • Maak er een spelletje van door al het eten van de dag weg te poetsen. Daar zit een stukje brood en daar zit het fruit van vanmorgen. De groenten zitten achterin en ook het vlees zit nog ergens in de mond.

Helpen de tips?

Of de tips helpen, dat kan ik je natuurlijk niet garanderen. Wij hebben er wel iets aan gehad, of nou ja, meestal dan! Want eerlijk is eerlijk, tegen de buien van een peuter kunnen maar weinig tips op.

Hoe gaat het tandenpoetsen bij jullie? Heb jij misschien nog een goed tip om het lees dat tandenpoetsen heet te verzachten?

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top