Ouderschap

Waarom zou je je kind laten logeren?

Vroeger vond ik het heerlijk om bij mijn opa en oma’s te logeren! Ik heb er heerlijke herinneringen aan, die ik enorm koester. Ook Daan gaat graag logeren, waar papa daar in het begin een beetje moeite mee had, vind deze mama het stiekem wel lekker! In deze blog meer over je kind laten logeren.

Logeren is leuk!

Zoals ik hierboven al schreef heb ik hele fijne herinneringen aan het logeren bij mijn opa en oma’s. Bij mijn oma mocht ik altijd zelf kiezen wat we gingen eten, gingen we altijd even het centrum in en had ze heel veel knutsel spulletjes. Als ik bij mijn opa en oma was, gingen we vaak lekker op stap en dan meestal naar Duitsland. Mijn oma kon heerlijk koken en ‘s avonds kregen we altijd een lekker stukje kaas. Ik mocht altijd bij mijn oma op bed slapen. Alle aandacht voor mij dus, heerlijk!

Goed voor de band met andere volwassenen

Als je kindje gaat logeren, dan bouwen ze een band met diegene op. Zij nemen immers de zorg voor je kindje op zich en je kind weet dus dat ze bij hen moeten zijn als ze iets nodig hebben. Nu gaat Daan niet veel logeren, maar hij heeft gelukkig wel een hele goede band met zijn opa’s en oma’s en met zijn tante’s.

Je kind leert omgaan met andere regels en gewoonten

Ieder huisje heeft zijn eigen regels. Het is goed voor kinderen om te zien dat het niet overal hetzelfde is. Ergens logeren vraagt dan ook een beetje flexibiliteit van je kindje, want hij moet zich immers aanpassen. Bij opa’s en oma’s mag meestal meer, dus zich daarop aanpassen zal wel meevallen ๐Ÿ˜‰ . Wanneer ze groter zijn en bij vriendjes en vriendinnetjes gaan logeren zullen ze de verschillen beter gaan merken.

Lekker genieten van alle aandacht

Nu is Daan natuurlijk alleen thuis en krijgt hij eigenlijk altijd alle aandacht. Toch is aandacht van opa en oma voor hem ook heerlijk. Eigenlijk vindt hij het ook wel leuk als er neefjes en nichtjes zijn, als hij naar mijn moeder toe gaat, dan vraagt hij daar altijd wel om! Mocht je meerdere kinderen hebben, dan is het voor beide kinderen wel even lekker als er รฉรฉntje logeren gaat. Ze hebben dan immers allebei alle aandacht voor zichzelf van een volwassene.

Het is even fijn voor papa en mama

Eerlijk is eerlijk, ook voor papa en mama is het wel eens lekker om geen kinderen thuis te hebben. Toch hebben wij dan altijd het gevoel dat Daan gewoon thuis is en denken we dat we hem horen ๐Ÿ˜‰ . Ik vind het altijd maar een vreemd gevoel en helaas slaap ik er niet veel beter door. Wel is het fijn dat je even tijd voor jezelf of elkaar hebt. Toch ben ik altijd weer blij als we hem weer op gaan halen!

Gaat jou kindje weleens logeren? Hoe vindt hij/zij dat? Of hoe ervaar je het zelf?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.