Ouderschap

Irritante dingen die mensen zeggen als je kind vroeg wakker is!

Is je kind vroeg wakker? Nou, dan heb je in ieder geval nog iets aan je dag! Tegenwoordig kop ik hem zelf maar alvast in! Herken je het, die irritante dingen die mensen zeggen als je kind vroeg wakker is? In deze blog heb ik alvast een opsomming gemaakt, heb je nog een leuke aanvulling?

Als je kind vroeg wakker is…

Tsja, als je aan kinderen begint, dan weet je dat het uitslapen de eerste jaren voor een groot deel voorbij is. Dat je het weet, wil natuurlijk niet zeggen dat je het ook echt leuk vindt ๐Ÿ˜‰ . Hoe irritant is het dan ook als andere mensen, goed bedoeld, bijvoorbeeld nog even benadrukken waarom het niet zo erg is!

Ik heb ook een kleine vroege vogel, een erg vroege vogel. Het is niet anders, als hij achttien is moeten we hem vast uit bed sleuren ๐Ÿ˜‰ . Toch is het niet altijd even leuk dat hij zo vroeg wakker en ergens voel ik ook wel een lichte irritatie als mensen er met een goedbedoelde opmerking op reageren. Lief bedoeld natuurlijk! Dat wil ik ook niet afvallen, maar niet altijd leuk om te horen ๐Ÿ˜‰ . Klaar voor? Daar komen ze!

Dat zou ik echt te vroeg vinden hoor!

Nee joh, ik ben er blij mee! Maar ja, als ons kleine draakje wakker is, dan is hij ook wakker! Maar ik kan je wel zeggen dat niemand er blij mee is om zeer vroeg gewekt te worden ๐Ÿ˜‰ .

Die van mij moet ik altijd wakker maken…

Wat fijn voor je! Maar het is niet heel leuk om te horen als je net verteld hebt dat de wallen op je kin hangen, omdat je kleine weer vroeg wakker was. Je gunt een ander natuurlijk wel de nodige nachtrust, daar niet van… Maar om het op dat moment even ingewreven te krijgen, daar zit je niet echt op te wachten natuurlijk.

Dan zeg je toch gewoon dat hij nog even door moet slapen en anders lekker laten huilen.

Een baby snapt het echt nog niet als je zegt dat hij nog even moet slapen. En laten huilen? Daardoor val ik zelf echt niet weer in slaap. Ook mijn dreumes heeft er geen boodschap aan, al kan ik hem tegenwoordig nog wel even een uurtje laten spelen op zijn kamer. Kunnen wij even rustig wakker worden.

Slaapgebrek hoort erbij

Ja ja, dat weet ik ook wel! Dat heb ik natuurlijk ook wel al ingecalculeerd toen we graag zwanger wilden worden, maar daarom hoeft het nog niet altijd leuk te zijn! We willen ook graag allemaal mooi weer, maar als het dan te warm is klagen we ook met zijn allen. Tja, dat hoort er ook gewoon bij! Dus ik vind dat ouders best even mogen klagen als de dag weer eens erg vroeg begon.

Mensen zonder kinderen willen het nog wel eens vergelijken. Rond een uur of 3 de kroeg uit komen en rond een uur of 9 weer wakker zijn.

Denk je dat dat hetzelfde is? Nou nee hoor ๐Ÿ˜‰ . Als je moe bent ga je lekker niet stappen en het is maar รฉรฉn nachtje, geen weken achter elkaar! Daarbij is uit brakken zonder kinderen heel anders dan dood moe zijn en je kinderen vermaken.

Zet jij je kind ‘s morgens vroeg al voor de tv of tablet?

Voordat je kindje er was had je vast een heel opvoedingsplan. Ik wel in ieder geval! De screentime zou ik goed in de gaten houden en in de ochtend zouden we lekker samen ontbijten. Nou, wat ben ik blij met die schermpjes! Als meneer dan vroeg wakker is kan ik me even rustig douchen en aankleden terwijl hij tv of filmpjes kijkt. Verantwoord? Waarschijnlijk niet, maar wel even heel fijn als ik zelf nog veel moet doen!

Ik mis er vast nog wel een paar! Heb jij nog een paar leuke dingen om de lijst verder aan te vullen? Laat dan vooral even een reactie achter ๐Ÿ™‚ !


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.