Leuk leren met speelgoed
Ouderschap

Leren leuk maken? Check dit speelgoed!

Thuisschool, het heeft absoluut niet mijn voorkeur, maar op het moment is het niet anders. Volgens de kleuter is leren iets dat je op school doet en mag je thuis spelen… Uhhhh, ja, wat moet ik daar nu tegenin brengen? Nu is het natuurlijk wel de bedoeling dat we thuis wat gaan leren. Vanuit school krijgen we goede begeleiding en materialen, maar de kleutert weigert. Thuis mag je spelen was het toch? Hoppah! 1-0 voor mama met dit leuke speelgoed, waarmee je het leren leuk kunt maken ๐Ÿ˜‰

Leren leuk maken

Het is Corona tijd, we blijven zoveel mogelijk thuis. Geen school, geen zwemles, niet spelen met vriendjes… Alles wat zeker was, is er op dit moment even niet. Gelukkig hebben we een grote tuin en kunnen we heerlijk buiten spelen. Maar naast spelen moeten we natuurlijk ook wat leren. Met een kleuter is dat natuurlijk heel anders dan met kinderen die in hogere klassen zitten, maar toch vind ik het belangrijk dat ook wij thuis wat leren.

Zoals ik eerder al schreef is mijn kleuter ervan overtuigd dat je leren op school doet en thuis mag spelen. Daar is zijn hele houding dan ook naar. Ontzettend frustrerend, maar ergens snap ik hem ook wel, als kind zou ik hetzelfde roepen! Maar ik heb een 1-0 voorsprong met al dat leuke en leerzame speelgoed voor kleuters! Hij heeft het nog niet door, maar ondertussen is meneer spelenderwijs ontzettend veel aan het leren ๐Ÿ˜‰ We hadden voor deze tijd al veel leerzaam speelgoed, het enige wat ik nu eigenlijk nog moest doen is hem een beetje die kant op duwen. Voor nu “win” ik, benieuwd wanneer meneer de 1-1 scoort!

Leerzaam speelgoed

Hieronder even mijn lijstje met mijn favoriete speelgoed voor kleuters, waar ze ook nog eens van leren. Er is voor alle andere leeftijden natuurlijk ook genoeg te krijgen! Snuffel vooral rustig rond op het web, want er is genoeg te vinden. Ik shop over het algemeen bij Bol.com, aangezien ik de levertijd en service daar heel fijn vind! Daarnaast zijn de filters daar ook ideaal, je kunt bijna alles selecteren wat je maar wilt, ik houd ervan!

Clementoni

ร‰รฉn van onze favorieten is het merk Clementoni, waarom? Over het algemeen is dit speelgoed lekker overzichtelijk voor de kinderen en is het daarnaast ook erg betaalbaar. Ze hebben spelletjes (waarmee je dus ook nog iets leert) voor verschillende leeftijden. Via de volgende link vind je een overzicht met producten (even selecteren op leeftijd en evt op prijs); Clementoni, spelend leren en heel betaalbaar!

Leren leuk maken Check dit speelgoed! - Clementoni|| Meer informatie en bestel; – Maak je eigen robotKleuterschool spelende lerenHet grote scheikundelab

Iets waar we ook graag mee spelen is het speelgoed van “Ik leer”. Onze favorieten zijn wel wat aan de prijzige kant zie ik, maar ze zijn wel echt de moeite waard! Al het speelgoed van ik leer vind je via de volgende link (even selecteren op leeftijd en evt op prijs); Ik leer… leren leuk maken met deze spelletjes!

Leren leuk maken Check dit speelgoed! - Ik leer...

|| Meer informatie en bestel; – Ik leer schrijvenIk leer lezenIk leer rekenen

Daarnaast zijn ook de volgende twee varianten verkrijgbaar; “Ik leer symmetrie” & “Ik leer coderen“.

Er is natuurlijk meer…

Er zijn echt honderden merken die speelgoed hebben waarmee kinderen kunnen leren. Bovenstaande zijn hier thuis favoriet en daarom deel ik deze graag met jullie. Ik kijk vooral naar wat er nog geleerd “moet” worden en wat mijn kleuter het leukste vindt om te doen. Als dit op elkaar aansluit, dan wordt het tot nu toe gegarandeerd een succes. Zoals op school zal het niet worden, maar daar gaat het ook niet om natuurlijk! We doen ons best, om te leren, maar ook om gezond te blijven en daar gaat het om!

Heb jij misschien nog een leuke tip om te leren? Laat vooral even een reactie achter, dan kan ik het wellicht nog even in deze blog verwerken.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com Partnerprogramma

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.