Ouderschap

Leren veters strikken, met handige tips!

Eens komt in de opvoeding dat moment dat je kindje moet/wil leren veters strikken. Vanaf hoe oud kan je dit ongeveer aan je kindje leren en hoe pak je dat precies aan? Dat ga je lezen in deze blog.ย 

Leren veters strikken

Net als bij alles wat je kindje moet leren, is er niet een moment waarop hij iets moet kunnen. Het zijn richtlijnen en je moet je bedenken dat voordat je kind 18 is, hij het echt wel zelf kan ๐Ÿ˜‰ Sommige kinderen kunnen al veters strikken als ze drie jaar oud zijn, terwijl andere kinderen het pas kunnen als ze acht jaar oud zijn. Zolang ze nog geen veters kunnen strikken zijn schoenen met klittenband reuze makkelijk! Leren veters strikken komt wel als ze er echt aan toe zijn.

Is mijn kind er al aan toe?

Vaak is je kindje er klaar voor als zijn fijne motoriek goed ontwikkeld is. Hij kan bijvoorbeeld kleine kraaltjes rijgen, knippen of figuurtjes tekenen. Als de fijne motoriek goed ontwikkeld is, dan kan je wel beginnen met het leren van veters strikken.

Tips!

Het leren van veters strikken is best een lastig klusje. Je kindje moet meerdere handelingen verrichten om het resultaat te behalen. Het is altijd goed om het steeds voor te doen aan je kind, maar er zijn meer handige tips;

  • Laat je kind oefenen met veterschoenen van jezelf. Deze schoenen zijn groter en dus wordt het strikken een stuk makkelijker.
  • Maak het oefenen leuk door bijvoorbeeld gekleurde veters te kopen! Het ziet er super vrolijk uit en het kan je kind ook stimuleren om de veters te strikken.
  • Als je het veters strikken voor doet, ga dan achter de kindje zitten. Ga je namelijk tegenover hem zitten, dan zal hij alles in spiegelbeeld zien, waardoor het een stuk moeilijker wordt.
  • Oefen het samen en langzaam. Blijf stap voor stap alle handelingen herhalen, net zolang totdat je kindje het snapt. Je hebt dus wel een flinke dosis geduld nodig.
  • Als je kindje het veter strikken heeft geleerd, beloon hem dan met een veterstrik diploma!

Hulpmiddelen

Bij het leren veters strikken kan je ook verschillende hulpmiddelen gebruiken.

Je kindje leren veters strikken.(1)

|| Meer informatie en bestellen; – Liggende schoen veters strikkenStaande schoen veters strikken

Daan zijn fijne motoriek is op zich heel goed, maar leren veters strikken is nog wel moeilijk. Zijn jullie thuis al aan het oefenen geweest met het strikken?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Pexels & Bol.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.