Ouderschap

Leuke kanten van het ouderschap!

Het is misschien raar om een blog te schrijven over de leuke kanten van het ouderschap, maar voor mij voelt het als een teken dat ik heb afgerekend met mijn postnatale depressie. Want ja, ik weet nu, het ouderschap kent ook leuke kanten!

Postnatale depressie

Volgens mij heb ik er nog niet over geschreven op mijn blog, ik denk dat ik er nog niet aan toe was. Toch vind ik het wel belangrijk om open over te zijn, want ik ben natuurlijk niet de enige mama die dit overkomt. Binnenkort ga ik dan ook meer aandacht aan dit onderwerp besteden.

Door de postnatale depressie heb ik het moederschap heel lang als een last ervaren. Ik genoot niet van Daan, was doodmoe, had paniekaanvallen en dacht echt wat heb ik gedaan door aan kinderen te beginnen? En dat, nadat we zoveel moeite hebben moeten doen om zwanger te worden. Ik voelde me super schuldig over die gedachten, maar weet nu dat ik er niets aan kon doen. Gelukkig gaat het nu goed met mij en is het genieten geblazen met mijn ventje!

De leuke kanten dus!

Het is heerlijk om het karakter van Daan te leren kennen. Het is een deugniet eerste klas die graag de grenzen opzoekt en er net even overheen gaat. Het moment dat we hem corrigeren is vaak hilarisch, want hij gaat zich dan zo gedragen dat je bijna medelijden met hem krijgt, maar toch eigenlijk ook erg om hem moet lachen. En ja dat lachen, probeer dat maar eens tegen te houden als je serieus over wilt komen ๐Ÿ˜‰

Ik kan niet zo goed tegen allemaal drukte om me heen, ik word een soort van overprikkeld en stront chagrijnig. Toch kan ik het van Daan wel hebben en geniet ik er heel erg van als hij druk in de weer is met al zijn lawaaierige speelgoed. Als hij zo lief aan spelen is, dan is dat echt heerlijk om te zien!

Een ander leuk ding van het ouderschap zijn de middagslaapjes. Ze worden hier helaas steeds korter ๐Ÿ˜‰ . Het leuke is wel dat ik op beeld kan zien wat meneer allemaal uitspookt. Hij slaapt nog in zijn ledikantje, want zijn peuter bed vind hij maar echt. Als ik zie wat hij allemaal uitspookt in zijn bed als hij wakker is, dan is het maar goed ook! Voordeel van het ledikantje is trouwens wel dat ik hem lekker kan laten zolang hij niet huilt!

Nog meer leuke kanten?

Ja hoor! Ik kan nog tijden doorgaan met typen, maar dan ben jij over een uur nog niet klaar met lezen. Ik houd het dus even bij korte punten;

  • ‘s Nachts een flesje geven, even dat kleine mini mensjes helemaal voor jezelf.
  • Doelen veranderen, ik focus me meer op waardevolle dingen sinds Daan er is, dan op onbelangrijke dingen.
  • De peuterpubertijd, dat beloofd wat voor de pubertijd straks!
  • Vroeg wakker worden vond ik al nooit zo erg, nu met Daan is het altijd een feestje om op te staan (als het maar na 6:30 uur is).
  • Gewoon naar je kindje kijken brengt bij mij zoveel geluk naar boven! Bestuderen hoe hij het allemaal doet en bedenken wat hij erbij zal denken.

Het ouderschap

Het ouderschap heeft mij veranderd. Nadat ik eerst door het diepe dal moest, ben ik me veel bewuster geworden van het leven. Ik maak wel overwogen beslissingen en denk beter om mezelf. Genieten van Daan en het gezin staat nu op nummer een, iets wat ik eerder nog wel eens vergat.

Hoe ervaar jij het ouderschap? Kom jij ook dingen tegen waarvan je nooit had verwacht dat je ze leuk zou vinden? Ben jij ook anders tegen bepaalde zaken aan gaan kijken sinds je kindje er is?

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bronvermelding:
– Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.