Ouderschap

12 leuke Sinterklaasboeken van nu!

Lezen is niet alleen heel fijn om samen met je kindje te doen, het is ook heel goed voor de ontwikkeling. Ik vind het altijd leuk om in thema’s voor te lezen, zo hebben wij thuis een heleboel leuke Sinterklaasboeken die wij nu weer veel lezen. Favoriet is hier in huis “Boer Boris, een paard voor Sinterklaas“, maar ook de gratis Sinterklaas boekjes die je ieder jaar bij verschillende supermarkten krijgt vallen in de smaak. Ook dit jaar verschenen er weer allemaal leuke Sinterklaasboeken!

Deze leuke Sinterklaasboeken zijn allemaal dit jaar verschenen, maar ze gaan natuurlijk nog jaren mee! Misschien ken je de boeken nog niet en zit er een titel tussen die je echt in je boekenkast wil hebben staan… Ze lijken mij stuk voor stuk heel erg leuk en daarom deel ik ze ook graag in dit artikel met jou! Het leuke is dat de boekjes geschikt zijn voor verschillende leeftijden.

12 leuke Sinterklaasboeken van 2021!

Dikkie Dik wacht op Sinterklaas (2+)

Dikkie Dik is natuurlijk de favoriete kater van alle peuters! In dit flapjesboek “Dikke Dik wacht op Sinterklaas” wil Dikkie Dik nog lang niet slapen. Want wat als Sinterklaas langs komt en hij slaapt al? Vol verwachting luistert hij of hij de hoeven van het paard van Sinterklaas al hoort op het dak. Telkens als hij denkt dat hij hem hoort, blijkt het toch een ander dier te zijn en daar wordt Dikkie Dik zo slaperig van!

“Dikkie Dik wacht op Sinterklaas” kopen

Dikkie Dik wacht op Sinterklaas
Bron: Bol.com

Een schip vol Sinterklazen (3+)

Sinterklaas heeft er geen zin meer in, ieder jaar zijn verjaardag vieren in een koud land! Hij viert hem liever in het warme Spanje met taart en limonade. Toch kan hij de volgende nacht niet slapen, want al die kinderen die zich verheugen op een heerlijk avondje worden nu teleurgesteld! Wanneer hij de volgende ochtend voor de spiegel staat krijgt hij een goed idee! Zal het heerlijke avondje nu wel komen?

“Een schip vol Sinterklazen” kopen

Pietje, moet je plassen? (3+)

De juf van de pietenschool vraagt aan Pietje of hij al helemaal zelf naar de wc kan… “Allang”, antwoord Pietje! Hij leert op school alles wat een echte piet moet kunnen; pepernoten bakken, touwklimmen en cadeautjes inpakken. Pietje doet van alles, behalve naar de wc gaan… Juf begint zich wel een beetje zorgen te maken, maar Pietje hoeft echt niet naar de wc. Wanneer Pietje zijn mama hem van school komt halen zing hij: “Kak, poep, drol, mijn broek zit vol”, en zijn mama vreest het ergste. Zit zijn broek echt vol of zijn het misschien versgebakken pepernootjes?

“Pietje, moet je plassen?” kopen

De Schminkpietjes (4+)

Mano en zijn zusje Kiki mogen voor het eerst mee naar Nederland als pietjes, dat is spannend! Ze zijn lekker aan het spelen op de boot als ze een grote schminkdoos vinden, daar weten ze wel raad mee! Ze gaan alle pieten op de boot schminken, zo loopt er nu een panda rond, een eenhoorn en zelf een blauw ei! Wat een gezelligheid al die bonte pieten… Oude Piet Diego wil niet geschminkt worden, hij is super trots op zijn verdiende roetvegen. Het lijkt op ruzie uit te draaien, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling!

“De Schminkpietjes” kopen

Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas (4+)

Klaas de kat heeft eigenlijk een heel fijn leven met zijn vriendjes Mila en Max. Op een dag hebben Mila en Max opeens geen aandacht meer voor hem… Wat is er aan de hand? Klaas de kat gaat maar eens op onderzoek uit, lukt het hem om dit raadsel te ontrafelen?

“Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas” kopen

Sinterklaas ABC (4+)

Een grappig ABC-boekje geschreven op rijm, over alle aspecten rondom het sinterklaasfeest. Van de Aankomst tot het Zingen en Zwaaien, alle thema’s komen voorbij. De letters van het alfabet zijn natuurlijk van chocolade. De vrolijke kleurenillustraties maken het boekje helemaal leuk voor de spannende sinterklaastijd.

“Sinterklaas ABC” kopen

Sinterklaas ABC
Bron: Bol.com

Leren lezen zoekboek – Wat zit er in die zak? (4+)

Het leukste Sinterklaas boek dat je ook zelf kunt lezen! Voor de kleine speurneuzen, want op iedere bladzijde zijn letters en woorden verstopt. Ideaal voor kinderen in groep 3 (eenvoudiger dan AVI start), maar ze moeten wel goed speuren! Ook ideaal als verantwoord Sinterklaas cadeau.

“Leren lezen zoekboek – Wat zit er in die zak?” kopen

Kolletje en Dirk – Omkeerboek – O, kom er eens kijken & O, dennenboom (4+)

Met dit leuke omkeerboek kom je de december maand wel door, want in dit boek zijn de verhalen van O, kom er eens kijken en O, dennenboom gebundeld.  Ideaal cadeautje voor in de schoen of onder de boom!

Kolletje en Dirk zijn aan het logeren bij tante in het bos. Sinterklaas is in het land en Kolletje haar tante vertelt dat er geen pieten met sinterklaas mee zijn, maar allemaal prinsen en prinsessen! Dat vinden Kolletje en Dirk wel leuk. Als sinterklaas voorbij is, kijkt Kolletje uit naar de kerstsfeer. Ze heeft een kerstmaaltijd op school en samen met Dirk verdwaald ze in het tuincentrum als ze een kerstboom gaan kopen!

“Kolletje en Dirk – Omkeerboek” kopen

Dag Sinterklaas – Het grote voorleesboek (4+)

Sinterklaas en zijn vrienden beleven samen allemaal avonturen! Conchita bakt bijzondere albóndigas, het kompas van de stoomboot ritselt en de kapiteins ontdekken waardoor dat komt. Sint en Piet verklappen hoe ze nu binnenkomen in huizen zonder schoorsteen en Palomita en Conchita gaan op spokenjacht! Hé, wie fietst daar op de daken? Naar de bekende tv-reeks Dag Sinterklaas van Hugo Matthysen.

“Dag Sinterklaas – Het grote voorleesboek” kopen

De Pieto-toets (6+)

Juf Merel heeft helaas slecht nieuws, er is een pietentekort en daardoor komt het sinterklaasfeest in gevaar! Zouden de kinderen willen helpen om dit probleem op te lossen? Natuurlijk willen ze dat wel, maar daarvoor moeten ze wel eerst een pieten-cursus volgen. Alles wat een piet moet kunnen komt voorbij; pepernoten gooien, liedjes zingen, evenwichtsoefeningen en cadeautjes inpakken. Als de kinderen alles goed hebben gedaan, dan krijgen ze een Pieto-diploma!

“De Pieto-toets” kopen

De dappere ridster – Sint zit vast! (6+)

Sinterklaas is weer in het land. De ridster vindt het een hele fijne tijd en hoewel ze eigenlijk te groot is, zet ze toch ieder jaar haar laarsje! Midden in de nacht wordt ze wakker en gaat ze even kijken, maar Sinterklaas is nog niet geweest. De ridster heeft het gevoel dat er iets niet klopt, want als ze door de donkere straten fietst, hoort ze iemand om hulp roepen! Het is Sinterklaas en hij zit in een diep schoorsteen probleem… Hij zit muurvast in de schoorsteen en de ridster krijgt hem er niet in haar eentje uit, wat nu?

“De dappere ridster – Sint zit vast!” kopen

Buitengewone Sinterklaasverhalen (8+)

Sinterklaas kennen wij natuurlijk allemaal als goedheiligman die ieder jaar op zijn stoomboot naar Nederland komt. Ieder jaar dezelfde liedjes, hetzelfde bootje, hetzelfde paardje, dezelfde schoentjes en weer heel veel cadeautjes… Wordt dat niet een beetje saai? Het wordt tijd voor verhalen die wij nog nooit gehoord hebben! Ken jij bijvoorbeeld het verhaal van de schoenenverslaving van de Sint? Of heb je al gehoord over de bijzondere brief die Sint aan Fred schreef?

“Buitengewone Sinterklaasverhalen” kopen

Wat vinden jullie thuis leuke Sinterklaasboeken?

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Sharon McCutcheon (Pexels) en Bol.com Partnerprogramma

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.