Melktanden bewaren, de leukste doosjes!
Ouderschap

Melktanden bewaren, 3 toffe doosjes!

Op een dag krijgt je kindje zoΒ΄n heerlijk tandloos bekkie, ik vind dat zo schattig om te zien… Ik wil de melktanden bewaren in een leuk doosje en daar ben ik vast niet de enige in! Een tijdje geleden kreeg Daan zijn eerste wiebeltand en moest ik dus serieus op gaan schieten met het zoeken naar een doosje om de melktanden in te bewaren.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik verschillende dingen tegen, tandendoosjes zoals ik die van vroeger gewend was, maar ook hele nieuwe dingen! In dit artikel deel ik dan ook graag mijn bevindingen met jullie! Mochten jullie nu nog een leuke aanvulling hebben, laat dan vooral een reactie achter!

Je melktanden bewaren in de leukste doosjes!

Er zijn dus veel verschillende soorten doosjes waarin je melktanden bewaren kunt. Verschillende materialen, diverse kleuren en daarnaast heb je ook nog gepersonaliseerde exemplaren! Eigenlijk is er dus voor ieder wat wils en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Melktanden bewaren in een speciale pasta

Laat ik beginnen met het doosje dat wij hebben gekozen om Daan zijn melktanden in te bewaren. Het is een doosje van First Teeth (verkrijgbaar in verschillende kleuren), waar een speciale pasta in zit. Als de melktanden eruit zijn, dan kan je ze op de goede volgorden in de pasta drukken. De pasta voorkomt dat de tanden en kiezen uitdrogen. Er zit een fijn boekje bij met een wisselkaart. Je kunt er een foto van je kindje in doen en het doosje rechtop neerzetten of ophangen.

Melktanden doosje van hout

Een doosjes dat ik persoonlijk ook heel erg mooi vind is het houten tandendoosje waar je de tanden ook op volgorde in kunt plaatsen. Daarnaast krijg je er ook tandenfee diploma’s bij en een brief van de tandenfee. Om de mooie herinnering compleet te maken heb je in het doosje ook ruimte om een haarlok te bewaren. Het doosje is gemaakt van een natuurlijk product, namelijk dennenhout, waardoor ieder doosjes uniek is.

Schattige bewaardoosjes voor de melktanden

Zowel het First Teeth doosje als het doosje van hout zijn natuurlijk bijzonder exemplaren en lijken niet op het melktandendoosje dat ik vroeger had. Met de tijd veranderd natuurlijk alles, maar het simpele van de doosjes van vroeger heeft ook wel iets vind ik! Je kunt in vele winkel tandendoosjes vinden, het zijn eigenlijk gewoon kleine bakjes met een deksel die goed sluit. Wat vind jij mooi of wat vindt je kindje mooi? Ik denk dat er altijd wel een passend exemplaar te vinden is.

Keuzehulp!

Eigenlijk kan je dus kiezen uit twee verschillende soorten doosjes. De melktandendoosjes zoals ik die van vroeger gewend ben en de modernere exemplaren. Maar waar kies je voor? Dat ligt natuurlijk helemaal aan je eigen wensen. Vind je het voldoende om de melktanden gewoon te bewaren, dan voldoet een “normaal” bewaardoosje prima. Wil je een hele administratie bijhouden en de tandjes op de goede volgorde bewaren, dan zijn de modernere doosjes een hele goede optie!

Melktanden bewaren…?

Sommige mensen vragen zich af waarom ze de melktanden bewaren, veel kinderen doen ze later weg. Ik vind het leuk om ze te bewaren, het is aan Daan wat hij er later mee wil doen. Wel heb ik bewust voor een moderner doosje gekozen, door alle tanden in de pasta te drukken heeft Daan straks zijn eigen melktandengebit in een doosje. Zoals ik al zei, het is later aan hem wat hij ermee wil doen! Tot die tijd bewaar ik ze voor hem en doen we alle melktanden die eruit gaan in het doosje.

Daan zijn eerste tand ging er tijdens het tandenpoetsen uit!

Gelukkig konden wij hem opvangen… Ik zou het ontzettend jammer vinden als er een keer een tand uit gaat en Daan hem kwijt raakt. Dat gebeurd nu eenmaal, dat weet ik, maar het zou wel jammer zijn.

 

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent πŸ˜‰ . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieΓ«n uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

One Comment

  • Charlotte

    Leuk he, melktandjes bewaren! Ik heb die van mij ook nog steeds. In een houten doosje met schroefdeksel. Gekregen van oma & ik vond het zelfs jammer dat ik niet meer melktandjes erin kon verzamelen, dan de hoeveelheid uit mijn eigen mond.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.