Melktanden bewaren, de leukste doosjes!
Ouderschap

Melktanden bewaren, 3 toffe doosjes!

Op een dag krijgt je kindje zo´n heerlijk tandloos bekkie, ik vind dat zo schattig om te zien… Ik wil de melktanden bewaren in een leuk doosje en daar ben ik vast niet de enige in! Een tijdje geleden kreeg Daan zijn eerste wiebeltand en moest ik dus serieus op gaan schieten met het zoeken naar een doosje om de melktanden in te bewaren.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik verschillende dingen tegen, tandendoosjes zoals ik die van vroeger gewend was, maar ook hele nieuwe dingen! In dit artikel deel ik dan ook graag mijn bevindingen met jullie! Mochten jullie nu nog een leuke aanvulling hebben, laat dan vooral een reactie achter!

Je melktanden bewaren in de leukste doosjes!

Er zijn dus veel verschillende soorten doosjes waarin je melktanden bewaren kunt. Verschillende materialen, diverse kleuren en daarnaast heb je ook nog gepersonaliseerde exemplaren! Eigenlijk is er dus voor ieder wat wils en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Melktanden bewaren in een speciale pasta

Laat ik beginnen met het doosje dat wij hebben gekozen om Daan zijn melktanden in te bewaren. Het is een doosje van First Teeth (verkrijgbaar in verschillende kleuren), waar een speciale pasta in zit. Als de melktanden eruit zijn, dan kan je ze op de goede volgorden in de pasta drukken. De pasta voorkomt dat de tanden en kiezen uitdrogen. Er zit een fijn boekje bij met een wisselkaart. Je kunt er een foto van je kindje in doen en het doosje rechtop neerzetten of ophangen.

Melktanden doosje van hout

Een doosjes dat ik persoonlijk ook heel erg mooi vind is het houten tandendoosje waar je de tanden ook op volgorde in kunt plaatsen. Daarnaast krijg je er ook tandenfee diploma’s bij en een brief van de tandenfee. Om de mooie herinnering compleet te maken heb je in het doosje ook ruimte om een haarlok te bewaren. Het doosje is gemaakt van een natuurlijk product, namelijk dennenhout, waardoor ieder doosjes uniek is.

Schattige bewaardoosjes voor de melktanden

Zowel het First Teeth doosje als het doosje van hout zijn natuurlijk bijzonder exemplaren en lijken niet op het melktandendoosje dat ik vroeger had. Met de tijd veranderd natuurlijk alles, maar het simpele van de doosjes van vroeger heeft ook wel iets vind ik! Je kunt in vele winkel tandendoosjes vinden, het zijn eigenlijk gewoon kleine bakjes met een deksel die goed sluit. Wat vind jij mooi of wat vindt je kindje mooi? Ik denk dat er altijd wel een passend exemplaar te vinden is.

Keuzehulp!

Eigenlijk kan je dus kiezen uit twee verschillende soorten doosjes. De melktandendoosjes zoals ik die van vroeger gewend ben en de modernere exemplaren. Maar waar kies je voor? Dat ligt natuurlijk helemaal aan je eigen wensen. Vind je het voldoende om de melktanden gewoon te bewaren, dan voldoet een “normaal” bewaardoosje prima. Wil je een hele administratie bijhouden en de tandjes op de goede volgorde bewaren, dan zijn de modernere doosjes een hele goede optie!

Melktanden bewaren…?

Sommige mensen vragen zich af waarom ze de melktanden bewaren, veel kinderen doen ze later weg. Ik vind het leuk om ze te bewaren, het is aan Daan wat hij er later mee wil doen. Wel heb ik bewust voor een moderner doosje gekozen, door alle tanden in de pasta te drukken heeft Daan straks zijn eigen melktandengebit in een doosje. Zoals ik al zei, het is later aan hem wat hij ermee wil doen! Tot die tijd bewaar ik ze voor hem en doen we alle melktanden die eruit gaan in het doosje.

Daan zijn eerste tand ging er tijdens het tandenpoetsen uit!

Gelukkig konden wij hem opvangen… Ik zou het ontzettend jammer vinden als er een keer een tand uit gaat en Daan hem kwijt raakt. Dat gebeurd nu eenmaal, dat weet ik, maar het zou wel jammer zijn.

 

Kindersandalen kopen, waar let je op 7 tips!
Door snel groeiende kindervoeten moeten wij ieder jaar wel nieuwe kindersandalen kopen. Daan is een kind dat het heerlijk vindt om sandalen te dragen! Over het design van de sandalen zijn we het niet altijd met elkaar eens. Daan gaat vooral voor sandalen die lekker zitten en goed lopen, terwijl ik ook wel kijk naar hoe ze eruitzien. Ondertussen vinden we vaak een mooie tussenweg! We kopen kindersandalen die goed bij Daan zijn kleding passen, maar daarnaast ook heel lekker lopen! Gerelateerd
Verder Lezen
De pandaband, hoe de panda's ooit muziek als ontbijt hadden!
“Niet met je eten spelen!” De PandaBand heeft dat misschien nog niet gehoord, maar ik weet zeker dat veel kinderen het wel bekend voorkomt! Je kunt natuurlijk op heel veel manieren muziek maken, maar kan dat ook met je eten? De PandaBand doet daar een ontdekking over, maar over de muziekinstrumenten ook het einde van het lied halen… Dat is de vraag! Gerelateerd
Verder Lezen
Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!
Les Papattes is een strategisch houten spel voor buiten. Wij namen Les Papattes mee naar de camping en zijn helemaal enthousiast! Het is ideaal om gezellig samen te spelen als het mooi weer is! Daarbij is het spel niet alleen voor kinderen, maar ook de papa’s en mama’s kunnen het prima tegen elkaar spelen! In dit artikel ga ik meer vertellen over Les Papattes. Gerelateerd
Verder Lezen
Gebruik maken van een nanny service als oppas in huis.
Gebruik maken van een nanny service als oppas aan huis hoor je bij ons in de omgeving (Groningen) niet zoveel. Over het algemeen worden kinderen opgevangen via de kinderopvang of door opa’s en oma’s. Toch zijn er situaties waarin gebruik maken van een nanny service wel heel erg fijn is!  Daarover meer in dit artikel en ik geef je natuurlijk ook een tip omtrent de zoektocht naar een goede nanny. Gerelateerd
Verder Lezen
Spekkie en Sproet - Een speurder let altijd op!
Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op! is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op!” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen

One Comment

  • Charlotte

    Leuk he, melktandjes bewaren! Ik heb die van mij ook nog steeds. In een houten doosje met schroefdeksel. Gekregen van oma & ik vond het zelfs jammer dat ik niet meer melktandjes erin kon verzamelen, dan de hoeveelheid uit mijn eigen mond.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.