Melktanden bewaren, de leukste doosjes!
Ouderschap

Melktanden bewaren, 3 toffe doosjes!

Op een dag krijgt je kindje zo´n heerlijk tandloos bekkie, ik vind dat zo schattig om te zien… Ik wil de melktanden bewaren in een leuk doosje en daar ben ik vast niet de enige in! Een tijdje geleden kreeg Daan zijn eerste wiebeltand en moest ik dus serieus op gaan schieten met het zoeken naar een doosje om de melktanden in te bewaren.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik verschillende dingen tegen, tandendoosjes zoals ik die van vroeger gewend was, maar ook hele nieuwe dingen! In dit artikel deel ik dan ook graag mijn bevindingen met jullie! Mochten jullie nu nog een leuke aanvulling hebben, laat dan vooral een reactie achter!

Je melktanden bewaren in de leukste doosjes!

Er zijn dus veel verschillende soorten doosjes waarin je melktanden bewaren kunt. Verschillende materialen, diverse kleuren en daarnaast heb je ook nog gepersonaliseerde exemplaren! Eigenlijk is er dus voor ieder wat wils en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Melktanden bewaren in een speciale pasta

Laat ik beginnen met het doosje dat wij hebben gekozen om Daan zijn melktanden in te bewaren. Het is een doosje van First Teeth (verkrijgbaar in verschillende kleuren), waar een speciale pasta in zit. Als de melktanden eruit zijn, dan kan je ze op de goede volgorden in de pasta drukken. De pasta voorkomt dat de tanden en kiezen uitdrogen. Er zit een fijn boekje bij met een wisselkaart. Je kunt er een foto van je kindje in doen en het doosje rechtop neerzetten of ophangen.

Melktanden doosje van hout

Een doosjes dat ik persoonlijk ook heel erg mooi vind is het houten tandendoosje waar je de tanden ook op volgorde in kunt plaatsen. Daarnaast krijg je er ook tandenfee diploma’s bij en een brief van de tandenfee. Om de mooie herinnering compleet te maken heb je in het doosje ook ruimte om een haarlok te bewaren. Het doosje is gemaakt van een natuurlijk product, namelijk dennenhout, waardoor ieder doosjes uniek is.

Schattige bewaardoosjes voor de melktanden

Zowel het First Teeth doosje als het doosje van hout zijn natuurlijk bijzonder exemplaren en lijken niet op het melktandendoosje dat ik vroeger had. Met de tijd veranderd natuurlijk alles, maar het simpele van de doosjes van vroeger heeft ook wel iets vind ik! Je kunt in vele winkel tandendoosjes vinden, het zijn eigenlijk gewoon kleine bakjes met een deksel die goed sluit. Wat vind jij mooi of wat vindt je kindje mooi? Ik denk dat er altijd wel een passend exemplaar te vinden is.

Keuzehulp!

Eigenlijk kan je dus kiezen uit twee verschillende soorten doosjes. De melktandendoosjes zoals ik die van vroeger gewend ben en de modernere exemplaren. Maar waar kies je voor? Dat ligt natuurlijk helemaal aan je eigen wensen. Vind je het voldoende om de melktanden gewoon te bewaren, dan voldoet een “normaal” bewaardoosje prima. Wil je een hele administratie bijhouden en de tandjes op de goede volgorde bewaren, dan zijn de modernere doosjes een hele goede optie!

Melktanden bewaren…?

Sommige mensen vragen zich af waarom ze de melktanden bewaren, veel kinderen doen ze later weg. Ik vind het leuk om ze te bewaren, het is aan Daan wat hij er later mee wil doen. Wel heb ik bewust voor een moderner doosje gekozen, door alle tanden in de pasta te drukken heeft Daan straks zijn eigen melktandengebit in een doosje. Zoals ik al zei, het is later aan hem wat hij ermee wil doen! Tot die tijd bewaar ik ze voor hem en doen we alle melktanden die eruit gaan in het doosje.

Daan zijn eerste tand ging er tijdens het tandenpoetsen uit!

Gelukkig konden wij hem opvangen… Ik zou het ontzettend jammer vinden als er een keer een tand uit gaat en Daan hem kwijt raakt. Dat gebeurd nu eenmaal, dat weet ik, maar het zou wel jammer zijn.

 

Speelgoed met liefde voor kleintjes én de wereld
VTech wil spelend leren mogelijk maken voor de huidige generaties en generaties die volgen. Dat vraagt om meer eco-vriendelijk speelgoed. VTech is al enkele jaren bezig om verpakkingen en producten steeds duurzamer te maken en introduceerde vorig jaar de Play Green lijn. Gerelateerd
Verder Lezen
Toy^2 Track Connectors Slopes
Duurzamer spelen kan door klassiek speelgoed met elkaar te combineren. Eerder schreef ik al over de Toy^2 Track Connectors, waarmee je je houten spoor met Duplo kan combineren! Beide soorten speelgoed waren hier in een doos op zolder beland, maar de track connectors maakten dat Daan er weer graag mee speelde. Een nieuw onderdeel van het Toy^2 speelgoed zijn de Slopes, waar wij een setje van kregen. Wederom werd het “oude” speelgoed weer aantrekkelijk om mee te spelen. Gerelateerd
Verder Lezen
Dodo bordspel
Wij spelen graag samen spelletjes! Het Dodo bordspel is dan ook een super leuke aanvulling op onze bestaande collectie spellen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over dit leuke bordspel. Het is niet zomaar een bordspelletje, het is een coöperatief spel en dat betekent dat je goed samen moet werken om het ei van de Dodo te redden! Gerelateerd
Verder Lezen
Een boekhoudprogramma gebruiken of niet
Soms twijfel ik ontzettend! Waarover? Over de administratie van mijn bedrijf… Moet ik een boekhoudprogramma gebruiken, of lukt het weer om alles zelf te doen? Het is misschien een vraag waar veel kleine ondernemers mee zitten. De hulp van een boekhouder of boekhoudprogramma kan heel fijn zijn, maar daar zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden. In dit artikel neem ik je mee in mijn twijfels en overwegingen. Gerelateerd
Verder Lezen
De VTech Marble Rush Super Action Set!
Trends in speelgoed komen en gaan. Maar sommige trends zijn gewoon te goed om af te schrijven. Het beste voorbeeld dat ik kan bedenken? Dat zijn absoluut de knikkers! Waar opa’s en oma’s in hun jonge jaren eindeloos met knikkers speelden, doen (klein)kinderen dat vandaag nog steeds. Wel in een 2.0-versie. Een kuiltje in ‘t zand is leuke nostalgie, knikkerbanen van Marble Rush zijn de hit van nu! Gerelateerd
Verder Lezen

One Comment

  • Charlotte

    Leuk he, melktandjes bewaren! Ik heb die van mij ook nog steeds. In een houten doosje met schroefdeksel. Gekregen van oma & ik vond het zelfs jammer dat ik niet meer melktandjes erin kon verzamelen, dan de hoeveelheid uit mijn eigen mond.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.