Melktanden bewaren, de leukste doosjes!
Ouderschap

Melktanden bewaren, 3 toffe doosjes!

Op een dag krijgt je kindje zo´n heerlijk tandloos bekkie, ik vind dat zo schattig om te zien… Ik wil de melktanden bewaren in een leuk doosje en daar ben ik vast niet de enige in! Een tijdje geleden kreeg Daan zijn eerste wiebeltand en moest ik dus serieus op gaan schieten met het zoeken naar een doosje om de melktanden in te bewaren.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik verschillende dingen tegen, tandendoosjes zoals ik die van vroeger gewend was, maar ook hele nieuwe dingen! In dit artikel deel ik dan ook graag mijn bevindingen met jullie! Mochten jullie nu nog een leuke aanvulling hebben, laat dan vooral een reactie achter!

Je melktanden bewaren in de leukste doosjes!

Er zijn dus veel verschillende soorten doosjes waarin je melktanden bewaren kunt. Verschillende materialen, diverse kleuren en daarnaast heb je ook nog gepersonaliseerde exemplaren! Eigenlijk is er dus voor ieder wat wils en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Melktanden bewaren in een speciale pasta

Laat ik beginnen met het doosje dat wij hebben gekozen om Daan zijn melktanden in te bewaren. Het is een doosje van First Teeth (verkrijgbaar in verschillende kleuren), waar een speciale pasta in zit. Als de melktanden eruit zijn, dan kan je ze op de goede volgorden in de pasta drukken. De pasta voorkomt dat de tanden en kiezen uitdrogen. Er zit een fijn boekje bij met een wisselkaart. Je kunt er een foto van je kindje in doen en het doosje rechtop neerzetten of ophangen.

Melktanden doosje van hout

Een doosjes dat ik persoonlijk ook heel erg mooi vind is het houten tandendoosje waar je de tanden ook op volgorde in kunt plaatsen. Daarnaast krijg je er ook tandenfee diploma’s bij en een brief van de tandenfee. Om de mooie herinnering compleet te maken heb je in het doosje ook ruimte om een haarlok te bewaren. Het doosje is gemaakt van een natuurlijk product, namelijk dennenhout, waardoor ieder doosjes uniek is.

Schattige bewaardoosjes voor de melktanden

Zowel het First Teeth doosje als het doosje van hout zijn natuurlijk bijzonder exemplaren en lijken niet op het melktandendoosje dat ik vroeger had. Met de tijd veranderd natuurlijk alles, maar het simpele van de doosjes van vroeger heeft ook wel iets vind ik! Je kunt in vele winkel tandendoosjes vinden, het zijn eigenlijk gewoon kleine bakjes met een deksel die goed sluit. Wat vind jij mooi of wat vindt je kindje mooi? Ik denk dat er altijd wel een passend exemplaar te vinden is.

Keuzehulp!

Eigenlijk kan je dus kiezen uit twee verschillende soorten doosjes. De melktandendoosjes zoals ik die van vroeger gewend ben en de modernere exemplaren. Maar waar kies je voor? Dat ligt natuurlijk helemaal aan je eigen wensen. Vind je het voldoende om de melktanden gewoon te bewaren, dan voldoet een “normaal” bewaardoosje prima. Wil je een hele administratie bijhouden en de tandjes op de goede volgorde bewaren, dan zijn de modernere doosjes een hele goede optie!

Melktanden bewaren…?

Sommige mensen vragen zich af waarom ze de melktanden bewaren, veel kinderen doen ze later weg. Ik vind het leuk om ze te bewaren, het is aan Daan wat hij er later mee wil doen. Wel heb ik bewust voor een moderner doosje gekozen, door alle tanden in de pasta te drukken heeft Daan straks zijn eigen melktandengebit in een doosje. Zoals ik al zei, het is later aan hem wat hij ermee wil doen! Tot die tijd bewaar ik ze voor hem en doen we alle melktanden die eruit gaan in het doosje.

Daan zijn eerste tand ging er tijdens het tandenpoetsen uit!

Gelukkig konden wij hem opvangen… Ik zou het ontzettend jammer vinden als er een keer een tand uit gaat en Daan hem kwijt raakt. Dat gebeurd nu eenmaal, dat weet ik, maar het zou wel jammer zijn.

 

De Smoezels in Ridderland
De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek! Gerelateerd
Verder Lezen
Vreemde Vogels
Komt uitstelgedrag jou een beetje bekend voor? Mies, Mo en Cato uit het boek “Vreemde Vogels” hebben daar ook wel een beetje last van! De vakantie naar Afrika is geboekt en het is bijna tijd om te gaan! Buiten wordt het namelijk steeds kouder en Mies, Mo en Cato houden helemaal niet van koude voetjes. Gerelateerd
Verder Lezen
Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!
Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis. Gerelateerd
Verder Lezen
VTech babylijn voorjaar 2022; Je bent nooit te jong om te leren!
VTech speelgoed vinden wij helemaal leuk, zo verrast de VTech babylijn voorjaar 2022 mij ook weer! Waar ze laatst een lijn uitbrachten voor de wat grotere kinderen, waar onder andere de Kidi DJ Mix in zat, hebben ze dit voorjaar een leuke babylijn! Daarmee houden ze dus rekening met kinderen in alle leeftijden, wat ik alleen maar toe kan juichen. Je bent nooit te jong om te leren is het motto en dat zie je terug in de VTech babylijn voorjaar 2022. Gerelateerd
Verder Lezen
Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s! Gerelateerd
Verder Lezen

One Comment

  • Charlotte

    Leuk he, melktandjes bewaren! Ik heb die van mij ook nog steeds. In een houten doosje met schroefdeksel. Gekregen van oma & ik vond het zelfs jammer dat ik niet meer melktandjes erin kon verzamelen, dan de hoeveelheid uit mijn eigen mond.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.