Moeder één kind
Ouderschap

Dit wil een moeder met één kind echt niet horen!

Er zijn veel opmerkingen die wij te horen krijgen, omdat we “maar” één kind hebben. Misschien zijn ze heel erg goed bedoeld, maar geloof me, ik vind ze eerder irritant! Waarom? Daar kom je tijdens het lezen van deze blog wel achter!

Iedereen heeft wel dingen die hij liever niet wil horen of vragen die hij liever niet beantwoord. Sommige dingen zijn namelijk heer persoonlijk en die hoef je ook niet met jan en alleman te delen. Als moeder zijnde van één kindje krijg ik vaak genoeg de cliché vragen of opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd. Waarschijnlijk zijn ze niet raar bedoeld, maar ik vind het niet altijd leuk en met mij meer moeders van één kindje!

Trouwens, ondanks de serieuze toon in deze blog houd ik ook wel van een beetje sarcasme, dus lees sommige dingen ook even met een knipoog! Ik probeer sommige vragen en opmerkingen ook met een knipoog in me op te nemen als ik ze krijg 😉 .

Onderstaande dingen willen ouder van één kind niet horen!

En? Wanneer komt de tweede?

Oké, die hoor ik echt zo vaak! Dan denk ik, mag één kindje niet ofzo? Is de standaard twee kinderen? Waarom ga je ervan uit dat er een tweede kindje komt? Daarnaast vind ik het persoonlijk ook een beetje een pijnlijke vraag. Wij zouden dolgraag nog een kindje willen hebben, maar zwanger worden gaat niet vanzelf. Het medische traject heeft vooral mij geen goed gedaan. Er komt dus waarschijnlijk nooit een tweede kindje, ook al is die zeer gewenst.

De volgende komt vooral voort uit de goedbedoelde opmerkingen die ik krijg nadat ik bovenstaand heb uitgelegd.

Ach, je hebt er tenminste één, wees er blij mee!

Tsja, dan zakt mij de broek echt af. Alleen al dat ik er één “heb”, het is geen collectie ofzo! Ik ben ook ontzettend blij met mijn ventje, ziels gelukkig zelfs. Toch blijven wij wensouders, want ons gezin is voor ons gevoel nog niet compleet. Het voelt soms een beetje alsof je er niet mee mag zitten dat er hoogstwaarschijnlijk niet nog een kindje kan komen als je er al één hebt. Geloof me, voor ouders die al een kindje hebben, maar dolgraag nog een kindje zouden willen hebben is het ook erg moeilijk.

Vind je dat niet zielig één kindje?

Wanneer mensen ons verhaal niet kennen komt deze vraag ook wel eens naar boven. Ik gun Daan met heel mijn hart een broertje of een zusje. Zelf ben ik met twee zusjes opgegroeid en ik vind het fijn dat we altijd elkaar hebben. Dat is wat ik ook fijn voor Daan zou vinden, maar als het niet gaat, dan houdt het wel op.

Één kind is wel lekker makkelijk hé.

Ja hoor, echt appeltje eitje! Ik stop er wat eten en drinken in, verwen hem met al het speelgoed dat hij maar hebben wil, want ja, hij is toch maar alleen en zo heb ik de hele dag geen last van hem. Oké, misschien wel heel sarcastisch, sorry 😉 . Ik kan niet oordelen of het lekker makkelijk is, ik ervaar het niet altijd als makkelijk. Als ik eerlijk ben vind in het makkelijker als er een neefje/nichtje te spelen is! Zo is mijn nichtje twee weken mee op vakantie geweest en dat was echt heerlijk voor ons allemaal! Ik heb die weken absoluut niet als lastiger ervaren.

En weer door…

Bovenstaande dingen hoor ik best wel vaak. Gelukkig heb ik ondertussen wel geleerd om ermee om te gaan. Ik vind de vragen een stuk minder lastig en geef ook gewoon antwoord, toch steekt het wel altijd even. Wat ik al zei, de vragen of opmerkingen zullen niet per se gemeen bedoeld zijn, maar wees je wel bewust van wat je vraagt. Toen ik zelf nog geen kinderen had of de wens had, had ik vast deze vragen ook wel gesteld. Deze blog is dus ook geen aanval op de mensen die het wel vragen, maar als moeder van één kind wilde ik er wel een keer over schrijven en mijn gevoelens in deze kwestie benoemen 😉

Ben jij ook mama van één kindje en heb je voorbeelden van opmerkingen of vragen die je wel eens krijgt maar niet zo leuk vindt? Laat dan vooral even een reactie achter!

Wat ik me trouwens ook prima besef is dat moeders met twee of meerdere kinderen ook prima opmerkingen kunnen krijgen die niet leuk zijn. Echter kan ik daarin niet uit ervaring spreken en schrijf ik er daarom ook niet over. Mocht jij wel ervaring hebben en er over willen schrijven? Laat dan even een reactie achter of stuur me een mail, misschien kunnen we er een leuke gastblog van maken!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.