Ouderschap

Het moeilijkste aan moeder zijn

Het moederschap is fantastisch, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is… Ondanks dat ik nu echt geniet van mijn mannetje, vind ik het echt moederschap ook echt niet altijd even makkelijk! Eigenlijk denk ik dat dit voor iedere moeder geld. Het moeilijkste aan moeder zijn vind ik denk ik nog wel de bemoeienis van anderen met je opvoed methode’s en je kindje…

Het moeilijkste aan moeder zijn

Moeder zijn is niet altijd even gemakkelijk. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om kleine ventje om me heen te hebben, om leuke dingen te doen en voor hem te zorgen. Maar, ik vind het niet altijd even makkelijk! Stiekem denk ik dat heel veel moeders dit hebben, we zijn er alleen niet altijd open en eerlijk over. Ergens logisch, ik schreeuw het ook niet van de daken, maar toch mag het best wat meer bespreekbaar zijn wat mij betreft!

  • Zorgen – Met de komst van Daan kwam er geluk in mijn leven, maar wel gepaard met heel veel zorgen. Zorgen maken om dingen die misschien kunnen gebeuren. Gaat alles wel goed? Is hij wel gezond? Wat als… Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel eens door mijn hoofd geschoten.
  • Onzekerheden – Voor moeder zijn kan je niet leren, je krijgt er geen diploma voor, je leert het door je verstand te gebruiken en het gewoon te doen. En juist dat, dat zorg voor onzekerheden. Doe ik het allemaal wel goed? In het begin vergeleek ik mezelf veel met andere moeders, maar dat heeft geen zin. Iedereen is anders, dus je zult het nooit hetzelfde als een andere moeder doen. Toch blijft die onzekerheid wel, maar nu wel in gezonde mate.
  • De ballen in de lucht houden – Ik wilde werken, een goede moeder zijn, het huis netjes hebben, sporten, leuke dingen doen (al dan niet met vrienden), eigenlijk gewoon perfect zijn in mijn ogen. Helaas, mislukt! Nu durf ik dat te zeggen, maar destijds niet. Het lukte me niet om alle ballen in de lucht te houden en ik stortte volledig in. Been there, done that, ik heb mijn lessen geleerd. Ik heb het roer omgegooid, doe nu dingen die ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Soms is het nog moeilijk te accepteren dat ik het niet kan zoals sommige andere moeders, maar ja, ik laat gewoon af en toe wat ballen vallen en dat is prima…

Bovenstaande zijn wel de belangrijkste dingen denk ik… Ik merk dat ik het lastig vind om het te verwoorden, ergens ben ik bang dat jullie het niet begrijpen. Aan de andere kant, als je moeder bent dan herken je het vast wel! Trouwens hรฉ… Ik schrijf steeds moeder, maar het meeste geldt natuurlijk ook voor vaders!

Als je moeder bent, wat vind jij het moeilijkste aan moeder zijn?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


2 Comments

  • Lodi

    Precies wat jij schrijft, dat vind ik het moeilijkste aan het moederschap, de zorg voor kinderen, de onzekerheid die hier bij komt kijken. Ik ben nooit meer onbezorgd. Dus ik snap je woorden helemaal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.