Ouderschap

Waarom muziek en peuters een goede combinatie zijn?

Muziek en peuters zijn een goede combinatie, dat heb ik ondertussen wel gemerkt bij Daan. Hij danst als een idioot op muziek, ongeremd gooit hij de grappigste moves eruit. Heerlijk om te zien! Maar waarom is muziek en peuters zo’n goede combinatie?

Muziek en peuters, een gouden combinatie

Wat doe je als je zelf muziek hoort? Okรฉ, ik hou het even bij mezelf! Als ik muziek hoor dan is er altijd wel een lichaamsdeel dat gaat tikken in de maat. Tijdens het schrijven van mijn blogs staat bijna altijd het non-stop foute uur van Q-music aan. Soms wordt ik een beetje duizelig en dat komt doordat, ja lach niet, ik met mijn hoofd mee doe. Mijn handen zijn natuurlijk aan het typen en mijn voeten hebben schijnbaar geen zin, dus doet mijn hoofd mee…

Je peuter hoort muziek en waarschijnlijk heeft hij een zelfde soort reflex, want vaak gaan onze kleine party gangers wel mee doen op de beat! Zoals je hierboven al kon lezen gaat Daan helemaal los, heerlijk om te zien! Meestal zet ik de minidisco aan op youtube, maar het fout uur luistert hij ook wel graag met mij hoor ๐Ÿ˜‰

Ontwikkeling

Muziek is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je peuter. Het is gezond, want ze zijn lekker aan het bewegen. Door hun te gekke ongeremde moves ontwikkelingen ze wel hun motoriek en het is natuurlijk gewoon super gezellig om met je peuter een feestje te bouwen!

Zelf muziek maken!

Je kan natuurlijk ook lekker zelf muziek gaan maken met je peuter! Er zijn heel veel leuke muziekinstrumenten en speelgoed te koop met muziek. Hierdoor leren ze lekker om hun eigen fantasie te gebruiken. Naast kopen, kan je natuurlijk ook muziek maken en spullen die je al in huis hebt. Denk aan een pollepel en een pan, vrijwel zeker een succes!

Maken jullie ook muziek?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, bouwen wij regelmatig een feestje.

Luister jij ook naar muziek met je kindje en gaat die dan ook helemaal los? Of maken jullie liever zelf muziek? Heb je nog leuke tips?

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bronvermelding:
– Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.