Ouderschap

Zo ga je met een zwangere vrouw om!

Deze blog schrijf ik speciaal voor alle aanstaande papa’s! Alle papa’s die op dit moment een zwangere vrouw opgezadeld zitten ๐Ÿ˜‰ Heren, echt, met behulp van deze blog maak je je eigen leven en dat van je zwangere vrouw/vriendin een stuk makkelijker!

Omgaan met een zwangere vrouw…

Je zou er zo een zesentwintig-delige encyclopedie over kunnen schrijven denk ik. Het is niet zo dat ze er veel aan kunnen doen met al die gierende hormonen en lichamelijke ongemakken, maar prettig is het natuurlijk niet als ze zich weer als een heks gedragen. Het lijkt alsof ze je weg wil jagen, maar eigenlijk wil ze je heel dichtbij zich hebben, ze heeft je steun hard nodig immers. Daarom lees je in deze blog een aantal tips die je maar even in je achterhoofd moet houden deze periode ๐Ÿ˜‰

Stel je behulpzaam op

Ben je van nature een behulpzaam type? Dan is dit niet moeilijk, maar als je van nature niet zo behulpzaam bent, dan moet je even een tandje bijzetten. Je vriendin/vrouw ervaart steeds meer lichamelijke ongemakken, zeker vanaf trimester drie wordt het allemaal een stuk lastiger. Bij het huishouden zit de buik steeds meer in de weg, dus help haar een beetje in het huishouden. Even de wasmachine aan (als ze je dit toevertrouwd ๐Ÿ˜‰ ), de vaat even wegwerken of een stofzuiger door het huis halen. Allemaal dingen waar je haar op dit moment enorm mee kan helpen!

Laat je interesse in de baby blijken

Als je zelf niet zwanger bent, kan het lastig te zijn om je te bedenken wat er allemaal gebeurt in de buik van je vriendin/vrouw. Zij is degene die jullie kindje de hele dagen en nachten voelt. Samen bouwen ze al snel een band op, terwijl jij een beetje aan de zijlijn lijkt te staan. Je vriendin/vrouw zal het erg waarderen als ze ziet dat je de moeite neemt om je zichtbaar in de baby te interesseren. Leg je hand op de buik en voel hoe je baby schopt, ga mee naar de verloskundige of lees een boek over de zwangerschap en bevalling. Op deze manier voel je je ook meer betrokken bij je vriendin/vrouw en de baby.

Help mijn man is klusser!?

Ik hoop van harte dat je een beetje handig bent, ander wordt het hulptroepen inschakelen! Zorg dat je, waar nodig, op tijd een verfje of behangetje op de muren hebt. Zet de babymeubeltjes in elkaar zodra ze binnen zijn, anders ga je dit echt elke dag horen… Met de zogenaamde nesteldrang vind je vriendin/vrouw het erg fijn als alles op tijd af is en ze lekker haar gang kan gaan met de baby spulletjes.

Hormonen, hormonen had ik al hormonen gezegd?

Je vriendin/vrouw is echt niet veranderd in een heks, echt waar niet! Het komt allemaal door de hormonen. Ze wil echt niet zo lelijk tegen je doen, maar dat heeft ze pas door nadat het gebeurd is. Jij als aanstaande papa moet hierin de meest wijze persoon zijn. Probeer een ruzie te voorkomen en slik je eigen woorden af en toe eens in. Je kan alvast het volgende mantra oefenen;

Het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase…

Oefening baart kunst, je zal dit nog heel lang kunnen gebruiken…

Hou je aan het boodschappenlijstje…

Doe jij de boodschappen? Houd je dan precies aan het lijstje, want doe je dat niet, dan zijn de gevolgen geheel voor je eigen risico! Zwangere vrouwen hebben vaak last van food cravings, dingen die ze tijdens hun zwangerschap super lekker vinden. Staat er dus heel veel chips, chocolade en kaas op je lijstje, neem het dan alsjeblieft gewoon mee. Tip: neem een beetje extra mee! Je maakt een goede beurt en het scheelt je een tripje naar de supermarkt, want het is waarschijnlijk zo op en dan moet je nog een keer op boodschap.

Wil je echt punten scoren? Verras je geliefde dan een keer met een mooie bos bloemen of een lekker geurtje! Dit kan ze zeker waarderen. Het handige is dat je het ook gewoon thuis kan laten bezorgen, dus er zijn eigenlijk geen excuses meer te verzinnen om het niet te doen!

En (aanstaande) vaders, hebben jullie iets aan de tips gehad? Of voor de mama’s (in spรฉ), hebben jullie misschien nog leuke toevoegingen? ๐Ÿ™‚


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.