Naar de basisschool
Ouderschap

Op naar de basisschool! De peuter wordt een kleuter…

Morgen, dan is het zover! Onze peuter wordt een kleuter en gaat voor het eerst naar de basisschool! We hebben er lang naar uit gekeken, maar nu het zover is, is het ook allemaal wel spannend hoor! Het komt vast wel goed, want toen wij gingen kijken ging hij direct spelen, Maar het is toch een hele stap… Een nieuwe fase! Vandaag vertel ik je hoe we ons voorbereid hebben en wat we allemaal gekocht hebben voor mee naar school….

Op naar de basisschool

Onze peuter wordt een kleuter! De periode op het kinderdagverblijf hebben we nu afgesloten en we gaan op naar de basisschool. Vijf dagen per week naar school. Dat is heel wat anders dan twee dagdelen naar de kinderopvang. Maar hij is er wel aan toe lijkt het. Waarom ik dat denk? Hij verveeld zich thuis, wil nieuwe dingen leren en ontdekken en vriendjes maken. Een goed teken, dus ik denk dat hij het wel naar zijn zin gaat hebben op school.

We hebben al kennis gemaakt op de school van onze keuze, toen ging hij direct meespelen, een goed teken. Hij gaat naar een school met een continu rooster, vijf dagen van 830-1400 uur. Dat zal in het begin wel even wennen zijn en hij zal wel moe zijn, maar dat komt vast wel goed. Ik vind het op zich wel prima dat hij naar school gaat, iets meer tijd voor mezelf. Of voor mezelf, het is makkelijker om werkzaamheden in te gaan delen. Ik kan meer onder schooltijd met de blog bezig zijn in plaats van in de avond als hij op bed ligt. Natuurlijk ga ik hem wel vreselijk missen, maar een vast ritme is ook wel weer heel fijn.

Opvoeden en loslaten

Opvoeden draait eigenlijk om loslaten. Je hebt je kind eigenlijk maar een kleine deel van zijn leven “te leen” en probeert hem in die tijd voor te bereiden op het leven. Als ouder ben je zijn steunpilaar in zijn jonge onwetende leven, in die periode waarin hij vertrouwde gezichten om zich heen nodig heeft. De tijd waarin hij ontzettend veel leert!

Als ouder zijnde weet je dat je hem los moet gaan laten, dat is eigenlijk waar je het ook voor doet. Maar soms is dat ook best heel erg moeilijk. Je weet dat je er goed aan doet, maar wilt stiekem ook nog wel over de schouder mee kijken.

Tijd om te shoppen

Bij een nieuwe fase horen vaak ook nieuwe spulletjes. In dit geval eigenlijk alleen een schooltas en bakjes voor fruit en de lunch. Dit hoefde hij niet meer naar de opvang, maar naar de basisschool dus wel.

Een schooltas

Eastpak schooltas

Nu wil ik niet zeggen dat Daan nog geen tassen heeft, maar een nieuwe was geen overbodige luxe. Hij heeft veel tassen die binnen no-time kapot gingen. Niet handig als je onderweg wat verliest! Zelf ben ik echt een enorme fan van Eastpak, ik doe al meer dan 10 jaar met mijn tas en hij is nog altijd heel. Voor Daan hebben we ook een Eastpak gekocht, maar dan wel de kleine versie van 10 liter. Ideaal voor kinderen en ik hoop dat hij lang mee mag gaan. Ik verbaasde me trouwens over alle leuke printjes die er tegenwoordig zijn.

Aan de ene kant vind ik die typische kindertassen met leuke printjes ook geweldig, maar ik ben bang dat ik dan nieuwe tassen blijf kopen. Uiteindelijk ben je dan ook net zoveel kwijt dan wanneer je in één keer een wat duurdere koopt, waarvan je weet dat hij lang mee gaat.

De tassen zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar en in andere designs. Klik hier voor nog meer soorten. 

Bakjes en een beker

Mepal bakjes en bekers

Natuurlijk moet er fruit en drinken mee naar school, maar doordat hij een continu rooster heeft, moet er ook een lunch mee. Ik heb ontzettend lang getwijfeld over welke bakjes het zouden worden. In ieder geval lekvrij, makkelijk schoon te maken en lekker vrolijk. Daarnaast wilde ik er niet teveel voor uitgeven, het was dus even een zoektocht. Uiteindelijk ben ik toch uitgekomen op Mepal en ik ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen. Ik heb voor een setje gekozen dat lekker druk is, past helemaal bij Daan en je ziet hem bijna niet. Eerst heeft hij één setje, maar voor zijn verjaardag heb ik nog een Paw Patrol setje gekocht (dat weet hij dus nog niet). Hij wil allemaal Paw Patrol voor zijn vierde verjaardag en daar past het dan helemaal bij natuurlijk!

Een grote fles voor drinken, waarschijnlijk water of suikervrije ranja (ik weet zo niet wat mag op school) en een beker voor melk tussen de middag. Het kleine bakje kan net mooi fruit in en in het brood bakje zit nog een klein bakje waar bijvoorbeeld wat komkommer of tomaatjes in kunnen. Een leuk setje vind ik! Voor het Paw Patrol setje wil ik nog een groen fruitbakje en een groene fles halen.

De setjes zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar en in andere designs. Klik hier voor nog meer soorten. 

Wij zijn er klaar voor

Alles is in huis, we zijn er helemaal klaar voor! Ik ben ontzettend benieuwd hoe het voor ons allemaal is. Ik vind het best spannend om hem daar te laten, maar het komt vast goed. We hebben zijn juf al gezien en volgens mij is ze super lief! Ook heel fijn is dat we hem samen voor het eerst naar school brengen. De rest van onze vrije dag tellen we vast de uren af tot 14:00 uur, benieuwd hoe hij het gehad heeft! Ik zeg: op naar de basisschool!

Hoe heb jij je voorbereid op de eerste schooldag van je kind(eren)?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.