Ouderschap

Tekenen dat je het opvoeden onder de knie hebt!

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Ik twijfel zelf wel eens aan mijn opvoedkunsten en het ouderschap in het algemeen. Toch zie ik aan heel veel dingen ook wel dat ik het opvoeden toch ook wel goed onder de knie heb.

Opvoeden

Iedere ouder voedt zijn kind op zoals hij dat zelf wil. Anderen kunnen het er mee eens zijn, of juist niet, dat mag allemaal. Het belangrijkste is dat je je kind zo opvoedt, zoals je het zelf wilt. Jij legt basis voor de rest van zijn leven. Ik heb het al een keer eerder verteld, wij voeden Daan redelijk streng op. Hij heeft het ook echt nodig en voor ons zelf werkt het ook prima, want iedereen weet waar hij aan toe is. Maar zijn er ook algemene dingen waaraan je kunt zien dat je het opvoeden goed onder de knie hebt? Ja zeker!

Zo weet je dat je het opvoeden onder de knie hebt;

  • Je kan rustig met รฉรฉn hand eten, terwijl je je baby/dreumes/peuter/kleuter in het gareel houdt.
  • Je kind is nog niet ziek, maar je merkt aan alles bij hem dat het eraan zit te komen. Ja hoor, twee dagen later duikt inderdaad de griep op.
  • Tijdens het opruimen van je kast vind je dat jurkje van vorig jaar. Helaas is hij niet helemaal schoon, er zitten nog melk vlekken in van de baby boertjes. Je gooit hem toch maar niet in de was, want het doet je herinneren aan die mooie baby tijd.
  • Een ochtendritueel, Daan en ik kunnen binnen een uur aangekleed zijn, ontbeten hebben, tandengepoetst en zonder al te veel gemopper in de auto zitten. Ik calculeer altijd een beetje vertraging in, zodat we ons niet hoeven haasten. Met papa erbij gaat het allemaal anders en duurt het iets langer ๐Ÿ˜‰ .
  • Sinds de geboorte van je kindje zijn de smerigste klusjes een stuk minder erg geworden. Poep, snot en spuug zijn helemaal routine klusjes geworden.
  • Een wasmachine en droger aan, was ophangen en opvouwen, sinds de kleine hoort het bij je dagelijkse routine.
  • Zelfs blind weet je tegenwoordig al waar je kind al zijn speelgoed neer gooit en je manoeuvreert er dus makkelijk doorheen.
  • Een natte, met nog appelstroop om de mond kusje, welke moeder wordt hier nou niet blij van? Ik dacht het altijd vies te vinden, maar ik geniet van die spontane kusjes.

Het gaat goed!

Bovenstaande punten kan ik bijna allemaal wegstrepen. Opvoeden zit het dus niet alleen in regeltjes stellen en dingen leren. Opvoeden gaat ook over hoe je zelf met alles om gaat. Vergeet ook vooral niet te genieten!

Herken jij dingen uit de blog? Of heb je nog leuke toevoegingen? Ik hoop dat als je twijfelde aan je opvoeden, je het nu een stuk positiever ziet!

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.