Een slaapritueel voor je kindje?
Ouderschap

Een slaapritueel voor je kindje?

Daan en slapen… Over het algemeen zijn er geen problemen, behalve dat mega vroeg wakker zijn. Dat is minder! We hebben er gelukkig een oplossing voor die vaak wel werkt Van kleins af aan hebben we een slaapritueel, zodat hij precies weet wat er gaat gebeuren. Dat slaapritueel is voor zowel hem als voor ons rustgevend!

Een slaapritueel

Wij zijn thuis nogal van de ritmes en regelmaat. Zelf ben ik iemand die graag weet waar ik aan toe ben en ook Daan vindt het fijn als hij weet wat hem ongeveer te wachten staat. Misschien is dat ook wel omdat we hem een beetje zo opvoeden hoor, maar ik merk dat het voor ons alle drie heel goed werkt.

Ik moet wel heerlijk bekennen dat ik in principe niet degene ben die Daan op bed brengt. Menno doet dit eigenlijk altijd! Hij is natuurlijk veel meer van huis en het op bed gaan is voor de mannen echt een momentje samen!

Ons slaapritueel

  • Rond half 7 gaan alle elektrische apparaten uit en gaan we samen een spelletje doen of een boekje lezen. Even tot rust komen zo voor het slapen gaan.
  • Voordat we spelletjes doen of gaan lezen is het eerst tandenpoetstijd . Hij mag het eerst zelf doen, maar wij controleren het natuurlijk!
  • Even voor zeven gaan we pyjama aan doen. Soms duurt dit wel even, want vaak wordt hij op dit moment nog even heel druk en kom alle energie er nog even uit.
  • Als de pyama aan is, krijg mama een kus, een knuffel en doen we neusje neusje. Alle knuffeldieren worden verzameld en dar vertrekken de heren naar boven.
  • Boven verteld Daan nog even aan papa wat hij allemaal gedaan heeft. Ook papa krijgt een kus, een knuffel en een neusje neusje en dan gaat hij lekker slapen. Eigenlijk horen we hem nooit meer.

Wakker worden

Waar het slapen gaan eigenlijk geen problemen oplevert, is dat in de ochtend wel een beetje anders. Meneertje is een echte vroeger vogel en heeft dat niet van een vreemde. Ik ben zelf ook echt een ochtendmens, maar tussen 5 en 6 uur is mijn wel wat vroeg ๐Ÿ˜‰ . We hebben dus een slaaptrainer aangeschaft. In het begin was het even wennen, want we moesten echt consequent zijn, maar het gaat de laatste tijd redelijk. Soms is hij zo wakker, luidruchtig of verdrietig dat ik hem niet op zijn kamer laat. Dan komt hij lekker bij me in bed liggen. Eigenlijk moet het niet, maar over het algemeen houdt hij zicht prima aan zijn wekker, dus als hij me nodig heeft, dan haal ik hem ook gewoon op.

Heb jij een slaapritueel met je kindje, of voor jezelf?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


ย 

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.