slaaptrainer
Ouderschap

Een slaaptrainer voor vroeger vogels!

Kinderen, je kunt geen klokje instellen met hoe laat ze in de ochtend wakker worden… Hier thuis gaat het soms tijden redelijk goed en is hij rond 6.30 uur pas wakker, maar soms is het ook 5.00 uur! Dat is me toch echt te vroeg. We hebben dus een slaaptrainer aangeschaft en in deze blog vertel ik je onze ervaring!

Een slaaptrainer

Voordat ik je meer vertel over onze ervaring, is het misschien wel handig om even uit te leggen wat een slaaptrainer is. Een slaaptrainer is eigenlijk een wekker voor kinderen die nog geen klok kunnen kijken. De kinderen zien niet aan de tijd of ze op mogen staan, maar aan de kleur van het lampje of open/dichte oogjes. Zo weten ze direct of ze nog even verder moeten proberen te slapen.

Vanaf welke leeftijd?

Ik denk niet dat een slaaptrainer heel erg leeftijdsgebonden is. Het is wel belangrijk dat je kindje een beetje begrijp wat de bedoeling is. Als ik zelf kijk, dan is vanaf een jaar of twee een prima leeftijd. Ze zien dan duidelijk de verschillende kleuren of dat de oogjes open of dicht zijn. Wees wel consequent! Anders dan neemt je kindje je al snel niet serieus meer en is het effect van de slaaptrainer weg.

Soorten slaaptrainers

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten te krijgen. Er is dus altijd wel รฉรฉn die bij jou en je kindje past. Qua werking en qua interieur, want dat moet ook bij elkaar passen natuurlijk ๐Ÿ˜‰ .

Zazu slaaptrainer, Sam

Sam het schaap, hij sluit zijn oogjes samen met je kindje. Als er geslapen moet worden, dan kleurt het buikje blauw. Als de oogjes open zijn, dan kleurt het scherm wit. Hij werkt op stroom en op batterijen.

Zazu slaaptrainer, Pam

Pam de Pinguin, meer dan alleen een slaaptrainer! Pam is namelijk ook nog gewoon een nachtlampje en kan gebruikt worden als bluetooth speaker. Als Pam oranje is moet er nog geslapen worden en als ze groen kleur mag je opstaan. Werkt met een USB lader.

ย Kid’sleep slaaptrainer

Deze slaaptrainer heeft meerdere functie; nachtlampje, slaaptrainer, wekker en snooze. Daarnaast heeft hij zowel een analoge als digitale klok. Als het plaatje verlicht is, dan is het tijd om op te staan. Werkt op stroom of op batterijen.

Nijntje en Bumba

Bij Nijntje gaan ook de ogen open en dicht. Als Nijntje wakker is (ogen open), dan speelt het muziekje ‘Lief klein konijntje’ af. De tijd is digitaal in te stellen maar hij heeft ook een analoge klok. Nijntje slaapt en wordt wakker opย batterijen.

Bumba is een nachtlampje en slaaptrainer in รฉรฉn. Bij Bumba ziet je kindje aan de kleur van het lampje of hij uit bed mag of niet. Het lampje kan de hele nacht branden, maar je kunt ook instellen dat hij automatisch uit gaat. Je kunt hem opladen met een USB kabeltje.

Onze ervaring met een slaaptrainer

slaaptrainerWij hebben zelf het slaapvriendje van Vtech. Ik zie overal dat hij bijna uitverkocht is, dus ik denk dat hij eruit gaat. Ik heb hem eind vorig jaar bij de Kruidvat meegenomen. Er was toen een actie dat je je punten erop in kon leveren en dat scheelde weer!

Op zich werkt hij prima. Het is duidelijk voor Daan wanneer hij echt nog even moet slapen. In het begin hield hij zich er goed aan en draaide zich nog even weer om. Totdat hij besloot er schijt aan te hebben (zoals zoveel dingen tegenwoordig ๐Ÿ˜‰ ). We zijn echt wel consequent geweest, maar het heeft niets opgeleverd. Ik heb hem toen een tijdje weg gezet en sinds afgelopen week hebben we hem er weer bij gepakt. Ik moet zeggen dat het geholpen heeft, want het gaat nu weer goed! Per kind verschilt het of een slaaptrainer werkt, maar ik ben enthousiast en zou zeker zeggen dat het het proberen waard is!

Naast de slaaptrainer hebben wij een slaapritueel geรฏntroduceerd, dat vind ik ook zeker een aanrader, want dat brengt heel veel rust! Iedereen weet immers waar hij aan toe is en de strijd is een stuk minder geworden.

Heb jij ervaring met een slaaptrainer? Welke zou je aanraden?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.