Speelgoed vroeger en nu
Ouderschap

Speelgoed vroeger en nu, wat is het verschil?

Veel speelgoed veranderd in de loop van de tijd. Tegenwoordig is veel speelgoed heel anders dan `vroeger`, veel moderner. Is moderner ook beter? Het is anders, maar niet beter in mijn ogen. Welk speelgoed waar jij vroeger mee speelde is er nog steeds en welk speelgoed zou je graag nog terug zien in de schappen? Ik kijk in deze blog even naar het verschil in speelgoed vroeger en nu

Vroeger

Als ik het over vroeger heb, dan heb ik het over de tijd dat ik een klein meisje was. Ik speelde met poppen en met simpel speelgoed voor de motoriek. Denk aan een sleutelbos (met de vier kleuren sleutels, zonder geluid), een blokken ton (met vier vormen en drie kleuren), houten puzzels en Loco. Ook had ik een sleutelhuisje, waar Daan nog graag mee speelt bij mijn moeder. Verder speelden we vaak spelletjes, zoals lotto, memory en domino. Veel van deze dingen zijn nog steeds wel te krijgen, maar dan in een moderner jasje. Hieronder staan een aantal producten die het dichtste bij het speelgoed in de buurt komen dat ik vroeger had.

Nu

Alle bovengenoemde dingen zijn nog steeds te krijgen natuurlijk! Het enige verschil is, is dat in veel speelgoed tegenwoordig geluid en lichtjes zitten. Daarnaast zijn spelletjes als memory en domino te krijgen in heel veel verschillende soorten design. Denk aan Cars, Frozen, Bing, Brandweerman Sam en ga zo maar door. Voor de poppen zijn een heleboel leuke accessoires te krijgen, dingen die er nog niet waren toen ik klein was (maxi cosi, fietsstoeltje). Daarnaast heb je nu natuurlijk hele series speelgoed, zoals de Toet Toet auto’s en Zoef Zoef dieren. En laat ik vooral alle elektronica van met name Vtech niet vergeten.

Wat vind ik?

Ik vind het heerlijk om met speelgoed te spelen van toen ik nog een klein meisje was. De eenvoud maakt dat je als kind ook echt je fantasie kan gebruiken. Al mijn speelgoed van vroeger staat bij mijn ouders, waar alle kleinkinderen er heerlijk mee kunnen spelen. De elektronica in het speelgoed van tegenwoordig is niet per se nodig, maar past wel helemaal in deze tijd. We worden met zijn alleen steeds digitaler en onze kinderen groeien nu eenmaal in deze tijd op. Ik vind het dan ook niet erg dat Daan met dit soort speelgoed speelt, we hebben thuis een leuke mix van oud en nieuw speelgoed. Één van de dingen die ik vroeger leuk vond, is er nu nog steeds. Ik doel hiermee op Loco. Toen ik klein was, was er alleen de grote doos, maar tegenwoordig heb je ook een Bambino versie. Nog steeds een leuke tip om te vragen of te krijgen wat mij betreft 🙂

Welk speelgoed waar jij vroeger mee speelde is er nog steeds en welk speelgoed zou je graag nog terug zien in de schappen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?

3 reacties

  • Merel

    Hoewel ik zeker ook positieve kanten zie aan het speelgoed van nu, merk ik wel dat het vaker in een hoek belandt. Topfavoriet blijven hier toch de dingen die je eigen fantasie stimuleren zoals lego, duplo, poppen en klei.

  • Anjuli

    Ik ben het compleet met je eens als het komt op de eenvoud van het vroegere speelgoed omarmen. Eenvoud doet echt fantaseren en het helpt je creativiteit groeien. Het speelgoed van nu is vaak ook wel leuk gevonden maar er is nog weinig plaats voor eigen verbeelding. Leuk artikel!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

| WINLopende winactie(s)

Klik op de onderstaande afbeelding
om naar de lopende winactie(s) te gaan...

error: Helaas...