Een mooie tastbare herinnering aan je zwangerschap!
Ouderschap

Een mooie tastbare herinnering aan je zwangerschap!

Een mooie tastbare herinnering aan je zwangerschap, dat had ik echt wel gewild! Doordat ik altijd erg onzeker was (en ben) over mezelf, heb ik helemaal geen mooie zwangere buikfoto’s of andere tastbare herinneringen aan de zwangerschap. Dat terwijl er zoveel meer mogelijkheden zijn dan bijvoorbeeld een fotoshoot! Ik vertel je in dit artikel meer over het op bijzondere manier vastleggen van je babybuikje.

Soms vind ik dat best wel heel erg jammer, want hoe zag ik er eigenlijk uit toen ik zwanger was? Een gemiste kans, die ik helaas nooit over kan doen. Dit besef kwam snel na de bevalling en we kozen er dan ook voor om wel een leuke fotoshoot als kersvers gezinnetje te doen! Kijk hoe jong we nog allemaal zijn op de foto… Het is een enorm mooie herinnering!

Een tastbare herinnering aan je zwangerschap

Zoals ik al schreef heb ik zelf niet echt een tastbare herinnering aan mijn zwangerschap. Mijn bolle buik met een kleine Daan erin is nergens vereeuwigd. Achteraf is het heel stom dat ik mijn baby buikje niet vast heb laten leggen, want het is een enorm gemis! Dus heb jij ook nog geen tastbare herinnering aan je zwangerschap en heb je de kans nog wel om dat te regelen? Dan zou ik dat zeker doen!

Zwangerschapsbeeldje

Zelf ben ik gek op beeldjes en alle beeldjes die ik heb, hebben allemaal een eigen betekenis. Een zwangerschapsbeeldje zou hier dus heel mooi tussen staan! Nog nooit van gehoord? Nou, ik tot voor kort ook niet, maar het is zo’n ontzettend mooie herinnering, dat ik er graag iets meer over vertel!

Hoe gaat het in zijn werk?

Je lichaam is op zijn “mooist” voor het maken van een beeldje, als je tussen de 32 en 26 weken zwanger bent. Je kunt zelf de materialen kiezen voor je beeldje (deze kan je ook voelen, zodat je er een goed gevoel bij hebt) en je kan zelf ook de grootte bepalen. Als het zover is, dan wordt er een 3D-scan van je lichaam gemaakt, dit duurt ongeveer 2 minuten. Dit gebeurt naakt of je kunt bijvoorbeeld naadloos ondergoed dragen. Vervolgens wordt aan de hand van de scan een 3D-beeld gemaakt, waar eventueel nog iets aan bijgeschaafd kan worden. Als alles naar wens is, dan wordt het beeldje gemaakt en met de hand bewerkt.

Een fotoshoot tijdens je zwangerschap

Past een beeldje nu niet bij jou? Dan kan je natuurlijk ook voor een mooie fotoshoot kiezen. Het is een herinnering die je iets minder goed vast kunt houden, maar het is natuurlijk wel prachtig om naar te kijken! Een leuk idee is om tijdens meerdere trimesters een foto te maken, zodat je een mooi beeld krijgt van je veranderende lichaam.

Maak een gipsbuik!

Waar ik ook nog aan dacht als tastbare herinnering aan je zwangerschap is het maken van een gipsbuik. Dit is natuurlijk heel erg leuk om samen met vriendinnen te doen! Als je bevallen bent, dan herinnert de gipsbuik je er altijd aan met wat voor prachtige babybuik je rond hebt gelopen. Uiteindelijk kan je de gipsbuik ook nog versieren op een manier die bij jou past.

Heb jij een mooie tastbare herinnering aan je zwangerschap?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… โ™ฅ

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.