Ouderschap

11 tips; thuis Koningsdag vieren met kinderen!

Op Koningsdag worden er natuurlijk altijd gezellige festiviteiten georganiseerd. Een vrijmarkt, een concert of spelletjes op het plein spelen met zijn allen! Voor de kinderen worden ieder jaar de koningsspelen georganiseerd, waar sportiviteit en gezondheid centraal staat, maar bovenal een gezellige dag moet zijn. Maar wat als thuis Koningsdag vieren met kinderen opeens aan de orde is? Dit jaar is dat natuurlijk zo door alle maatregelen die we hebben door Corona, maar ook in andere jaren kan het natuurlijk zo zijn dat jullie een jaartje lekker thuis blijven…

Thuis Koningsdag vieren met kinderen kan ook heel gezellig zijn! Nu kan het natuurlijk zijn dat je een beetje inspiratieloos bent wat betreft de activiteiten, maar daar help ik je in dit artikel graag even mee op weg! Er is zoveel leuks te bedenken en je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

Thuis Koningsdag vieren met kinderen, 11 tips!

Voor het gemak deel ik alle tips even in per categorie, zo kan je makkelijk zoeken naar een activiteit waar jullie zin in hebben!

Knutselen & Versieren

 • Knutsel een mooie kroon en zet die op. Daarbij kan je jezelf natuurlijk direct als koning/koningin verkleden.
 • Maak met stoepkrijt een mooie tekening over Koningsdag (voor de Koning), deze kan je natuurlijk delen op social media.
 • Bouw met dozen, dekens, doeken, hout of ander materiaal je eigen kasteel!
 • Versier jezelf! Trek allemaal een oranje outfit aan, schmink een vlag op je gezicht en spuit je haren oranje… Maak een selfie en deel die met iedereen die je nu niet kan zien!

Muziek, Spelletjes & Bewegen

 • Organiseer een 7-kamp met oud-Hollandse spelletjes!
  Ik heb er alvast รฉรฉn voor je gemaakt, die je gemakkelijk hier kunt downloaden. Met stempelkaart, spel instructies en desgewenst een scorekaart.
 • Spelen jullie thuis een instrument, of houden jullie van zingen? Schrijft dan samen een mooi koningslied.
 • Als er geen festivals zijn, of je gaat er niet naartoe, dan kan je je eigen festival organiseren. Bedenk allemaal een leuke act en voer die voor elkaar op. Denk bijvoorbeeld aan liedje, een muziekstukje, cabaret of een kunstje.

Bakken & Koken

 • Op Koningsdag hoort een oranje tompouce er natuurlijk bij, maar je kunt zelf ook lekkere oranje lekkernijen maken! Bak bijvoorbeeld cupcakes en voorzie die van een oranje topping of ga samen koekjes bakken in vormen die bij Koningsdag passen.
 • Iets lekker bakken en verkopen op de vrijmarkt gaat niet lukken, maar iets lekkers bakken en aan de ouders/grootouders/buren/etc. verkopen kan natuurlijk altijd!

Overige

 • Met oranje ranja kunnen jullie op de Koning proosten. Ouders vinden een Oranjebitter misschien wel heel lekker! (Is lekker in de mix met rietsuiker, limoen, sinaasappelsap, 7-up en ijs!)
 • Houd een online vrijmarkt met vrienden, familie, buren, etc. Verzamel al je oude spullen en verkoop of ruil die met de anderen. Wat je over hebt en waar je niets meer mee doet kan je bijvoorbeeld aan het goede doel schenken.

7-kamp oud-Hollandse spelletjes

Als suggestie las je hierboven natuurlijk al over een 7-kamp met oud-Hollandse spelletjes. Ik heb een leuke 7-kamp voor jou gemaakt, die je gemakkelijk in de webshop kunt downloaden. In het boekje vind je natuurlijk de omschrijving van de 7 verschillende spelletjes. Daarnaast staat er een stempelkaart in, waarop je bij kunt houden welke spelletjes je gespeeld hebt. Houd je van een beetje competitie? Dan kan je ook een scorekaart bijhouden, deze vind je ook in het boekje. Natuurlijk is de 7-kamp met oud-Hollandse spelletjes niet alleen leuk tijdens Koningsdag. Het is ook erg leuk om bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje te spelen!

Wat ga jij doen op Koningsdag?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Daniel Enamorado – Pexels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.