Top 10 populaire kerstboeken Van 1 tot 8 jaar!
Ouderschap

Top 10 populaire kerstboeken – Van 1 tot 8 jaar!

Voorlezen is altijd goed en met deze populaire kerstboeken, sluit je in de kerstperiode helemaal aan bij de belevingswereld van de kinderen. Kerst, kerst, kerst, alles draait in de weken na sinterklaas om kerst. Maar hoe kan je ze een beetje laten ontspannen? Wat je kunt doen is even rustig samen lezen over kerst, dat is toch heerlijk ontspannend! In dit artikel vind je 10 populaire kerstboeken van nu.

In dit artikel deel ik een aantal leuke titels van kerst boeken met je! Er zijn zoveel boeken uitgegeven, dat het soms echt even zoeken is naar een leuk en passend boek. Om je een beetje te helpen heb ik in deze blog een aantal kerst boeken op een rijtje gezet voor de kinderen. Heb je een leuke aanvulling? Laat dan zeker even een reactie achter onder dit artikel!

10 populaire kerstboeken van 2023!

Na het lijstje met leuke sinterklaasboeken van nu, mag een lijstje met populaire kerstboeken natuurlijk niet ontbreken op de website! Ik kreeg een super leuk persbericht met een lijstje van de 10 populaire kerstboeken van dit moment en deze wil ik natuurlijk met jullie delen!

Kerstfeest met Kikker (1+)

Kikker kijkt er erg naar uit het kerstfeest te vieren met zijn vriendjes. Zijn dag kan niet meer stuk als de wereld is bedekt onder een dikke laag sneeuw. Er zijn zoveel leuke dingen die je kunt doen in de winter. Eend laat zien hoe hard ze kan schaatsen, Kikker bouwt een grote sneeuwpop en Varkentje bakt een tulband. Samen sleeën ze van de berg en kiezen een mooie kerstboom uit in het bos. Dit wordt het beste kerstfeest ooit! Een sfeervol boekje vol winterse prenten van Max Velthuijs.

Kerst bij Muis (2+)

Beer, kom kijken, wat is dit?
Onze hele tuin is wit!
Sneeuw op de bomen en op ’t hek,
op mijn neus en in mijn nek.

Vier kerst met de vriendjes Muis en Beer. Ze maken een sneeuwpop en versieren de kerstboom op een heel bijzondere manier.
Versjes op rijm voor kinderen vanaf 2 jaar.

Het Kerstverhaal (4+)

Het is misschien wel het bekendste verhaal ter wereld: de geboorte van het kindje Jezus. Vivian den Hollander schreef het kerstverhaal op in dit mooie en innemende prentenboek, met prachtige illustraties van Mies van Hout. Installeer je op kerstavond met je (klein)kind lekker op de bank – met de buikjes rond van het feestmaal! – en verwonder je samen om het bijzondere verhaal van Maria, Jozef en Jezus.

Pippi en de dansende kerstboom (4+)

Haal de kerstballen, lampjes en sneeuwbollen maar weer van zolder, want het is Kerstmis! Ook Pippi viert kerst en dat doet ze uiteraard op haar eigen manier. Pippi vindt namelijk dat het voor iedereen feest moet zijn, dus ook voor kerstbomen! Dus als ze op bezoek gaat bij drie arme kinderen die een eenzame kerst tegemoet gaan, dansen zij met Pippi niet óm de kerstboom, maar mét de kerstboom. De illustraties van Annet Schaap verbeelden wat een mooie feestdag het is voor Pippi, de kinderen én de kerstboom!

Kerstmis toen ik klein was (4+)

Als Astrid, haar vader en haar broer Gunnar na een lange tocht in de sneeuw terugkomen met de perfecte kerstboom, blijkt het thuis een chaos te zijn. De meubels staan schots en scheef en er staat aangebrand eten op het fornuis. Astrid is bang dat kerst dit jaar helemaal niks wordt… Maar de volgende dag is alles mooi versierd, staat er lekker eten op tafel en liggen er cadeautjes in de wasmand onder de kerstboom. Het wordt de heerlijkste Kerstmis ooit!

Astrid Lindgren vertelt innemend en geestig over haar herinneringen aan Kerstmis 1913, toen ze zelf zes was. Een nostalgisch en warm verhaal over de magie van kerst.

Pieter Konijn – Waar zijn de kerstcadeautjes? (4+)

Pieter Konijn heeft de cadeautjes voor zijn moeder en zusjes ergens verstopt, maar waar ook alweer? Morgen is het al Kerstmis… Samen met de lezer gaat hij op zoek in het bos. Maar door de sneeuw ziet alles er ineens heel anders uit. Kijk onder de flapjes en zoek mee!

Het kerstboomplunderfeest van Pippi (4+)

In Zweden wordt de kerstboom met Driekoningen op een heel bijzondere manier afgetuigd: kinderen mogen er cadeautjes uit halen.
Pippi heeft een enorme kerstboom vol met pakjes, en ze maakt van dit feest iets heel bijzonders voor alle kinderen uit het stadje. Eerst eten ze taart in de iglo die Pippi zelf heeft gemaakt, en daarna mogen ze in de boom klimmen en hem helemaal leeghalen!

 

Waar is Wally – Kerstman op hol (5+)

Ho-ho-ho! Ga op zoek naar mij, mijn vrienden en honderden vrolijke kerstmannen voor een fantastisch kerstfeestje! We rennen in het rond, maar het is zo donker! Gelukkig zit er een magische zaklamp in dit boek. Schuif het zoeklicht in de zijkant van elke pagina en de zalige zoektocht kan beginnen.

Een boom voor Joep (6+)

Iedere beginnende lezer in groep 3 wil laten zien hoe goed hij al kan lezen. Met dit boek kom je de gezellige kerstvakantie wel door. Joep wil graag een kerstboom, maar dat kan mama niet betalen. Jet gaat met papa op stap en heeft een plan om toch een boom voor Joep te regelen. Gaat het lukken? Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken.

joep wil graag een boom.
maar dat mag niet.
een boom is heel duur.
en hij moet ook al een jas.
joep kijkt sip.
maar jet heeft een plan …

Een jongen met de naam Kerstmis (8+)

Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader. Geschreven door bestsellerauteur Matt Haig en verfilmd door Netflix.

Wat vinden jullie thuis leuke kerstboeken?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.